افزودنی = additive  

افزودنی = additive

نویسنده:

ehsan hosnani
احسان حُسنانی
پژوهشگر و مدرس مراقبت از پوست
WhatsApp: 09101971690




چکیده: معادل انگلیسی کلمه یا واژه افزودنی، Additive می باشد.

افزودنی چیست؟


افزودنی = Additive
additive = ماده افزودنی، ماده ای که به محصول اضافه می شود.

BRASSICA CAMPESTRIS / ALEURITES FORDI OIL — A natural copolymer made by combining chinawood (tung) and turnip (canola) oils under heat and pressure. Gives shine and slip to hair and lip care products. No plastics or chemical additives are used in making this copolymer. (INCI dictionary)
ACETYL HEXAPEPTIDE 30: A longer chain acetyl molecule cousin to Acetyl Hexapeptide 3 and 8. Similarly, it inhibits acetylcholine release both pre- and post-synaptically to block nerve signals that cause facial muscles to contract and eventually, form lines and wrinkles. This reduction in nerve signal intensity and muscular contractions reduces and prevents the formation of dynamic wrinkles that make your skin look aged. Use of Acetyl Hexapeptide 30 in combination with other Acetyl Hexapeptide molecules has an additive effect which is more powerful than using any of the amino-peptides alone. (cellularskinrx.com)
ACETYL HEXAPEPTIDE 8: An amino-peptide developed specifically to reduce wrinkles and the signs of premature aging. Acetyl Hexapeptide 8 is the longer chain molecule cousin of Acetyl Hexapeptide 3. Similar to AH-3, it is a cost-effective alternative to injections and surgical procedures. Acetyl Hexapeptide 8 temporarily limits the overproduction and release of neurotransmitters that initiate and control the intensity of facial muscle contractions. This reduction in intensity reduces and prevents the formation of dynamic wrinkles that make your skin look aged. Used in combination with Acetyl Hexapeptide 3 and Acetyl Hexapeptide 30, it results in an additive wrinkle-relaxing effect that is more powerful than each amino-peptide used alone. (cellularskinrx.com)
Carotene Provitamin A Beta Carotene: A pigment found in many animal tissues and in all plants. When used as an additive, typically derived from plant sources. Used as a coloring in cosmetics and in the manufacture of vitamin A. (peta.org)


واژه «افزودنی» در مقالات سایت احسان حسنانی

مواد اولیه سازنده شامپو | ترکیبات شامپو

شامپو آمیزه ای است از آب، مواد فعال کننده سطحی و مواد افزودنی. آب بخش عمده فرمولاسیون شامپو را تشکیل می دهد و ماده پایه ای شامپو محسوب می شود. سورفکتانت ها، پاک کننده های اصلی شامپو هستند. سایر موادی که در شامپو وجود دارد، برای تقویت کف، افزایش ویسکوزیته، اصلاح بو، رنگ و همچنین برای جلوگیری از فساد میکروبی شامپو به آن اضافه می شوند. در این مقاله هر یک از اجزاء تشکیل دهنده شامپو به طور خلاصه تعریف می شود.
 مهمترین مواد سازنده شامپو عبارتند از: آب، مواد فعال کننده سطحی و مواد افزودنی که عبارتند از مواد تقویت کننده کف، مواد ویسکوزیته دهنده، مواد نرم کننده (کاندیشن کننده)، مواد نگهدارنده (پرزرواتیو) و مواد افزودنی خاص. اجزاء تشکیل دهنده شامپو سورفکتانت یا عامل پاک کننده
 کاربرد: تقریبا همه شامپوهای فیتو و شامپوهای موستلا سورفکتانت های غیر یونی کوکونات فتی اسید دی اتانول آمید این ماده که به اختصار کوکونات نامیده می شود، مایع ویسکوز زردرنگ و از سورفکتانت های غیریونی است. بخش آبگریز این ماده در pH های معمولی فاقد بار الکتریکی است. کوکونات را به عنوان افزایش دهنده کف، ماده غلیظ کننده (ویسکوزیته دهنده)، بهبود دهنده حالت پذیری مو و همچنین برای کاهش میزان تحریکات پوست در شامپوهای سر و بدن استفاده می کنند. پلی سوربات مایع زردرنگی که از مشتقات سوربیتول می باشد. از آنجا که این ماده تقریبا با مول اتیلن اکساید اتوکسیله شده، به آن پلی سوربات می گویند و جزء سورفکتانت های غیریونی است. پلی اتیلن گلایکول دی استئارات سورفکتانت غیریونی، جامد، به شکل دانه های سفیدرنگ که به عنوان قوام دهنده در شامپوها استفاده می شود. این ماده در غلظت های پایین نیز قوام بالایی ایجاد می کند. منظور از قوام دهنده ترکیباتی هستند که ویسکوزیته را بالا می برند. - افزودنی ها: آلکانول آمیدها، آمین اکسیدها، الکترولیت ها، از موادی هستند که به عنوان تقویت کننده و تثبیت کننده کف در فرمولاسیون شامپوها استفاده می شوند. آلکانول آمیدهای اسیدهای چرب و اتیلن گلیکول مونو و دی استئارات معمولا به عنوان عوامل مات کننده یاصدفی کننده در شامپوها به کار می روند.
 افزودنی های شامپو خود به دو دسته تقسیم بندی می شوند. الف- افزودنی های عمومی موادی مانند نگهدارنده ها برای جلوگیری از آلودگی میکروبی، نمک برای افزایش قوام شامپو و اسانس برای خوشبو نمودن شامپو و ا.د.ت.‌آ (EDTA) برای کاهش سختی آب و سیتریک اسید جهت تنظیم پ هاش جزء افزودنی های شامپو به حساب می آیند. اگر به ترکیبات تشکیل دهنده شامپوها دقت کنیم خواهیم دید اجزائی مثل اسیدسیتریک، نمک، ا.د.ت.ا، نگهدارنده، اسانس، رنگ و آب در همه شامپوها مشترک هستند. به همین علت به این نوع افزودنی ها، افزودنی های عمومی گفته می شود. نگهدارنده ها از آنجا که شامپو محیط مناسبی برای رشد میکرو ارگانیسم ها به ویژه باکتری سودوموناس است، در صورت عدم بکارگیری نگهدارنده ها، به مرور زمان فاسد شده و بوی نامطبوع می دهد. مخلوط ایزوتیازولین ها و ترکیبات پارابن به عنوان نگهدارنده در شامپوها استفاده می شود. مهمترین نگهدارنده های شامپو، ایزوتیازولین ها هستند. «متیل کلرو ایزوتیازولین اون» و «متیل تیازولین اون» از مهمترین ترکیباتی هستند که به عنوان نگهدارنده برای از بین بردن میکروارگانیسم ها و جلوگیری از رشد و تکثیر آن ها در شامپوها استفاده می شوند. عوامل کمپلکس دهنده نمک اتیلن دی آمین تترا استیک اسید که به اختصار EDTA نامیده می شود، به شکل گسترده ای به عنوان عامل کیلیت کننده (شلات کننده) یا کمپلکس دهنده در شامپوها استفاده می شود. پلی فسفات ها و مواد فعال سطحی غیریونی نیز در لخته کردن نمک های کلسیم مؤثرند. قوام دهنده الکترولیت ها، رایج ترین ترکیبات قوام دهنده شامپوها هستند. معمولاً برای افزایش ویسکوزیته شامپوها، یا درصد نمک به فرمولاسیون اضافه می کنند. نمک طعام یا کلرید سدیم و همچنین کلرید آمونیوم سبب افزایش ویسکوزیته شامپوها می شود. مشتقات سلولزی مثل کربوکسی متیل سلولز به اختصار CMC نیز برای افزایش شامپوها استفاده می شود. تنظیم کننده pH برای تنظیم pH شامپوها در محدوده تا از مواد تنظیم کننده pH استفاده می شود. اسیدهای آلی مثل اسید سیتریک و اسید لاکتیک برای کاهش pH و بازهای آلی مثل تری اتانول آمین برای افزایش pH به فرمولاسیون شامپو اضافه می شود. اسانس شامپو برای تأمین رایحه دلپذیر شامپوها، بخشی از فرمولاسیون شامپو را به اسانس اختصاص می دهند. میزان مصرف اسانس در شامپوها معمولاً تا درصد است. رنگ برای زیبا کردن ظاهر شامپوها از ترکیبات رنگی در فرمولاسیون شامپو استفاده می شود. ب- افزودنی های اختصاصی پروتئین ها، ویتامین ها، عصاره های گیاهی، عوامل ضدشوره از مهم ترین افزودنی های شامپو هستند. هر نوع شامپو بر حسب اینکه چه ویژگی خاصی برای آن در نظر گرفته می شود، از افزودنی خاصی در ترکیبات آن استفاده می شود. انواع رایج شامپوها عبارتند از: تقویت کننده، ضدشوره، شامپوی موهای رنگ شده، شامپوهای حجم دهنده، شامپوهای کنترل کننده ترشح چربی و شامپو بچه.
 در فرمولاسیون شامپوهای نوین مواد ویژه ای برای خلق اثربخشی خاص به شامپو اضافه می گردند تا شامپو علاوه بر شویندگی بتواند ویژگی های زیبایی مورد انتظار را نیز برآورده نماید. در انتخاب شامپوی مناسب، دقت به مواد فعال کننده سطح و همچنین افزودنی های اختصاصی بسیار مهم است.
مشاهده مطلب

مقالات احسان حسنانی در زمینه شیمی

مقالات و دیدگاه های احسان حسنانی در زمینه علم شیمی: شیمی سوخت، شیمی آرایشی بهداشتی، پتروشیمی. معرفی یکی از افزودنی های بالابرنده عدد اوکتان بنزین، معرفی افزودنی های سوخت، مقایسه فیلترهای فرابنفش، معرفی ترکیبات نابودکننده لایه ازن و تخریب آن، وکس پلی اتیلن، پتروشیمی، مهندسی شیمی، آب خنک کننده، بخار آب، هوای صنعتی از جمله مباحثیست که در بخش شیمی سایت من قابل مطالعه می باشد.
مشاهده مطلب

تاتو: اصطلاح آرایشی

تاتو در لغت به معنای خالکوبی است. به عبارت دیگر تزئین دائمی پوست که در آن جوهر به زیر پوست وارد می شود. جوهرها و رنگ های مورد استفاده در تاتو، هیچ کدام مورد تأیید سازمان FDA قرار نگرفته است. هنگام مراجعه به سالن های تاتو، اطمینان از استریل بودن ابزارها و سوزن ها و در نظر داشتن این نکته که تاتوها به سهولت پاک نمی شوند، ضروری است. از بین بردن تاتوهای مشکی با کمک لیزر امکانپذیر است.
 جوهرها و رنگهای مورد استفاده در تاتو افزودنی های رنگی می باشند که هیچکدام برای تاتو و آرایشهای دائمی مورد تائید FDA قرار نگرفته اند.
مشاهده مطلب

روشن کردن پوست

گرایش به پوست روشن یا تیره در فرهنگ های مختلف فرق می کند. مثلاً خانم های آسیایی دوست دارند پوست روشن داشته باشند اما خانم های اروپایی برنزه بودن برایشان جذاب است. محصولات روشن کننده نه فقط برای روشن کردن پوست بلکه برای از بین بردن لک های پوست استفاده می شوند. هیدروکینون، آربوتین، کوجیک اسید از جمله ترکیبات روشن کننده پوست می باشند.
 در مورد فلاونوئیدها بیشتر بدانیم ضد لک های بر پایه کوجیک اسید (kojic acid) کوجیک اسید یک متابولیت قارچی است که از قارچ هایی مثل آسپرژیلوس و پنی سیلیوم استخراج می شود. این ماده به شکل گسترده ای به عنوان یک افزودنی غذایی برای پیشگیری از قهوه ای شدن مواد غذایی و افزایش قرمزی توت فرنگی های نارس و کال، مورد استفاده قرار می گیرد. کوجیک اسید با شلات کردن یون مس سبب مهار آنزیم تیروزیناز می گردد. این مواد در فرآورده های آرایشی برخی کشورها مانند ژاپن کاربرد گسترده ای دارد. اثرات آنتی بیوتیک و محافظتی این ماده به افزایش عمر عمر مفید فراورده های آرایشی بهداشتی کمک می کند. فرآورده های حاوی کوجیک اسید به مدت 1 تا 2 ماه (گاه حتی بیشتر) و با دوز دو بار در روز استفاده می شوند تا اثربخشی مناسب حاصل گردد. متأسفانه این ماده در برخی افراد ایجاد حساسیت های پوستی تماسی ایجاد می کند، به همین علت معمولاً فرآورده 1% آن به انواع 2% ترجیح داده می شود. مشتقاتی از این ماده با نفوذ پوستی بیشتر نیز تحت بررسی هستند. ضدلک و سفیدکننده های مهارکننده انتقال ملانوزوم ها ضدلک های بر پایه نیاسینامید در مورد این ویتامین پیشتر نیز مطالبی ارائه گردید. این ماده اثرات ضد التهابی، آنتی اکسیدان و تنظیم کننده سیستم ایمنی دارد. علاوه بر ویژگی های بیان شده، ثابت شده است که این ماده از انتقال ملانوزوم ها به کراتینوسیت ها، جلوگیری می کند. استفاده از فرآورده موضعی نیاسینامید 5%، دو بار در روز و به مدت 8 هفته و یا فرآورده 3.5% آن همراه با رتینیل پالمیتات، به شکل معنی داری سبب روشن شدن پوست می گردد. باید توجه داشت که این اثرات برگشت پذیر می باشند. ضد لک های بر پایه سویا مردم چین بر این باورند که کارگران شاغل به کار در مراکز فراوری سویا پوست های زیباتری دارند. در کراتینوسیت ها گیرنده ای به نام PAR-2 وجود دارد که با از بین بردن ملانوزوم ها، میزان آن ها را کنترل می کند. شیر سویا و مشتقات آن دارای انواعی از پروتئین است که با تحریک این گیرنده سبب کاهش ملانوزوم ها و اثرات روشن کنندگی می گردد. اثر این مواد در لک زایی پوست به دنبال تابش اشعه ماورای بنفش، به اثبات رسیده است. البته فرآیندهای حرارتی مانند پاستوریزه کردن، سبب تخریب ساختار مواد روشن کننده پوست می گردد.
مشاهده مطلب

سورفکتانت ها: کف کنندگی شوینده ها

کف از حباب های گاز با دیوارهای نازک از مایع ساخته شده که ساختاری سه بعدی دارد. مایع از دیواره ها به وسیله نیروی گرانش به محل اتصال کشیده می شود. شوینده ها با اثر بر خواص الکترواستاتیکی، ویسکوزیته سطح، ویسکوزیته کل و الاستیسیته فیلم می توانند موجب افزایش میزان کف شوند. روابط بین کف کنندگی و ساختار شیمیایی یک ماده شوینده در این مبحث توضیح داده شده است.
 3- ویسکوزیته کل: افزودنی های پلیمری به وسیله افزایش ویسکوزیته کل محلول و کاهش سرعت جذب آب، باعث افزایش پایداری کف می شوند.
 8- افزودنی ههای آلی قطبی (شوینده های دیگر) که CMC شوینده مورد نر را کاهش می دهند، می توانند باعث افزایش پایداری کف شوند. مؤثرترین حالتف استفاده از ترکیباتی است که از نظر طول زنجیر مشابه با ان شوینده باشند. به عنوان مثال می توان از آلکیل الکل ها و فتی آلکانول آمیدها نام برد.
مشاهده مطلب

سورفکتانت ها: امولسیون کنندگی شوینده ها

وقتی یک ماده نامحلول مثل روغن به آب حاوی شوینده اضافه می شود، احتمال تشکیل امولسیون وجود دارد. این امولسیون می تواند روغن در آب یا آب در روغن باشد. دو حالت دیگر هم ممکن است به وجود آید که یکی انحلال روغن در آب و یا تشکیل میکروامولسیون ها است. پارامتر HLB ارتباط منطقی بین ساختار شوینده و امولسیون کنندگی آن را نشان می دهد.
 حلالیت: افزایش حلالیت ترکیبات آلی نامحلول در آب، در محلول آبی یک شوینده، در اثر انحلال ترکیب آلی در میسل رخ می دهد. هرچند که ترکیب مذکور در قسمت داخلی میسل است، سطح خارجی میسل، بستگی به ساختار شیمیایی ماده شوینده و ماده آلی دارد. حضور مولکول های هم چیوند با شوینده ها ضروری است، هر چند که بر اساس مشاهدات حدس زده می شود اثرات حلالیت زیر نقطه CMC، در حضور گونه های شبه میسلی صورت می گیرد. این در حالی است که عموماً عمل حل کردن این ترکیبات در بالاتر از نقطه CMC انجام می شود. مقدار حلالیت هیدروکربن هاا و بقیه ترکیبات آلی نامحلول در آب با افزایش اندازه میسل افزایش می یابد. بنابراین گونه های غیریونی حلایت زیادتری نسبت به گونه های یونی ایجاد می کنند. همچنین افزایش طول زنجیره آبگریز شوینده باعث افزایش میزان قدرت حل کنندگی آن مولکول می شود. به وسیله افزودنی هایی با خصلت قطبیت بیشتر (مانند الکل های زنجیره بلند) ظاهر محلول شفافیت کمتری پیدا می کند. استفاده از افزوددنی هایی که از لحاظ شکل و اندازه مشابه مولکول های شوینده باشد، معنی دارتر خواهد بود (بخش 1-8-4 را ببینید). میکروامولسیون ها: تشخیص بین امولسیون های ساده و میکروامولسیون ها کار ساده ای است. امولسیون های ساده کلاً ناپایدارند در صورتی که میکروامولسیون ها بی نهایت پایدار هستند. به عبارت دیگر تفاوت بین حل شدن و تشکیل میکروامولسیون به راحتی با یک نگاه ساده قابل تشخیص نیست. در یک دیدگاه جدید میکروامولسیون ها به صورت میسل های متورم شده معرفی شده اند، هرچند که تمامی صاحب نظران با این دیدگاه موافق نبوده و کماکان کشمکش بر سر تفاوت حل شدن و تشکیل میکروامولسیون ها وجود دارد.
مشاهده مطلب

سورفکتانت ها: صابون ها

صابون یک سورفکتانت آنیونی از جنس کربوکسیلات است که اسید چرب تشکیل دهنده آن می تواند دودسیل، میریستیل، استئاریک یا اولئیک باشد. مزیت صابون ها آن است که حاوی مواد نفتی نیستند اما عیب بزرگ صابون ها ناپایداری در برابر یون کلسیم و منیزیم (سختی آب) است. صابون پیه، صابون نارگیل، صابون های اولئیک و صابون های تال از انواع مختلف صابون می باشند.
 لازم است این نکته را در گوشه ذهن خود نگه داریم که در عدم حضور این شرایط، صابون می تواند کارایی بسیار خوبی داشته باشد. همچنین تلاش های قابل توجهی جهت استفاده از مواد افزودنی (که به نام مواد دیسپرس کننده صابون آهکی معروف است) برای کاهش این اثرات مضر و نامطلوب صورت گرفته است. ولی با تمام این تفاسیر، صابون در کشورهای فاقد نفت و دارای ذخایر عظیمی از چربی ها و روغن ها بسیار مورد توجه می باشد.
مشاهده مطلب

سورفکتانت ها: اتوکسی کربوکسیلات ها

اتوکسی کربوکسیلات ها از واکنش کلرواستیک اسید با اتوکسیلات ها به وجود می آیند.
 1- محصولات خانگی: مقاوم در برابر اسید کلریدریک و قابل استفاده در زداینده های دستشویی و توالت؛ غلظت دهنده برای محصولات رنگ برغ افزودنی در صابون های مایع.
مشاهده مطلب

سورفکتانت ها: استرهای فسفات


 7- عیوب: تنها تا حد متوسطی موجب کاهش کشش سطحی محلول ابکشی می شوند؛ گران قیمت تر از سولفونات ها هستند؛ نمک های سدیمی همیشه در اب محلول نیستند لذا نمک های گرانتر یعنی انواع پتاسیمی و آلکانول آمینی، جهت انحلال پذیر بودن در محیط های آبکی مورد نیاز هستند؛ ترکیب بیشتر استرهای فسفات پیچیده بود و آنالیز آن ها مشکل است. کاربردها 1- منسوجات: دارای خصلت روان کنندگی و یا امولسیون کنندگی همراه با خصوصیت ضدخوردگی؛ خاصیت مرطوب کنندگی در حضور قلیاها؛ افزودنی رنگرزی جهت عمل رنگرزی و نفوذ بهتر؛ استرهای زنجیره کوتاه ترکیبات آنتی استاتیک کارآمدی در تکمیل ریسندگی الیافهای مصنوعی هستند (الکل P2O5 + C8).
 3- کشاورزی: ترکیبات امولسیون کننده در علف کشها، خصوصاً هنگامی که با کودهای مایع تغلیظ شده، مخلوط شده باشند؛ عامل دیسپرس کننده برای دیسپرس کردن علف کش ها یا حشره کش ها در محلول های آبکی، که جهت پایداری بیشتر در حین ذخیره سازی بهبود می بخشد؛ افزودنی روان کننده در فلز کاری؛ الکل P2O5+6EO+C12 یک امولسیفایر خوب برای روغن های معدنی ایجاد می کند.
مشاهده مطلب

سورفکتانت ها: الکل اتر سولفات ها


 5- محلول های آبکی ویسکوز و اثر نمک: اتر سولفات ها در برابر افزایش نمک عکس العمل شدیدی از خود نشان می دهند به طوری که افزودن کلرید سدیم به یک محلول رقیق از آن ها موجب افزایش ویسکوزیته می شود. میزان کمی افزایش ویسکوزیته در اتر سولفات های متفاوت فرق دارد و حتی ممکن است در بچهای مختلف یک محصول نیز یکسان نباشد. بیشترین میزان تغییرات ویسکوزیته در اترسولفاتهای دارای اتیلن اکسید کم وجود دارد که از آن جمله می توان به مشتقات نوع 2 مول اتوکسیله این دسته از شوینده ها اشاره کرد. علاوه بر نمک، آلکانول آمیدها، بتائینها، پلی اتیلن گلیکول استرها و آمین اکسیدها نیز موجب افزایش گرانروی اتر سولفات ها می شوند. هرچند خصلت کف کنندگی می تواند تحت تأثیر برخی از این افزودنی ها قرار گیرد. از آن جمله PEG استرها هستند که میزان کف را کاهش می دهند.
مشاهده مطلب

شامپو چیست؟ | تحقیق در مورد شامپو

برخلاف تصویر رایج که شامپو را یک محصول شوینده می دانند، شامپو جزء دسته بندی محصولات آرایشی بهداشتی قرار می گیرد.
 •  شامپو اولین بار در سال تولید شد. شامپو از چه ترکیباتی تشکیل شده است؟ اغلب شامپوها دارای عوامل پاک کننده، نرم کننده، افزودنی های مجاز، عوامل نگهدارنده (ممکن است شامپو بدون نگهدارنده به میکروب آلوده شود) و عوامل مربوط به شکل ظاهری مثل؛ صدفی کننده شامپو، رنگ و عطر هستند. همچنین عوامل دارویی مثل دپانتنول که به مرطوب کنندگی مو کمک می کند یا پیریتون زنیک که ضدشوره است.
 شامپوهای موی خشک دارای مقداری ماده حالت دهنده می باشند. موهای چرب را هر روز، موهای معمولی یک روز در میان و موهای خشک را دو یا سه روز در میان بشوئید. مواد اولیه شامپو شامپو از دو بخش اصلی دارد. سورفکتانت که ماده شوینده و کف کننده شامپو است و افزودنی ها که به دو دسته افزودنی های عمومی و اختصاصی طبقه بندی می شوند در مورد ترکیبات تشکیل دهنده شامپوها بیشتر بدانیم
مشاهده مطلب

آشنایی با صابون و صابون سازی

صابون نقش بسیار مهمی در بهداشت فردی ایرانی ها دارد. حمام بدون صابون برای خیلی از ماها معنی ندارد.
 سوال: صابونهای که تماما با روغنهایگیاهی درست میشه یک سوپر فت ۵ تا ۱۰ درصد دارن ایا این درصد چربی میتونه پیشگیری کننده از صدمه قلیا به پوست باشه ؟ واگر نه ایا دراروپا وامریکا که با این درصد بالای استفاده کننده صابون های دستساز هستند هنوز پی به مضرات ان نبرده اند وایا دکتر صدمهslsوبقیه مواد دیگر در شامپوهای تجاری بیشتر است یا صابونهای گیاهی که گلیسیرین ان طی فرایندساخت گرفته نمیشود ممنون میشوم بنده وبسیاری از مردم را ازسردرگمی دربیاورید. صابون از واکنش یک قلیا - معمولا سود - با روغن های مختلف به دست می آید. در گذشته از چربی حیوانات –پی گوسفند و گاو - برای ساخت صابون استفاده می شده که الان تقریبا منسوخ شده است. امروزه معمولا از روغن پالم و پالم کرنل برای ساخت صابون استفاده می شود. البته هر روغنی را می توان به صابون تبدیل کرد اما این دو خیلی رایج هستند. برای کاهش اثرات خشک کنندگی صابون در اثر قلیا به آنها مواد چرب مثل پارافین اضافه می کنند که منظور از سوپرفت همان است. یعنی بعد از آنکه پخت صابون کامل شد در ظرف جداگانه ای به آن افزودنی هایی مثل پارافین اضافه میشود که کمی اثرات خشک کنندگی صابون در اثر قلیا را جبران کند که البته راهکار بسیار مناسبی است. اما در بهترین حالت مثل این است که شما با صابون بدنت را بشویی و بعد از بیرون آمدن از حمام پوست خود را چرب کنی. اما اگر صابون به خوبی ابکشی نشده باشد چرب کردن پوست نمی تواند اثرات قلیایی آن را خنثی کند همچنین رسوب هایی که در اثر واکنش با املاح آب بوجود آمده با چرب کردن پوست یا کرم زدن رفع نمی شود. در خصوص استفاده از صابون توصیه اکید بنده به کم استفاده کردن و آب کشی کردن کامل است. یعنی هفته ای یک بار مجازید در حمام از صابون استفاده کنید به شرط آنکه به خوبی ابکشی شود. در خصوص صابون های دست ساز هم این موضوع صدق می کند. در شامپوها و بدن شوهای تجاری از سدیم لوریل اتر سولفات استفاده می شود که از اس ال اس یا سدیم لوریل سولفات ملایم تر است اما در کل ماده خشنی است. به همین علت اگر از شامپو بدن برای استحمام استفاده میکنید بهتر است در یک ظرف با آب رقیق کنید، کف درست کنید و کف آن را با لیف به بدن بمالید. اضافه کردن گلیسیرین به صابون بعد از پخت هم ایده خوبی است و به حفظ رطوبت پوست کمک می کند اما باز هم مشکل قلیاییت و رسوب ناشی از صابون را حل نمی کند. امیدوارم توضیحاتم کامل بوده باشد.
مشاهده مطلب

دترجنت چیست؟

دترجنت ها یا محصولات شوینده معمولاً برپایه سورفکتانت هستند. مواد کف کننده، پرکننده، افزاینده؛ آنزیمها ها و غیره به فرمولاسیون شوینده ها اضافه می شود تا اثر بخشی آن را افزایش دهند.
 • افزودنی ها: برای افزایش مرغوبیت و دادن خواص جدید به محصول استفاده می شوند پایدارکننذه های کف
مشاهده مطلب

ترکیبات تشکیل دهنده عطر

یک عطر عمدتا از سه بخش تشکیل شده است: اسانس، ماده حامل، مواد افزودنی. بخش اصلی عطر را ماده معطر یا اسانس آن تشکیل می دهد. برای رقیق کردن اسانس از حامل ها یا حلّال ها استفاده می شود. گاهی برای افزایش مرغوبیت عطرها، موادی به فرمولاسیون عطر اضافه می شود که نه در دسته بندی اسانس قرار می گیرد و نه ماده حامل است. به این ترکیبات افزودنی های عطر گفته می شود.
 مواد افزودنی: گاهی برای افزایش مرغوبیت عطرها، موادی به فرمولاسیون عطر اضافه می شود که نه در دسته بندی اسانس قرار می گیرد و نه ماده حامل است. به این ترکیبات افزودنی های عطر گفته می شود. آنتی اکسیدان ها و مواد رنگی که برای افزایش پایداری و برای جذابیت فیزیکی به عطرها اضافه می شوند دو نمونه از مواد افزودنی هستند.
مشاهده مطلب

واژه «افزودنی» در منابع و ترجمه های احسان حسنانی


BRASSICA CAMPESTRIS / ALEURITES FORDI OIL — A natural copolymer made by combining chinawood (tung) and turnip (canola) oils under heat and pressure. Gives shine and slip to hair and lip care products. No plastics or chemical additives are used in making this copolymer. (INCI dictionary)
ACETYL HEXAPEPTIDE 30: A longer chain acetyl molecule cousin to Acetyl Hexapeptide 3 and 8. Similarly, it inhibits acetylcholine release both pre- and post-synaptically to block nerve signals that cause facial muscles to contract and eventually, form lines and wrinkles. This reduction in nerve signal intensity and muscular contractions reduces and prevents the formation of dynamic wrinkles that make your skin look aged. Use of Acetyl Hexapeptide 30 in combination with other Acetyl Hexapeptide molecules has an additive effect which is more powerful than using any of the amino-peptides alone. (cellularskinrx.com)
ACETYL HEXAPEPTIDE 8: An amino-peptide developed specifically to reduce wrinkles and the signs of premature aging. Acetyl Hexapeptide 8 is the longer chain molecule cousin of Acetyl Hexapeptide 3. Similar to AH-3, it is a cost-effective alternative to injections and surgical procedures. Acetyl Hexapeptide 8 temporarily limits the overproduction and release of neurotransmitters that initiate and control the intensity of facial muscle contractions. This reduction in intensity reduces and prevents the formation of dynamic wrinkles that make your skin look aged. Used in combination with Acetyl Hexapeptide 3 and Acetyl Hexapeptide 30, it results in an additive wrinkle-relaxing effect that is more powerful than each amino-peptide used alone. (cellularskinrx.com)
Carotene Provitamin A Beta Carotene: A pigment found in many animal tissues and in all plants. When used as an additive, typically derived from plant sources. Used as a coloring in cosmetics and in the manufacture of vitamin A. (peta.org)


shampoo additives thickeners
افزودنی هایی که به عنوان قوام دهنده به شامپوها اضافه می شود:‌ لورت 3، پی ای جی 6000 دی استئارات، تالو 60 میریستیل گلایکول
coarse emulsion big droplets
 امولسیون خشن با ذرات بزرگ، اضافه کردن رنگ و سایر افزودنی ها به نودل های صابون در همزنی به نام آمالگاماتور انجام می شود.
whitening toothpaste ingredients abrasive chemical optical
 ترکیبات تشکیل دهنده خمیردندان‌های سفیدکننده: ترکیبات ساینده و جلا دهنده، افزودنی‌های شیمیایی برای شکستن پیوند لکه‌ها، افزودنی‌های اپتیکال یا بهبود دهنده ویژگی نوری برای سفید کردن دندان به صورت اپتیکال
cream parts oil water emulsifier
    یک کرم معمولاً از آب، روغن، مواد امولسیون کننده، مواد مؤثره و افزودنی ها تشکیل شده است. اگر قطرات روغن در آب پراکنده باشد لوسیون به دست می آید و اگر قطرات آب در روغن پراکنده شده باشد پماد به دست می آید.


package1
مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید