دوز = dose دز  

دوز = dose دز

نویسنده:

ehsan hosnani
احسان حُسنانی مدرس مراقبت از پوست
برای دریافت آموزش های رایگان، کلمه هدایا را با واتسپ به شماره 09017562749 بفرستید.
برای اطلاع از سرفصلهای پکیج آموزشی مراقبت از پوست و مو، کلمه پکیج را با واتسپ به شماره 09101971690 بفرستید.

شماره های درج شده فقط برای دریافت آموزش های رایگان و اطلاع در مورد پکیج های آموزشی و وبینارها است.
در حال حاضر فرصت پاسخگویی به سوالات وجود ندارد.




چکیده: معادل انگلیسی کلمه یا واژه دوز، Dose می باشد.

دوز چیست؟


دوز سنج = Dosimeter
dosimeter = دوزیمتر، دوز سنج

دوز بندی = Dosage
dosage = دوز، میزان مصرف

recommended dosage = دوز پیشنهادی

دوز تست شده = Tested Dose
tested dose = دوز تست شده

دوز بندی شده = Dosed
dosed = دوز بندی شده

Tested Dose

واژه «دوز» در مقالات سایت احسان حسنانی

تالک در محصولات آرایشی بهداشتی

ماده پرکننده و تشکیل دهنده بخش عمده محصولات آرایشی پودری و پودر بچه
Talc

 مطالعات آزمایشگاهی: در مطالعاتی که در آزمایشگاه انجام می شود، حیوانات با یک ماده در دوز بالا مواجه می شنود تا ببیننند آیا تومور یا مشکلات دیگری در خصوص سلامت برایشان پیش می آید. دانشمندان ممکن است سلولهای حیوان را در ظروفی که ماده تحت آزمایش قراردارد بگذاردند تا ببینند آیا تعییری در سلول ایجاد میوشد. اما اینکه نتایج حاصل از اینگونه آزمایشات برای انسان هم صادق باشد شفاف نیست. اما مطالعات آزمایشگاهی، روش خوبی براید تعیین احتمال سرطان زایی یک ترکیب می باشد.
مشاهده مطلب

دی هیدروکسی استون چیست؟

دی هیدروکسی استون ماده مؤثره اغلب محصولات برنزه کننده است. این ماده با آمینواسیدهای پوست واکنش شیمیایی داده و پوست را قهوه ای می کند. این واکنش ها به صورت آنی انجام نمی شوند.
 تاریخچه دی هیدروکسی استون این ماده برای اولین بار در سال 1920 با کاربرد دارویی استفاده شد. دی هیدروکسی استون در آن سال ها به عنوان جایگزین گلوکز برای دیابتی ها پیشنهاد شده بود. در سال 1950 تجویز خوراکی دی هیدروکسی استون مورد مطالعه قرار گرفت. به عنوان یک روش تشخیصی برای بیماری ذخیره گلیکوژن و با دوز بالا به صورت دهانی به بیماران داده می شد. برخی کودکان این ماده غلیظ شده شیرین را تف می کردند، به طوری که روی لباس و بدنشان پخش می شد. دانشمندان به نکته جالبی برخورد کردند: پوست بدن ان کودکان در ناحیه ای که DHA پخش شده بود، رنگی می شد اما لباس هایشان رنگ نمی گرفت. محلول آبی این ماده سپس روی پوست استفاده شد و مورد آزمایش قرار گرفت و مشاهده شد که پوست، رنگی می گردد. در اواخر دهه 1950 محصولات برنزه کننده برای اولین بار در بازار وارد شد. اگرچه در آن موقع پذیرش این محصول به عنوان یک محصول آرایشی بسیار محدود بود. چرا که رنگ قهوه ای مایل به نارنجی روی پوست به جا می گذاشت که ناخوشایند بود.
مشاهده مطلب

ایزوترتینوئین در محصولات آرایشی بهداشتی

ایزوترتینوئین شکلی از ویتامین A است که برای درمان مشکلات پوستی در محصولات دارویی استفاده می شود. فرم خفیف شده آن یعنی رتینول و مشتقات آن برای کاربردهای آرایشی بهداشتی مناسب هستند.
 عوارض جانبی: آکوتان نیز همانند سایر داروها عوارضی دارد ولی با آگاهی از آنها می توان این عوارض را به حداقل رساند و از بروز مشکلات دیگر جلوگیری کرد. خشکی لب ها و دهان، تورم لب ها و پلک ها، پوسته-پوسته شدن پوست، خونریزی بینی، دل درد، نازک شدن موها و افزایش ریزش آنها از عوارض جانبی مصرف آکوتان با دوز بالا و یا مصرف طولانی مدت آن است. بدترین عارضه مصرف این دارو، در زمان بارداری است؛ چرا که باعث سقط جنین و یا نواقص گوناگون مثل بیماری های قلبی می شود. عارضه دیگر، افزایش چربی و یا کلسترول است. این عارضه حتی ممکن است در افرادی که دوز کمی مصرف می کنند نیز رخ دهد. مصرف طولانی مدت دارو می تواند باعث پوکی استخوان و ریزش موها شود.
مشاهده مطلب

روشن کردن پوست

گرایش به پوست روشن یا تیره در فرهنگ های مختلف فرق می کند. مثلاً خانم های آسیایی دوست دارند پوست روشن داشته باشند اما خانم های اروپایی برنزه بودن برایشان جذاب است. محصولات روشن کننده نه فقط برای روشن کردن پوست بلکه برای از بین بردن لک های پوست استفاده می شوند. هیدروکینون، آربوتین، کوجیک اسید از جمله ترکیبات روشن کننده پوست می باشند.
 در مورد فلاونوئیدها بیشتر بدانیم ضد لک های بر پایه کوجیک اسید (kojic acid) کوجیک اسید یک متابولیت قارچی است که از قارچ هایی مثل آسپرژیلوس و پنی سیلیوم استخراج می شود. این ماده به شکل گسترده ای به عنوان یک افزودنی غذایی برای پیشگیری از قهوه ای شدن مواد غذایی و افزایش قرمزی توت فرنگی های نارس و کال، مورد استفاده قرار می گیرد. کوجیک اسید با شلات کردن یون مس سبب مهار آنزیم تیروزیناز می گردد. این مواد در فرآورده های آرایشی برخی کشورها مانند ژاپن کاربرد گسترده ای دارد. اثرات آنتی بیوتیک و محافظتی این ماده به افزایش عمر عمر مفید فراورده های آرایشی بهداشتی کمک می کند. فرآورده های حاوی کوجیک اسید به مدت 1 تا 2 ماه (گاه حتی بیشتر) و با دوز دو بار در روز استفاده می شوند تا اثربخشی مناسب حاصل گردد. متأسفانه این ماده در برخی افراد ایجاد حساسیت های پوستی تماسی ایجاد می کند، به همین علت معمولاً فرآورده 1% آن به انواع 2% ترجیح داده می شود. مشتقاتی از این ماده با نفوذ پوستی بیشتر نیز تحت بررسی هستند. ضدلک و سفیدکننده های مهارکننده انتقال ملانوزوم ها ضدلک های بر پایه نیاسینامید در مورد این ویتامین پیشتر نیز مطالبی ارائه گردید. این ماده اثرات ضد التهابی، آنتی اکسیدان و تنظیم کننده سیستم ایمنی دارد. علاوه بر ویژگی های بیان شده، ثابت شده است که این ماده از انتقال ملانوزوم ها به کراتینوسیت ها، جلوگیری می کند. استفاده از فرآورده موضعی نیاسینامید 5%، دو بار در روز و به مدت 8 هفته و یا فرآورده 3.5% آن همراه با رتینیل پالمیتات، به شکل معنی داری سبب روشن شدن پوست می گردد. باید توجه داشت که این اثرات برگشت پذیر می باشند. ضد لک های بر پایه سویا مردم چین بر این باورند که کارگران شاغل به کار در مراکز فراوری سویا پوست های زیباتری دارند. در کراتینوسیت ها گیرنده ای به نام PAR-2 وجود دارد که با از بین بردن ملانوزوم ها، میزان آن ها را کنترل می کند. شیر سویا و مشتقات آن دارای انواعی از پروتئین است که با تحریک این گیرنده سبب کاهش ملانوزوم ها و اثرات روشن کنندگی می گردد. اثر این مواد در لک زایی پوست به دنبال تابش اشعه ماورای بنفش، به اثبات رسیده است. البته فرآیندهای حرارتی مانند پاستوریزه کردن، سبب تخریب ساختار مواد روشن کننده پوست می گردد.
مشاهده مطلب

آشنایی با آکنه، جوش صورت

آکنه بیماری دستگاه پیلوسباسه است که شامل ضایعات التهابی و غیرالتهابی می باشد. ضایعات غیرالتهابی را کمدون می گویند. کمدون ها می توانند سرسیاه یا سرسفید باشند. پاپول ها، پوستچول ها، نگول ها، کیست ها از دیگر انواع آکنه هستند. آکنه های خفیف با آنتی بیوتیک و آکنه های شدید با ایزوترتینوئین درمان می شوند.
 هنگام مصرف ترتینوئین قرمزی و پوسته ریزی مختصر، مطلوب است اما اگر قرمزی بیش از حد بود دوز دارو را پزشك برای شما كم خواهد كرد.
 به مدت 2 تا 4 هفته هر 6 ساعت یكبار این آنتی بیوتیك استفاده می شود اگر بعد از این مدت وضعیت پوسچول ها بهتر شد دوز كمتر می شود یعنی مثلاً هر 8 ساعت یكبار
 اما اگر درمان نشده بود دوز بالا برده می شود یعنی مثلاً هر 4 ساعت یكبار
مشاهده مطلب

آشنایی با مواد اولیه و ترکیبات موثر بر آکنه

ويتامين C، زينك، روغن درخت چاي، نياسين آميد، چاي سبز، رزوراترول، ساليسيليك اسيد، گليكوليك اسيد مي توانند در درمان آکنه كمك كننده باشد.
 نياسين آميد موضعي در بسياري از محصولات آرايشي بدون نسخه استفاده شده چرا كه اثر ضدالتهابي دارد نياسين آميد در درمان آكنه استفاده مي شود چرا كه اثر مهاركنندگي در التهاب ناشي از كموكين ها دارد. باكتري پروپيوني آكنه موجب فعال سازي اينترلوكين 8 از طريق تحريك رسپتور شبه تول نوع 2 مي شود. در مطالعات برون تني نشان داده شده است كه نيكوتين آميد به شكل قابل توجهي توليد اينترلوكين 8 را به شكل وابسته به دوز كاهش مي دهد.
مشاهده مطلب

جوش سرسیاه و سرسفید چه فرقی باهم دارند؟

سرسیاه ها باز هستند و به علت مواجهه محتویات کومدون با هوا و ملانین موجود در لاشه سلولها سیاه به نظر می رسند. سرسفید موقعی است که محتویات کومدون هنوز راهی به بیرون از منافذ پوست پیدا نکرده و بسته است. به کومدون های بسته که به صورت سفید رنگ ظاهر می شود، کومدون سرسفید می گویند.
 پوسته ریزی خفیف و التهاب خفیف بعد از لایه برداری مطلوب است. اما اگر شدید بود یا دوز لایه بردار را کم کنید یا از لایه بردار ضعیف تر استفاده کنید.
مشاهده مطلب

کومدون چیست و چه فرقی با دیگر انواع آکنه دارد؟

به آکنه هایی که هنوز التهابی نشده است کومدون می گویند. کومدونها در اثر انسداد واحد پیلوسباسه تشکیل می شوند و می توانند به دو نوع سرسیاه و سرسفید تقسیم بندی شوند.
 پوسته ریزی خفیف و التهاب خفیف بعد از لایه برداری مطلوب است. اما اگر شدید بود یا دوز لایه بردار را کم کنید یا از لایه بردار ضعیف تر استفاده کنید.
مشاهده مطلب

صاف کردن مو، روش شیمیایی و دائمی

صاف کننده های دائمی بر پایه تیو گلیکولیک اسید عمل می کنند. روش های ملایم تری مثل روش برزیلی و روش ژاپنی نیز برای صاف کردن موها معرفی شده است.
 اگرچه از blowout ها به عنوان روش های طبیعی یاد می شود، با این وجود هنوز حاوی دوز اندکی از ترکیبات بحث برانگیزی (همچون فرمالدهید ، آمونیاک، سودا و اسیدهای تیولاته ) که به مو آسیب می رسانند و پوست سر را تحریک می کنند می باشند. مصرف کننده امروز به دنبال صاف کننده هایی است که ضمن موثر بودن ، آسیب کمتری به مو وارد کند.
مشاهده مطلب

فلاوونوئید در محصولات آرایشی بهداشتی

ترکیبات آروماتیک و زرد رنگ گیاهان که به عنوان آنتی اکسیدان در محصولات آرایشی بهداشتی یافت می شوند.
 فلاونوئیدها شناسایی و اندازه گیری فلاونوئیدها اندازه گیری فلاونوئیدها با استفاده از کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا (HPLC) در کنار آشکارسازی فرابنفش انجام می شود. این روش اندازه گیری، مطابق استانداردهای اروپا بوده و معتبر است. نتایج حاصل از پارامترهای مختلف مطالعه شده (ویژه گری ، خطی بودن و صحت ) اثبات نمودند که این روش، روش کاملاً مناسبی برای اندازه گیری دوز فلاونوئیدها می باشد.
مشاهده مطلب

پسوریازیس چیست؟

پسوریازیس عارضه خود ایمنی است که می تواند موجب التهاب و افزایش سرعت رشد سلولهای پوست شود. اینکه چرا برخی مردم دچار بین بیماری می شوند مشخص نیست اما ظاهرا فاکتورهای ژنتیکی دخیل هستند زیرا معمولا اگر والدین شما مبتلا به پسوریازیس باشند، شانس ابتلای شما بیشتر است. پسوریازیس مسری نیست اما وراثتی تلقی می شود. این بیماری با سیستم ایمنی بدن در ارتباط است و برای مدیریت آن از مرطوب کننده ها استفاده می شود.
 دوز پرتودهی دوز پرتودهی باید پس از معاینه توسط پزشک تعیین شود. دوز پرتودهی مناسب در شروع درمان، دوزی است که کمی پایین تر از دوز قرمز شدن پوست باشد و در ادامه بر اساس میزان جوابدهی پوست بیمار به درمان، تنظیم می شود.
مشاهده مطلب

دانستنی های پوست و مو: عیار حفاظت در برابر آفتاب

0
 این عدد معیاری از میزان محافظت فراورده در برابر آفتاب است ولی معیار دقیقی نیست زیرا تأثیرات آفتاب محدود به ایجاد قرمزی نیست در ضمن با توجه به منحنی زیر تغییرات SPF با درصد کاهش دوز UV خطی نیست.
مشاهده مطلب

محصولات برنزه کننده پوست

به جای حمام آفتاب گرفتن و قرار دادن پوست در معرض آفتاب سوختگی و سرطان، بسیاری از مردم ترجیح می دهند از کرم ها، روغنها، اسپری ها و سایر محصولات آرایشی بهداشتی برنزه کننده پوست استفاده کنند.
 دوز مصرف پیشنهادی توسولین 0.4 تا 5 درصد بوده و در دمای کمتر از 50 درجه سانتی گراد به فاز آبی فرمولاسیون اضافه می گردد. برنزه کننده های بدون آفتاب اتو برنزه کننده ها به برنزه کننده های بدون آفتاب، اتوبرنزه کننده یا برنزه کننده های خودکار نیز گفته می شود. اتو برنزه کننده ها اثر برنزه آفتاب را شبیه سازی می کنند. برنزه کننده های خودکار در شکل های مختلف عرضه می شوند. کرم، لوسیون، ژل و فوم رایج ترین شکل های محصولات برنزه کننده است.
مشاهده مطلب

نوارچسب تشخیص فرابنفش

برچسب های آشکارساز و هشداردهنده پرتوهای فرابنفش محصول جدیدی از غول آرایشی بهداشتی دنیا، کمپانی لورآل، است که در سال 2016 رونمایی شد. این ابزار که به اندازه یک چسب زخم بوده و پشت دست یا روی کمر چسبانده می شود مصرف کننده را از وجود پرتوهای فرابنفش آگاه ساخته و نیاز به محافظت در برابر آفتاب را به او گوشزد می کند.
 این سنسور همچنین به یک اپلیکیشن موبایل متصل است که بر اساس گزارش ها، هر دو نوع دوز لحظه ای و دوز انباشته پرتوهای فرابنفش را اندازه گرفته، به صورت چندساعته یا چندروزه اعلام می کند.
 dosimeter = دوزیمتر، دوز سنج
مشاهده مطلب

واژه «دوز» در منابع و ترجمه های احسان حسنانی



dose1
دوز
dosing2
دوز سنجی
minimal erythema dose1
دوز حداقل اریتم یا مینیمال اریتمال دوز
Phenobarbital is a barbiturate, nonselective central nervous system depressant which is primarily used as a sedative hypnotic and also as an anticonvulsant in subhypnotic doses
فنوباربیتال یک باربیتورات است کاهش دهنده غیرانتخابی فعالیت سیستم عصبی مرکزی که به عنوان خواب آور تخدیری استفاده می شود و همچنین به عنوان ضدانعقاد در دوزهای پایین تر از حد خواب آور استفاده می شود.

مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید