احسانحُسنانی
مدرس مراقبت از پوست
برای دریافت آموزش های رایگان، کلمه هدایا را با واتسپ به شماره 09017562749 بفرستید.
برای اطلاع از سرفصلهای پکیج آموزشی مراقبت از پوست و مو، کلمه پکیج را با واتسپ به شماره 09101971690 بفرستید.
شماره های درج شده فقط برای دریافت آموزش های رایگان و اطلاع در مورد پکیج های آموزشی و وبینارها است.
در حال حاضر فرصت پاسخگویی به سوالات وجود ندارد.
چکیده: معادل انگلیسی کلمه یا واژه هیدرولیز، Hydrolysis می باشد.
هیدرولیز چیست؟
کلاژن هیدرولیزشده = Hydrolyzed Collagen
hydrolyzed collagen = کلاژن هیدرولیزشده
محصولات هیدرولیز = Hydrolysates
hydrolysates = محصولات هیدرولیز
هیدرولیز = Hydrolysis
hydrolyzed collagen
کلاژن هیدرولیزشده
Hydrolysis
واژه «هیدرولیز» در مقالات سایت احسان حسنانی
کاربرد پپتید (پپتاید) در صنایع آرایشی بهداشتی
به تازگی بایوپپتیدهایی ساخته شده که قادر به از بین بردن خطوط و چروکهای پوست هستند. پپتیدها، پروتئین های کوچکی هستند که بسیاری از مولکول های حیاتی بدن از جنس آن است. برخی پپتیدها، پیام رسان هستند. برخی در بدن گشت زنی می کنند و برای سلول ها تعیین تکلیف می کنند. مثلاً پپتیدی به نام فاکتور رشد هپاتوسیت وجود دارد که به فیبروبلاست دستور کلاژن سازی بیشتر را می دهد. یا پپتیدی به نام ملانوتروپین وجود دارد که ملانوسیت ها را برای کمتر یا بیشتر ساختن ملانین تحریک می کند. در این مقاله با پپتیدها بیشتر آشنا می شویم.
عکس و نقل از Dr Kadir Laboratories
ترکیبات شبه بوتاکس (مثل آرژیرلین) چگونه عمل می کنند؟
در کنار بایوپپتیدهای پیام رسان (10)، نوع دیگری از بایوپپتیدها به نام نوروپپتیدها (11) نیز وجود دارند. این ها همان ترکیبات شبه بوتاکس هستند که به تازگی مرتب تبلیغشان را می شنویم. این ترکیبات از انتقال علائم عصبی به ماهیچه های پوست جلوگیری می کنند و اجازه نمی دهند که ماهیچه های پوست منقبض شوند. وقتی ماهیچه های پوست نتوانند منقبض شوند چروک ها نیز تشکیل نمی شوند. کرم های حاوی این ماده غالباً با نامهایی مثل رینکل ریلکس (12) یا ریلکسور (13) معرفی می شوند.
پپتیدهای طبیعی یا گیاهی
از دیدگاه شیمی پپتیدها ترکیباتی هستند که از اتصال چند واحد اسید آمینه تشکیل شده اند.
پروتئین ها در واقع پلیمرهای اسید آمینه هستند و پلی پپتید هم خوانده می شوند.
وقتی پروتئین هیدرولیز می شود ترکیبات حاصل از هیدرولیز ممکن است اسیدهای آمینه یا ترکیبات حاصل از چند اسید آمینه به نام پپتید باشد. به همین علت پروتئین های هیدرولیز شده را پپتید نیز می نامند.
الاستورگولاتور موستلا که پپتیدهای سویا نامیده می شود در واقع پروتئین های هیدرولیز شده سویا است
اکلاژن اریف لیم
که تری پپتید طبیعی نامیده می شود
مجموعه ای از پروتئین های هیدرولیز شده برنج، گندم و مخمر می باشد.
آدیپوسایت ها، سلول های چربی هستند که در عمقی ترین بخش پوست یعنی هیپودرم قرار گرفته اند.
در این سریال نشان داده می شود که وقتی یک نفر قرص های ضدلاغری می خورد، چربی های شکمش تبدیل به یک موجود یک کیلویی از جنس چربی می شود و از پائین پیرآهنش بیرون می آید. این شخص داستانی آنقدر معروف و محبوب شده که عروسکهای نرم شبیه آن را می سازند و به عنوان شیئی که چنگ زدن به آن استرس را برطرف می کند می فروشند
غشاء سلول های آدیپوسیت
روی غشاء سلول های آدیپوسیت، رسپتورها یا گیرنده هایی قرار گرفته که گلوکز با عبور از آنها، به داخل سلول هدایت می شود. با مهار این رسپتورها می توان از ورود گلوکز ممانعت به عمل آورده و لیپیدسازی را کاهش داد.
آدیپوسایت و سلولیتسلولیت تجمع بدشکل چربی در سلول های آدیپوسایت است. آدیپوسایتها سلول های بسیار فعالی هستند که نقش کلیدی در کنترل انرژی بدن دارند.
فعالیت آدیپوسایتها با 2 مسیر اصلی زیر متعادل می گردد:
1- چربی سازی (لیپوژنسیس )
که به ساخت و ذخیره تری گلیسیریدها منجر می شود
2- چربی سوزی (لیپولیز )
که به هیدرولیز این تری گلیسیریدها و رهاشدن انرژی می انجامد.
انار منبع خوبی برای تأمین ویتامین C (آسکوربیک اسید) و ویتامین B5 (پنتتونیک اسید)، پتاسیم و آنتی اکسیدان های فنلی می باشد.
انار
% ویتامین سی مورد نیاز روزانه یک انسان بالغ را تامین می نماید.
انار همچنین منبع خوبی برای ویتامین ب (پنتوتنیک اسید )، پتاسیم و آنتی اکسیدانهای پلی فنلی است.
فراوانترین پلی فنولهای انار، تنین های قابل هیدرولیز به نام تنین های اِلاجیک هستند. پونیکالاجینها ، کتکینهای پلی فنلی ، گالوکتکینها ،آنتوسیانینها از دیگر ترکیبات آنتی اکسیدان موجود در انار هستند. ظرفیت آنتی اکسیدانی انار واحد در گرم اندازه گیری شده است.
سویا یکی از پرکاربردترین گیاهان آرایشی بهداشتی است. ژنستئین به کار رفته در محصولات لاغری از دانه سویا به دست می آید. بیولیپیدهای آlیسول تریو از سویا به دست می آید. الاستورگولاتور موستلا پروتئین هیدرولیز شده سویا است. عصاره سویا سرشار از ایزوفلاوون ها می باشد که نوعی فیتواستروژن به شمار می آیند.
محصولات آرایشی بهداشتی ضد ترک پوست:
الاستورگولاتور (پروتئین هیدرولیزشده سویا) یکی از مواد موثره اصلی به کار رفته در محصولات موستلا
ماه با تحریک فیبروبلاستهای درم و افزایش سنتز کلاژن ظاهر پوست را بهبود بخشیده و چروکها را برطرف می کنند.
نام رسمی الاستورگولاتور
Hydrolyzed Soy Proteins
به معنای پروتئینهای هیدرولیز شده سویا و به عبارت دیگر
پپتیدهای سویا
می باشد.
از واکنش یک الکل چرب با زنجیر بلند با یک اسید چندتایی، استر کربوکسیلات ها به وجود می آیند.
ترکیبات مورد بحث از طریق واکنش یک الکل چرب زنجیره بلند (یا اتوکسیله شده) با یک اسید چندتایی (دارای چند عامل کربوکسیلیک اسید)، یا به عبارتی به وسیله واکنش استری شدن بدست می آیند. اسید چندعاملی مذور معمولاً دارای گروه های هیدروکسی می باشد (شکل 3-2). این محصولات همانند اتوکسی کربوکسیلات ها حاوی مقادیر زیادی یون کلر نیستند لی عیبی که نسبت به این دسته از ترکیبات دارندف وجود گروه استری در ساختار آن ها است که باعث می شود نسبت به عمل هیدرولیز در محیط هایی که اتوکسی کربوکسیلات ها مقاوم هستند، بسیار حساس باشند. محصولات عمومی این دسته از ترکیبات به وسیله اسید سیتریک یا تارتاریک اسید به عنوان اسید کربوکسیلیک چند عاملی، و لوریل الکل 7-5 اتوکسیله تهیه و تولید می گردند.
شوینده ها یا سورفکتانت ها را به روش های مختلفی دسته بندی می کنند. بر اساس ساختار شیمیایی، سورفکتانت ها به چهار دسته آنیونی، غیریونی، کاتیونی و آمفوتری طبقه بندی می شوند.
6- سولفات های آلی توسط اسیدهای داغ، به راحتی هیدرولیز می شوند. استرهای آلی هم به وسیله اسیدها هیدرولیز شده که این واکنش با قلیاها راحت تر صورت می گیرد. آمیدهای آلی نسبت به استرها و سولفات ها در واکنش های هیدرولیز شدن مقاوم تر هستند ولی سولفونات های آلی نسبت به هیدرولیز شدن با اسید داغ و یا حتی قلیای داغ مقاومند.
از واکنش اسید کلرید با سدیم ایزوتیونات سورفکتانت های ایزوتیونات ساخته می شوند.
4- پایداری شیمیایی: برای استفاده در 6pH تا 8 مناسب اند ولی خارج از این محدوده در آب سخت هیدرولیز می شوند. این امر کاربرد آن ها را در برابر جدامدات و پودرها کاهش می دهد.
2- خواص فیزیکی محلول های آبکی: بیشتر شوینده های سولفاتی پدیده ایی که به اثر نمک معروف است را نشان می دهند. افزودن نمک های معدنی (کلرید سدیم، سولفات سدیم) به محلول های رقیق (زیر حدود %30) ویسکوزیته را افزایش می دهد. این در حالی است که افزودن نمک به محلول های غلیظ موجب کاهش ویسکوزیته می شود. هرگونه نمکی که در حین سولفاسیون یا خنثی سازی تولید شود می تواند منجر به تغییرات ویسکوزیته شود. منابع نمک ها عبارتند از: نمک حاصل از فرآیند سولفاسیون به دلیل وجود رطوبت، هیدرولیز اسید قبل و یا در حین فرآیند خنثی سازی و افزودن رنگبر هیپوکلریت توسط تولیدکننده.
3- پایداری شیمیایی:
سولفات ها به راحتی تجزیه می شوند خصوصاً به وسیله اسیدها (pH کمتر از 3/5). هیدرولیز اسیدی، اسید سولفوریک ایجاد می کند که موجب کاتالز شدن فرآیند هیدرولیز می شود.
شرایط اسیدی: ROSO3H + H2O ↔ ROH + H2SO4
الکل سولفات ها در شرایط قلیایی بسیار پایدارتر از شرایط اسیدی هستند. میزان پایداری به چندین فاکتور بستگی دارد ولی برای فرمول های آبکی برای ایجاد یک پایداری طولانی مدت در دمای اتاق، 5pH تا 9/5 مناسب است. در دماهای بالا (>50oC) سولفات ها ناپایدارند. نمک های آمونیاکی در pH های قلیایی، آمونیاک آزاد کرده که در محصولات خانگی آزاردهنده و در محصولات صنعتی موجب ایجاد بو می شود. ولی نمک های آمونیاکی برتری کوچکی نسبت به انواع سدیمی یا نمک های تری اتانول آمینی دارند و آن این است که نسبت به هیدرولیز اسیدی، پایداری زیادتری دارند.
2- پایداری شیمیایی: در محیط های ابکی با pH اسیدی و دمای بالا هیدرولیز می شوند (برای استفاده در دمای بیش از 50℃ مناسب نیستند) ولی کمتر از الکل سولفات ها تحت تأثیر این شرایط قرار می گیرند؛ نمک های آمونیومی نسبت به نوع سدیمی در pH های زیر 7 دارای پایداری زیادتری هستند ولی لازم است که در کل طل پروسه pH کمتر از 7 حفظ شود؛ حتی در pH خنثی نیز ممکن است عمل هیدرولیز به وسیله اسیدی شدن خود کاتالیستی اتفاق بیفتد؛ این حالت را می توان با استفاده از بافرهای فسفات یا سیترات کنترل و از آن پیشگیری کرد.
اوسرین Eucerin تغییر نام یافته اوسریت Eucerit است که نام تجاری یکی از ترکیبات کلیدی Key ingredients تولیدی شرکت بایرزدورف آلمان است و در کرم های اوسرین و نیوآ استفاده می شود. نام انگلیسی اوسرین (یا اوسریت)، لانولین الکل lanolin alcohol است.
اوسرین چگونه تولید می شود؟
با هیدرولیز قلیایی لانولین، لانولین الکل تولید می شود که البته از مراحل تصفیه عبور می کند.
مشتقات لانولین می توانند با فرآیندهایی مثل استیلاسیون، اتوکسیلاسیون، پروپوکسیلاسیون، آلکیلاسیون و ایزوبوتیلاسیون گروه های هیدروکسی، سنتز شوند. لانولین الکل ها با هیدرولیز لانولین به دست می آیند. لانولین الکل ها متعاقبا می توانند اتوکسیله، استیله یا هیدروکسیله شوند.
وقتی غلظت گلوگز در خون پایین می آید و بدن نیاز به انرژی متابولیکی پیدا می کند، رسپتورهای غشایی در سلول های آدیپوسایت توسط هورمون ها فعال سازی شده و آنزیمی به نام لیپاز، تری گلیسیریدها را در درون سلول های آدیپوسایت هیدرولیز کرده و اسیدهای چرب تولید شده را به خون ترشح می کند. خون اسیدهای چرب را به اندام های خاصی منتقل نموده تا در آنجا به عنوان سوخت مورد استفاده قرار گیرند. به این فرآیند لیپولیز گفته می شود.
Activation of a hormone-sensitive enzyme
↓
لیپازِ فعال سازی شده، تری گلیسیریدهای ذخیره شده در آدیپوسایت ها را هیدرولیز می کند.
خود فرمالدهید صاف کننده مو نیست. در کراتینه کردن، لایه ای از کراتین روی موهای را می پوشااند. سپس فرمالدهید پیوندهای عرضی با آمینواسیدهای کراتین برقرار می کند و کراتین را روی مو تثبیت می کند.
استفاده از فرمولاسیون های حاوی فرمالدهید از سال 2003 رایج شد. این روش برای اولین بار در شهر ریو دو ژانیرو کشور برزیل انجام شد. محصولی که بیشتر از همه استفاده می شد، محلول یا کرمی حاوی فرمولاسیون دست سازی حاوی فرمالدهید و پروتئین های هیدرولیز شده بود که به راحتی به صورت بدون نسخه در همه داروخانه های برزیل فروخته می شد. محلول فرمالدهید تا قبل از آن برای استریل کردن لوازم پزشکی و بیمارستان ها به راحتی در داروخانه ها پیدا می شد. وقتی خبر این موضوع توجه سازمان های بهداشتی برزیل را جذب کرد، استفاده از محصولات آرایشی حاوی بیش از 0.2 درصد فرمالدهید و همچنین در لاک ناخن حد مجاز 5 درصد تصویب شد. در پی تصویب این قانون، فرمالدهید با ماده ای 10 برابر سمی تر و جهش زا تر به نام گلوتارالدهید جایگزین شد. گلوتارالدهید هم به عنوان ضدعفونی کننده به راحتی از بیمارستان ها و کلینیک ها در دسترس بود. این محصول را با علامت تقلبی وزارت بهداشت برزیل به صورت خانه به خانه و همچنین در سالن های آرایشی توزیع می کردند.
فاکتور مرطوب کننده طبیعی در محصولات آرایشی بهداشتی
از هیدرولیز پروتئین فیلاگرین در پوست ترکیباتی مثل هیالورونیک اسید و گلیسیرین تشکیل می شود که عوامل مرطوب کننده طبیعی پوست هستند. فرم سنتز شده این مواد در صنایع آرایشی بهداشتی به عنوان مرطوب کننده استفاده می شوند.
مهم ترین عامل در نگهداری آب پوست و جلوگیری از تبخیر آن مربوط به عوامل مرطوب کننده طبیعی پوست یا NMF است که در داخل سلول های طبقه شاخی قرار گرفته است. این مواد حدود 30-20 درصد وزن خشک کورنئوسیت ها را تشکیل می دهند. بسیاری از این مواد از هیدرولیز فیلاگرین (filaggrine) بدست می اید. این پروتئین غنی از اسیدهای آمینه هیستیدین و گلوتامین است که در هیالوکراتین یافت می شود. فیلاگرین در لایه های پایینی اپیدرم نقش ساختمانی دارد ولی در لایه شاخی به آمینواسیدهای جاذب الرطوبه و با توان اتصال به آب بالا می شکند. از جمله این اسیدهای آمینه می توان به هیستیدین، گلوتامین و آرژینین اشاره نمود
استفاده تبلیغاتی از عوامل مرطوب کننده طبیعی
این ها موادی هستند که به طور طبیعی در داخل پوست قرار دارند. موادی مثل اوره، اسید لاکتیک و فسفولیپیدها. این مواد بهانه خوبی برای تبلیغ برخی شرکت های تولیدکننده مواد آرایشی شده است. اوره در لایه شاخی پوست وجود دارد و اسیدلاکتیک باعث نرم شدن لایه شاخی پوست می شود. وقتی چربی های پوست کم می شود، عمل سدی لایه شاخی مختل می شود و رطوبت پوست از دست می رود. گفته می شود که فسفولیپیدها باعث نفوذ ترکیبات مرطوب کننده به پوست شده و رطوبت پوست را نگه می دارند.
صابون نقش بسیار مهمی در بهداشت فردی ایرانی ها دارد. حمام بدون صابون برای خیلی از ماها معنی ندارد.
فرمول صابون
چربی ها و روغن ها همانند هر استری دیگری هیدرولیز می شوند. اگر عمل هیدرولیز در برابر بازهایی چون هیدروکسید سدیم (سود سوزآور) انجام شود، عمل را صابونی کردن می نامند.
به طور کلی نمک فلزی اسیدهای چرب را صابون می نامند
استخراج به روش جداسازی بر اساس مکانیزم حلالیت گفته می شود. استخراج یکی از مباحث عملیات واحد در مهندسی شیمی است که می تواند جداسازی مایع از مایع یا جداسازی فاز جامد از مایع باشد. در مبحث جداسازی عصاره از گیاهان، استخراج به روش هایی گفته می شود که در آن مواد مؤثره گیاه با مکانیزم حلالیت توسط یک حلال از گیاه جدا می شوند. این حلال می تواند غیر فرار یا فرار باشد. روغن ها و چربی ها از حلال های غیرفرار و گاز بوتان و گاز کربنیک از حلال های فرار به شمار می آیند.
Ref: PHYTOCHEMICAL EXTRACTION, slideshare
استخراج با گازکربنیک
گازکربنیک در فشار زیاد و نقطه بحرانی حلالیت بسیار زیادی دارد که با استفاده از تکنیکهای مناسب و در فشار و دماهای مختلف می توان از این خاصیت برای اسانس گیری استفاده نمود مزیت این روش در مقایسه با سایر روشها آن است که به هیچ وجه باعث تجزیه و هیدرولیز ترکیبات مختلف اسانس روغنی نمی گردد به علاوه بسیاری از ترکیبات که با روشهای دیگر قابل جداسازی نیستند با این روش جداسازی می گردد.
دستگاه استخراج با CO2 طوری طراحی می گردد که بتواند حداکثر تا فشار bar300 و دمای 200 درجه سانتی گراد را تحمل کند(هر چند این کار در دمای 20 درجه و فشار 55 بار انجام می گیرد) گازکربنیک مایع پس از عبور از گیاه و جداسازی اجزاء قابل حل در CO2 وارد ظرفی می شود که باعث تبخیر CO2 گردیده و عصاره را بر جای می گذارد.
با توجه به آنکه گازکربنیک مایع یک حلال لیپوفیل است ترکیبات قطبی در آن نامحلول هستند.
تقطیر یکی از مهمترین روش های جداسازی است که اساس آن بر توزیع اجزاء بین دو فاز است. وقتی مکانیزم جداسازی در فرآیندی فراریت باشد، به آن روش تقطیر گفته می شود. اسانس روغنی گیاهان با مکانیزم فراریت و با روش تقطیر از گیاهان جدا می شود. تقطیر همچنین یکی از مباحث عملیات واحد در مهندسی شیمی است که در آن مواد با دمای جوش متفاوت توسط این فرآیند فیزیکی از هم جداسازی می شوند. تقطیر در فشار محیط، تقطیر با بخار آب، تقطیر در خلأ و تقطیر در فشار روش های مختلف تقطیر می باشند. تقطیر مداوم و تقطیر جزء به جزء نام دو روش مختلف تقطیر در عملیات پالایش نفت می باشند.
دستگاه تقطیر لاواند با بخار آب
الف- روش تقطیر با آب:
در این روش بسیار قدیمی و ساده گیاه به صورت مستقیم در داخل آب حرارت داده می شود. بخارات حاصل پس از عبور از کندانسور مایع شده در ظرف گیرنده جمع آوری می شوند این همان روشی است که در گلاب گیری سنتی از آن استفاده می شود. در این روش اگر قسمتی از گیاه با آب پوشانده نشده با جدار ظرف در تماس باشد در اثر حرارت مستقیم می سوزد و تولید بوی نامطلوب می کند. همچنین برخی از ترکیبات موجود در اسانس در محیط آبی هیدرولیز شده و بر کیفیت اسانس نهایی تاثیر می گذارد. به منظور فائق آمدن بر این مشکلات از روش های تقطیر با بخار آب یا روش ترکیبی استفاده می شود.
اسانس گیری از گیاه با روش تقطیر با بخار آب
در مواردی که تخریب حرارتی گیاه یا هیدرولیز شدن اجزاء استری در آب مسأله است اجزاء معطر این گیاهان با استفاده از مکانیسم حلالیت ( روش شستشو یا استخراج با حلال) جداسازی می گردد.
یکی از پرفروشترین و پرمصرفترین مواد شوینده، مایع دستشویی است. بسته به این که در تکنولوژی تولید مایع دستشویی از چه موادی استفاده میشود، این محصول میتواند ویژگیهای متفاوتی را به همراه داشته باشد. استفاده از این تکنولوژیها میتواند آنها را برای انواع پوستها، شرایط یا حتی کودکان و بزرگسالان مناسب سازد.
در روش دیگر، چربیها با کمک بخار پرفشار به اسید چرب خام و گلیسیرین تقسیم یا هیدرولیز میشوند. پس از آن اسیدهای چرب تقطیر میشوند تا میزان خلوص آنها افزایش پیدا کند. سپس توسط یک ماده قلیایی مانند هیدروکسید سدیم خنثی میشوند و مایع تولید میشود.
HYDROLYZED SOY PROTEIN — Water-soluble protein naturally derived from soy via the enzymatic hydrolysis process. Applied topically, it is an excellent hydrator that improves the texture and resiliency of the skin. In hair care formulas, it coats porous and damaged areas to strengthen and mend hair fiber. In hair care preparations it is an excellent conditioner and nutrient. (INCI dictionary)
مواد مرطوب کننده، آنتی اکسیدان ها، پایدارکننده ها و امولسیون کننده ها از مواد اولیه پرمصرف در فرآورده های مرطوب کننده می باشد. پلی اول های هیدروکربنی شامل روغن های معدنی، اسکوالن، پترولاتوم، پروپیلن گلایکول، همچنین مشتقات لانولین مثل گلیسرول و سوربیتول، لانولین و لانولین الکل ها (اوسرین)، دایمتیکون و سیکلومتیکون جزء روغن های سیلیکونی به شمار می آید. از اسیدهای چرب می توان اسید استئاریک و اسید لینولئیک را نام برد. ستیل الکل، استئاریل الکل و سیتریل الکل، الکل های چرب هستند که به عنوان مواد مرطوب کننده استفاده می شوند. ایزو پروپیل میریستات، ایزو پروپیل پالمیتات و روغن جوجوبا جزء ترکیبات استری می باشد. روغن کنجد، روغن بادام شیرین و کره کاکائو تری گلیسیرید هستند. پروتئین هیدرولیز شده حیوانی، کلاژن، پروتئین شیر، آمینو اسیدهای ابریشم، جزئ ترکیبات آمینو اسیدی به شمار می آیند. اوره، لسیتین نیز مواد مرطوب کننده به شمار می آیند. بوتیل هیدروکسی آنیزول BHA و بوتیل هیدروکسی تولوئن BHT و توکوفرول از مواد آنتی اکسیدان و پایدار کننده هستند. صابون ها، معمولا ترکیبات استئارات هستند که می توانند آمونیوم استئارات، پتاسیم استئارات باشند. گلیسیریل استئارات و سوربیتان استئارات، جزء امولسیون کننده های استری هستند. ستیل الکل همچنین می تواند به عنوان امولسیون کننده استفاده شود. کاربومرها، صمغ زانتان یا گزانتان، صمغ سلولز جزء امولسیون کننده های پلیمری هستند. لانولین الکل، کلسترول و استرول های سویا نیز امولسیون کننده می باشند. مطالب این صفحه برگرفته از صفحه 41 کتاب دکتر شکری
مشتقات لانولین می تواند با واکنش هایی مثل استیلاسیون، اتوکسیلاسیون، پروپوکسیلاسیون، آلکوکسیلاسیون و ایزوبوتیلاسیون گروه های هیدروکسیل به وجود بیاید. هیدرولیز لانولین می تواند منجر به تولید لانولین الکل ها و لانولین ها اسیدها شود که مثل لانولین می توانند اتوکسیله، استیله یا هیدروکسیله شوند.
مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید