درماتیت = Dermatitis  

درماتیت = Dermatitis

نویسنده:

ehsan hosnani
احسان حُسنانی مدرس مراقبت از پوست
برای دریافت آموزش های رایگان، کلمه هدایا را با واتسپ به شماره 09017562749 بفرستید.
برای اطلاع از سرفصلهای پکیج آموزشی مراقبت از پوست و مو، کلمه پکیج را با واتسپ به شماره 09101971690 بفرستید.

شماره های درج شده فقط برای دریافت آموزش های رایگان و اطلاع در مورد پکیج های آموزشی و وبینارها است.
در حال حاضر فرصت پاسخگویی به سوالات وجود ندارد.




چکیده: معادل انگلیسی کلمه یا واژه درماتیت، Dermatitis می باشد.

درماتیت چیست؟


فیتودرماتیت = Phytodermatitis
phytodermatitis = فیتودرماتیت، درماتیت گیاهی، درماتیت تماسی در اثر تماس با گیاهانی مثل گزنه

آکتینو درماتیت = Actinodermatitis
actinodermatitis = درماتیت ایجاد شده در اثر مواجهه بیش از حد با نور آفتاب، پرتوهای آکتینیک و اشعه ایکس

درماتیت = Dermatitis
selenium shampoos, Shampoos containing selenium sulfide such as Head & Shoulders. Selenium sulfide is a key ingredient in dandruff shampoos; it treats seborrheic dermatitis, dandruff and tinea versicolor. = شامپوهای حاوی سلنیوم سولفید مثل برخی شامپوهای هد اندر شولد؛ سولفید سلنیوم یکی از ترکیبات کلیدی در شامپوهای ضدشوره است و سبوره درماتیت را نیز درمان می کند

contact dermatitis = درماتیت تماسی، این نوع درماتیت به علت استفاده از مواد آرایشی بوجود می آید. دو نوع است: درماتیت تماسی تحریکی، درماتیت تماسی آلرژیک

actinodermatitis = درماتیت ایجاد شده در اثر مواجهه بیش از حد با نور آفتاب، پرتوهای آکتینیک و اشعه ایکس

dermatitis = درماتیت، مترادف اگزما، التهاب پوست در اثر واکنش های آلرژی یا عوامل بیرونی

BIOTIN — Also known as vitamin H, biotin is par t of the B vita- min group. It is an impor tant factor in the growth of tissue and the proper functioning of the oil glands. A biotin deficiency can lead to fry skin, seborrheic dermatitis and the formation of dandruff and crusts in the scalp. Biotin is vital for the maintenance of a normal fat metabolism, and is essential for hair growth and scalp health. (INCI dictionary)
TRITICUM AESTIVUM — Wheatgrass. Anti-inflammatory used in the treatment of eczema and dermatitis. An ingredient in many preparations for problem skin, and in shampoos and hair condition- ers. Contains plant sterols. (INCI dictionary)
phytodermatitis = فیتودرماتیت، درماتیت گیاهی، درماتیت تماسی در اثر تماس با گیاهانی مثل گزنه

seborrheic dermatitis = درماتیت سبورئیک، درماتیت سبوره ای، اگزمای سبوره

BIOTIN — Also known as vitamin H, biotin is par t of the B vita- min group. It is an impor tant factor in the growth of tissue and the proper functioning of the oil glands. A biotin deficiency can lead to fry skin, seborrheic dermatitis and the formation of dandruff and crusts in the scalp. Biotin is vital for the maintenance of a normal fat metabolism, and is essential for hair growth and scalp health. (INCI dictionary)
atopic dermatitis = درماتیت آتوپیک، درماتیت حساسیتی

allergic contact dermatitis = درماتیت تماسی آلرژیک

dermatitis venenata = درماتیت ونناتا 

dermatitis = درماتیت

BIOTIN — Also known as vitamin H, biotin is par t of the B vita- min group. It is an impor tant factor in the growth of tissue and the proper functioning of the oil glands. A biotin deficiency can lead to fry skin, seborrheic dermatitis and the formation of dandruff and crusts in the scalp. Biotin is vital for the maintenance of a normal fat metabolism, and is essential for hair growth and scalp health. (INCI dictionary)
TRITICUM AESTIVUM — Wheatgrass. Anti-inflammatory used in the treatment of eczema and dermatitis. An ingredient in many preparations for problem skin, and in shampoos and hair condition- ers. Contains plant sterols. (INCI dictionary)
irritant contact dermatitis = درماتیت تماسی تحریکی

seborrheic dermatitis = درماتیت سبورئیک

BIOTIN — Also known as vitamin H, biotin is par t of the B vita- min group. It is an impor tant factor in the growth of tissue and the proper functioning of the oil glands. A biotin deficiency can lead to fry skin, seborrheic dermatitis and the formation of dandruff and crusts in the scalp. Biotin is vital for the maintenance of a normal fat metabolism, and is essential for hair growth and scalp health. (INCI dictionary)

درماتیت آتوپیک = Atopic Dermatitis
atopic dermatitis = درماتیت آتوپیک، درماتیت حساسیتی

درماتیت سبورئیک = Seborrheic Dermatitis
selenium shampoos, Shampoos containing selenium sulfide such as Head & Shoulders. Selenium sulfide is a key ingredient in dandruff shampoos; it treats seborrheic dermatitis, dandruff and tinea versicolor. = شامپوهای حاوی سلنیوم سولفید مثل برخی شامپوهای هد اندر شولد؛ سولفید سلنیوم یکی از ترکیبات کلیدی در شامپوهای ضدشوره است و سبوره درماتیت را نیز درمان می کند

seborrheic dermatitis = درماتیت سبورئیک، درماتیت سبوره ای، اگزمای سبوره

BIOTIN — Also known as vitamin H, biotin is par t of the B vita- min group. It is an impor tant factor in the growth of tissue and the proper functioning of the oil glands. A biotin deficiency can lead to fry skin, seborrheic dermatitis and the formation of dandruff and crusts in the scalp. Biotin is vital for the maintenance of a normal fat metabolism, and is essential for hair growth and scalp health. (INCI dictionary)
seborrheic dermatitis = درماتیت سبورئیک

BIOTIN — Also known as vitamin H, biotin is par t of the B vita- min group. It is an impor tant factor in the growth of tissue and the proper functioning of the oil glands. A biotin deficiency can lead to fry skin, seborrheic dermatitis and the formation of dandruff and crusts in the scalp. Biotin is vital for the maintenance of a normal fat metabolism, and is essential for hair growth and scalp health. (INCI dictionary)

درماتیت تماسی = Contact Dermatitis
contact dermatitis = درماتیت تماسی، این نوع درماتیت به علت استفاده از مواد آرایشی بوجود می آید. دو نوع است: درماتیت تماسی تحریکی، درماتیت تماسی آلرژیک

allergic contact dermatitis = درماتیت تماسی آلرژیک

irritant contact dermatitis = درماتیت تماسی تحریکی

درماتیت تماسی آلرژیک = Allergic Contact Dermatitis
allergic contact dermatitis = درماتیت تماسی آلرژیک

درماتیت ونناتا  = Dermatitis Venenata
dermatitis venenata = درماتیت ونناتا 

درماتیت تماسی تحریکی = Irritant Contact Dermatitis
irritant contact dermatitis = درماتیت تماسی تحریکی

درماتیت عصبی = Neurodermatitis

Dermatitis

واژه «درماتیت» در مقالات سایت احسان حسنانی

لایه بردار، اکسفولیانت در محصولات آرایشی بهداشتی

اسیدهای آلفاهیدروکسی و بتاهیدروکسی تغییراتی در لایه شاخی و لایه دانه دار اپیدرم ایجاد می کنند که باعث کاهش چسبندگی کورنئوسیت ها در نتیجه افزایش سرعت ریزش پوست می شود.
 افرادی که پوست حساس دارند، ممکن است نتوانند pH اسیدی زیر 3 مورد نیاز برای ایجاد نوسازی اپیدرمی را تحمل کنند. به همین علت پلی هیدروکسی اسیدها ابداع شدند. که ترکیباتی با وزن مولکولی بیشتر از هیدروکسی اسیدها هستند که با سرعت کمتری به درم نفوذ می کنند و اثربخشیشان زمان بیشتری نیاز دارد. در عوض موجب تحریک پوست نمی شوند. افرادی که پوست حساس دارند و مبتلا به اگزما یا درماتیت آتوپیک هستند بهتر است از پلی هیدروکسی اسیدها استفاده نمایند.
مشاهده مطلب

پنتنول در محصولات آرایشی بهداشتی

دپنتنول یا پرو ویتامین B5 برای رطوبت رسانی به پوست و همچنین خواص تسکینی اش در محصولات آرایشی بهداشتی استفاده می شود.
 رطوبت رسانی پانتنول خاصیت هیگروسکوپی (جذب آب) دارد. یک مرطوب کننده موثر برای لایه شاخی می باشد و در کنار گلیسرول اثربخش تر هم می شود. خشکی، زبری، خارش و قرمزی پوست را برطرف می کند. برای درمان درماتیت آتوپیک، ایکتیوز، پسوریازیس و درماتیت تماسی موثر است.
مشاهده مطلب

زینک پریتیون در محصولات آرایشی بهداشتی

زینک پریتیون کمپلکس کئوردینانسی زینک با خواص ضدباکتری و ضدقارچ است که به عنوان مواد اولیه ضد شوره در صنایع آرایشی بهداشتی کاربرد دارد.
 زینک پریتیون یک کمپلکس کئوردینانسی از زینک (روی) است که خاصیت ضد قارچ و ضد باکتری دارد. به عبارت دیگر از تکثیر سلول های قارچ و باکتری جلوگیری می نماید. این ویژگی، زینک پریتیون را ترکیبی بسیار مؤثر برای درمان درماتیت سبورئیک و شوره سر نموده است.
 مولکول زینک پریتیون اگرچه زینک پریتیون به علت کاربردش در محصولات ضدشوره و درمان درماتیت سبورئیک مشهور است، اما از دیگر کاربردهای درمانی این ماده می توان به درمان پسوریازیس، اگزما، خشکی پوست، درماتیت آتوپیک اشاره نمود. از ویژگی های ضدباکتریی آن برای از بین بردن پاتوژنهایی مثل باکتری های استرپتوکوکوس و استافیلوکوکوس استفاده می شود.
مشاهده مطلب

آشنایی با شوره سر

0
 نکته: درماتیت سبورئیک همان شوره چرب است که در نوزادان به کلاهک گهواره ای یا cradle cap معروف است.
 باید دقت داشت که نباید این عارضه را با پوسته پوسته شدن طبیعی سطح پوست سر اشتباه نمود. در حالت شدیدتر، یا درماتیت سبورئیک، این پوسته پوسته شدن شدیدتر و همراه با التهاب است و شوره زدن علاوه بر پوست سر، در نواحی صورت، گردن و حتی بخش های بالایی تنه را نیز اتفاق می افتد.
 درماتیت سبورئیک، شدیدترین وضعیت شوره است که تمام علائم مربوط به خارش پوست سر و عدم تعادل سیستم ایمنی در آن وجود دارد.
 هشت گونه مختلف از جنس مالاسزیا در پوست سر انسان شناسایی شده است. مالاسزیا فورفور که در گذشته به آن Pityrosporum ovale می گفتند، سرمنشأ بروز شوره و درماتیت سبورئیک به شمار می آمد. اما در تحقیقات جدید، گونه های مالاسزیا گلوبوزا و مالاسزیا رستریکتا به عنوان گونه های غالب شناسایی شده اند.
مشاهده مطلب

بیماری های پوست و مو: سبوره

سبوره یا پوست چرب یکی از بیماری های پوستی است که مربوط به غدد سبابه می باشد. درماتیت سبورئیک نام علمی این بیماری است که با سرخی و پوسته شدن تظاهر پیدا می کند.
 سبوره از بیماری های مربوط به غدد سبابه است. سبوره اغلب تحت عنوان پوست چرب شناخته می شود. نقاطی از بدن که دچار این بیماری می شوند بخش هایی هستند که بیشترین توزیع غدد سباسه را داند، مانند صورت، گوش، پوست سر و بخش های فوقانی تنه. سبوره در برخی افراد می تواند منجر به درماتیت سبورئیک گردد که با سرخی و پوسته پوسته شدن پوست تمامی نقاط بدن همراه است.
 درماتیت سبورئیک
مشاهده مطلب

محلول های ضد ریزش مو

در بازار پرهیاهوی محصولات آرایشی بهداشتی خیلی از محصولات، خیلی ها ادعا می کنند محصولشان ضد ریزش مو است. اطلاعات صحیح و بی طرف خیلی کم یاب شده.
 در مجموع داروی سالمی است عوارض موضعی آن گاهی اوقات تحریک پوست و درماتیت است. پرمویی صورت و سردرد از عوارض نادر استفاده از این دارو است.
مشاهده مطلب

مراقبت از پوست کودک و نوزاد

پوست نوزادان و کودکان تفاوت زیادی با پوست نوجوانان و بزرگسالان دارد. پوست نوزاد از پوست فرد بالغ بسیار نازک تر بوده، کمتر شاخی شده، کم موتر است و رطوبت بیشتری دارد. ضخامت پوست، رطوبت پوست، میزان فعالیت غدد سبابه، توانایی پوست نوزاد برای مقابله با عفونت، تفاوت در سیستم ایمنی از جمله این تفاوت ها می باشند. بنابراین به مراقبت های خاصی نیاز دارد و محصولات آرایشی بهداشتی و مراقبت از پوست خاصی را می طلبد.
 •  دفع غیرقابل کنترل ادرار و مدفوع در نوزاد بسته بودن ناحیه پوشانده شده توسط پوشک یا کهنه، شرایط گرم و مرطوبی را برای رشد باکتری ها فراهم می سازد. متابولیت های حاصل از این میکروارگانیسم ها (به ویژه Brevibacterium ammoniagenes که از ادرار تغذیه می کند و متابولیت آمویناک ایجاد می نماید) همراه با حالت سایش ناشی از کهنه یا پوشک، سبب تحریک و سرخی پوست در این ناحیه می گردد. در صورت عدم درمان و پیشرفت عارضه، ناحیه مورد نظر دچار زخم می گردد که این زخم می تواند دچار عفونت ثانویه تب زا و پیچیده شدن وضعیت نوزاد گردد. پوست نوزاد در معرض خطر بروز زخم های دیگری نیز می باشد که مهم ترین آن ها اکزمای نوزادی (infantile eczema)، که در مورد علت بروز آن نظرات متناقضی وجود دارد ولی یکی از عوامل آن رژیم غذایی نوزاد است و زرد زخم نوزادی (impetigo neonatorum) که نوعی زردزخم همراه با تاول ناشی از عفونت استافیلوکوکی در نوزاد است، می باشد. البته این موارد در محدوده بیماری ها قرار می گیرند و مربوط به محدوده بحث محصولات آرایشی بهداشتی نمی باشد. درماتیت ناحیه پوشک درماتیت ناحیه پوشک واژه ایست که به درماتیت تماسی پوست نوزادان اطلاق می شود. درماتیت پوشک احتمالاً شایع ترین نوع ضایعات پوشک است که به علت فعالیت آنزیمها یا اثر شیمیایی ماده آمونیاک (محصول فعالیت باکتری های تجزیه کننده اوره) ایجاد می شود. این عارضه معمولاً در اثر عفونت با قارچی به نام کاندیدا تشدید می شود. افزایش pH در اثر خاصیت قلیایی ادرار موجب افزایش فعالیت آنزیم های لیپاز و پروتئاز موجود در مدفوع گردیده و موجب تحریک پوست می شود. در سن 3 تا 10 ماهگی، درماتیت ناحیه پوشک بسیار شایع است. و در سن 6 تا 9 ماهگی به اوج می رسد. برای درمان درماتیت های ناحیه پوشک معمولاً از کورتیکواستروئیدها استفاده می شود. برای تکمیل درمان، امولینت های حاوی زینک اکساید استفاده می شوند. زینک اکساید یک ماده پرکاربرد در صنایع آرایشی بهداشتی است که در کنار خواص دیگر خاصیت قابض نیز دارد، اندکی ضدعفونی کننده است و از پوست در برابر ادرار و مدفوع محافظت می کند.
 Source: mustela.com کرم های حاوی زینک اکساید معمولا برای پوشاندن پوست ناحیه پوشک با یک لایه ضخیم استفاده می شوند. درماتیت ناحیه پوشک گاهی با عفونت در اثر قارچ کاندیدا آلبیکانز همراه می شود. استفاده بیش از حد از آنتی بیوتیک، معمولاً نوزادان را مستعد ایجاد چنین عارضه ای می نماید. مراقبت از پوست کودک فرآورده های کودک باید دارای ویژگی های خاص باشند که در سه قالب کلی زیر می توان آن ها را خلاصه نمود - پوست را در برابر عوامل محیطی آسیب رسان محافظت نماید.
مشاهده مطلب

بیماری های پوست و مو: درماتیت آتوپیک

درماتیت آتوپیک یکی از بیماری های پوستی است که در آن علاوه بر سطح پوست، سیستم ایمنی پوست نیز دچار حساسیت بیش از حد می شود.
 درماتیت آتوپیک درماتیت آتوپیک یا اگزما بیماری پوستی است که با قرمزی و احساس سوزش پوست همراه است. شیوع این بیماری در کودکان بیشتر است اما می تواند در هر سنی رخ دهد.
 درماتیت آتوپیک اغلب قبل از پنج سالگی شروع می شود و می تواند تا نوجوانی و جوانی ادامه داشته باشد.
 ریسک فاکتورها ریسک فاکتور اولیه برای درماتیت آتوپیک، داشتن سابقه فامیلی اگزما، آلرژی، زکام و آسم است.
 پیچیدگی ها پیچیدگی های درماتیت آتوپیک اگزما شامل موارد زیر است:
 آسم و زکام اگزما گاهی بعد از این بیماری ها ظاهر می شود. بیش از نیمی از کودکانی که درماتیت تماسی داشتند، قبل از 13 سالگی دچار آسم و زکام بوده اند.
 بیماری پوستی که به آن درماتیت عصبی یا نورو درماتیت (لیکن سیمپلکس مزمن) گفته می شود با پچ های خارش دار پوستی شروع می شود. اقدام به خاراندن پوست توسط شما خارش پوست را بیشتر می کند. به مرور زمان این خاراندن تبدیل به عادت می شود و ادامه پیدا می کند تا جایی که پوست تغییررنگ داده، ضخیم و چرمی می شود.
 درماتیت تماسی آلرژیک این عارضه معمولا در افرادی که درماتیت آتوپیک دارند رایج است
 راه های پیشگیری از اگزما رهنمودهای زیر می تواند به جلوگیری از مشتعل شدن درماتیت و به حداقل رساندن خشکی پوست کمک کند
 پوست خود را حداقل دوبار در روز مرطوب کنید. کرم ها، پمادها و لوسیون ها رطوبت را در پوست به دام می اندازند. از محصول یا محصولاتی استفاده کنید که مناسب پوست شما هستند. استفاه از ژل پترولاتوم روی پوست کودک می تواند از گسترش درماتیت آتوپیک جلوگیری کند.
مشاهده مطلب

بیماری های پوست و مو: اگزما

اگزما در اثر تخریب خاصیت انسدادی پوست بروز می کند. استفاده ناصحیح از پاک کننده ها و محصولات آرایشی خصوصاً ترکیبات لایه بردار می تواند به اگزما منجر شود. معمولا از کورتون ها برای درمان اگزما استفاده می شود. در کودکان و نوجوانان اگزمای آتوپیک شایعتر است. عفونت باکتریایی از عوارض اگزما است. اگزما از کلمه یونانی به معنای جوشیدن و سرریز شدن مشتق شده است. تمام اگزماها درماتیت هستند ولی برخی درماتیت ها اگزما نیستند. اگزمای تحریکی، اگزمای آلرژیک و اگزمای فتودرماتیت از انواع اگزما هستند.
مشاهده مطلب

بیماری های پوست و مو: رزاسه

رزاسه یکی از بیماری های پوستی است که در اثر افزایش حساسیت پوست و تحریک سلول های حسگر عصبی ایجاد می شود. درمان رزاسه با درمان اگزما و درماتیت متفاوت است. رزاسه را می توان با کرم های آرایشی بهداشتی به تنهایی یا به عنوان روش تکمیلی برای درمان های دارویی استفاده نمود.
مشاهده مطلب

TEWL در آزمایشگاه آرایشی بهداشتی

تبخیر نامحسوس آب از سطح پوست توسط دستگاهی که مجهز به پروب بوده و روی پوست دست گذاشته می شود، قابل اندازه گیری است. این کمیت تبخیر نامحسوس آب از سطح پوست را که با چشم غیرمسلح و حتی میکروسکوپ هم دیده نمی شود اندازه می گیرد. اتلاف آب ترانس اپیدرمال با تبخیر محسوس آب از پوست در اثر تعریق فرق می کند.
 Imace source: publik.tuwien.ac.at اتلاف رطوبت ترانس اپیدرمال در پوست خشک و نرمال در بیماران مبتلا به درماتیت آتوپیک مقاله ای تحت عنوان اتلاف رطوبت ترانس اپیدرمال در پوست خشک و نرمال در بیماران مبتلا به درماتیت آتوپیک در سال 1985 در سوئد چاپ شد که تصویر مقاله آن را در شکل زیر می بینید.
 Source: medicaljournals.se برای به دست آوردن اطلاعات در خصوص عملکرد سدی اپیدرم در بیماران مبتلا به درماتیت آتوپیک، اتلاف رطوبت پوستی مطالعه شد. اندازه گیری ها روی سه ناحیه مختلف بدن در دو گروه از بیمارانی که مبتلا به درماتیت آتوپیک بودند و یک گروه دیگر که گروه کنترل نام داشتند و از پوست سالمی برخوردار بودند، انجام شد. اتلاف ترانس اپیدرمال رطوبت هم در بیماران مبتلا به درماتیت آتوپیک با پوست خشک غیراگزمایی و هم در بیماران مبتلا به درماتیت آتوپیک با پوست نرمال افزایش پیدا کرد. اما در بیماران با پوست خشک، مقدار این کمیت بیشتر بود. نتیجه این مطالعه نشان می دهد که نقص اولیه در خاصیت سدی اپیدرم موجب بروز این حالت شده است.
 Source: medicaljournals.se همانطور که در شکل بالا ملاحظه می شود، اندازه گیری ها در سه ناحیه، پشت دست، بازوها و کمر انجام شد. در افراد با پوست سالم مقدار اتلاف رطوبت ترانس اپیدرمال متوسط 7 در ناحیه کمر، 5 در ناحیه پشت بازو و 10 در ناحیه پشت دست بود. این کمیت در افراد مبتلا به درماتیت آتوپیک، افزایش می یابد. به طوری که بیماران مبتلا به درماتیت آتوپیک با پوست نرمال، عدد 15 و بیماران مبتلا به درماتیت آتوپیک با پوست خشک، عدد 17 را نشان می دهند. واحد اندازه گیری TEWL، گرم بر متر مکعب بر ساعت است. به عبارت دیگر وقتی می گوییم یک فرد سالم به طور متوسط اتلاف رطوبت ترانس اپیدرمال پشت دستش عدد 10 است، این فرد در واقع 10 گرم آب در هر متر مربع از پوست دستش در هر ساعت به صورت نامحسوس تبخیر می شود.
مشاهده مطلب

پسوریازیس چیست؟

پسوریازیس عارضه خود ایمنی است که می تواند موجب التهاب و افزایش سرعت رشد سلولهای پوست شود. اینکه چرا برخی مردم دچار بین بیماری می شوند مشخص نیست اما ظاهرا فاکتورهای ژنتیکی دخیل هستند زیرا معمولا اگر والدین شما مبتلا به پسوریازیس باشند، شانس ابتلای شما بیشتر است. پسوریازیس مسری نیست اما وراثتی تلقی می شود. این بیماری با سیستم ایمنی بدن در ارتباط است و برای مدیریت آن از مرطوب کننده ها استفاده می شود.
 پسوریازیس پوست سر گاهی همراه با درماتیت سبورئیک است و به آن سبوپسوریازیس گفته می شود. سبوپسوریازیس پوست سر معمولا با پلاک های پوستی، حاوی پوسته های چرب زرد رنگ همراه است.
 تشخیص افتراقی پسوریازیس درماتیت سبورئیک
 درماتیت آتوپیک
مشاهده مطلب

فیلترهای فرابنفش در محصولات آرایشی بهداشتی

فیلترهای فرابنفش ترکیباتی هستند که در محصولات ضدآفتاب استفاده می شوند و از پوست در برابر پرتوهای زیانبار آفتاب محافظت می کنند. فیلترهای فرابنفش به دو دسته فیزیکی و شیمیایی تقسیم بندی می شوند.
 فرمول گسترده ومنحنی تضعیف بنزوفنون-3 بنزوفنون 3 (oxybenzone) علاوه بر جذب اشعه UVB توان جذب اشعه UVA را نیز دارد؛ ولی این ماده بیشتر جهت حفظ کارایی عملکرد ضدآفتابی سایر عوامل جاذب UVB در فرمولاسیون ها به کار می رود. اکسی بنزون یکی از پرکاربردترین مواد محافظ در برابر UVA است و بررسی ها نشان می دهد بین 20 تا 30 درصد از فرآورده های ضدآفتاب موجود در بازار دارای این ماده می باشند. اکسی بنزون به صورت پودر است و حلالیت اندکی دارد. این ماده ممکن است سبب بروز درماتیت های آلرژیک شود، همچنین احتمال بروز سمیت های مزمن سبب شده است تا در فرآورده های کودکان م ورد استفاده قرار نگیرد.
 اوکسی بنزون از مواد شیمیایی است که عملکرد غدد اندوکرین را مختل می کند (Endocrine-disrupting) و با تقلید از هورمون ها خاصیت endometriosis دارد و ممکن است به سیستم تناسلی آسیب بزند و موجب بلوغ زودرس در خانمها و کاهش تعداد اسپرم در آقایان شود. انجمن درماتیت تماسی آمریکا اوکسی بنزون را به عنوان آلرژن سال 2014 نام برده است. منبع بنزوفنون-4 بنزوفنون 4 (sulisobenzone) مشتق دیگری است که محلول در آب است، ولی به جهت ناپایداری، کمتر در فرآورده ها استفاده می شود.
 بوتیل متوکسی دی بنزوئیل متان (buthylmethoxydibenzoylmethane) تحت عنوان آووبنزون (avobenzone, Parsol 1789) تنها ماده ای است که منحصراً به عنوان یک جاذب UVA توسط FDA پذیرفته شده است. این ماده مدت زمان بیشتری است که در اروپا مورد استفاده قرار می گیرد. بیشترین طول موج جذبی این ماده در 360 نانومتر است. مواردی از درماتیت ناشی از حساسیت نوری از این ماده گزارش شده است. تترافتالیدین دی کامفور سولفونیک اسید (tetraphthalydine dicamphor sulfonic acid) این ماده با نام تجاری مکسوریل اس - ایکس (Mexoryl SX) یک جاذب UVA است که در اروپا (EU no. 7) با اثرات مشابه آووبنزون مورد استفاده قرار می گیرد. در ایالات متحده نیز برخی فرمولاسیون-های patent با این ماده به بازار ارائه شده است. مکسوریل توسط شرکت اورال (L’Oreal) به بازار ارائه شد و در بسیاری از محصولات این شرکت و توسط برندهای این شرکت مانند لانکوم (Lancome)، ویشی (Vichy) و لاروش پوسی (La Roche-Posay) استفاده می گردد. مکسوریل SX محلول در آب است و در پروسه ساخت وارد فاز آبی می گردد. در مقابل مکسوریل XL محلول در چربی است و برای کاربرد در فرآورده های مقاوم به آب مناسب می باشد.
مشاهده مطلب

زینک پریتیون در محصولات آرایشی بهداشتی

زینک پریتیون کمپلکس کئوردینانسی زینک با خواص ضدباکتری و ضدقارچ است که به عنوان مواد اولیه ضد شوره در صنایع آرایشی بهداشتی کاربرد دارد. | در مقاله زینک پریتیون در محصولات آرایشی بهداشتی از واژه سبورئیک استفاده شده است.
 زینک پریتیون یک کمپلکس کئوردینانسی از زینک (روی) است که خاصیت ضد قارچ و ضد باکتری دارد. به عبارت دیگر از تکثیر سلول های قارچ و باکتری جلوگیری می نماید. این ویژگی، زینک پریتیون را ترکیبی بسیار مؤثر برای درمان درماتیت سبورئیک و شوره سر نموده است.
مولکول زینک پریتیون اگرچه زینک پریتیون به علت کاربردش در محصولات ضدشوره و درمان درماتیت سبورئیک مشهور است، اما از دیگر کاربردهای درمانی این ماده می توان به درمان پسوریازیس، اگزما، خشکی پوست، درماتیت آتوپیک اشاره نمود. از ویژگی های ضدباکتریی آن برای از بین بردن پاتوژنهایی مثل باکتری های استرپتوکوکوس و استافیلوکوکوس استفاده می شود.
مشاهده مطلب

آشنایی با شوره سر

0 | در مقاله آشنایی با شوره سر از واژه سبورئیک استفاده شده است.
نکته: درماتیت سبورئیک همان شوره چرب است که در نوزادان به کلاهک گهواره ای یا cradle cap معروف است.
باید دقت داشت که نباید این عارضه را با پوسته پوسته شدن طبیعی سطح پوست سر اشتباه نمود. در حالت شدیدتر، یا درماتیت سبورئیک، این پوسته پوسته شدن شدیدتر و همراه با التهاب است و شوره زدن علاوه بر پوست سر، در نواحی صورت، گردن و حتی بخش های بالایی تنه را نیز اتفاق می افتد.
درماتیت سبورئیک، شدیدترین وضعیت شوره است که تمام علائم مربوط به خارش پوست سر و عدم تعادل سیستم ایمنی در آن وجود دارد.
هشت گونه مختلف از جنس مالاسزیا در پوست سر انسان شناسایی شده است. مالاسزیا فورفور که در گذشته به آن Pityrosporum ovale می گفتند، سرمنشأ بروز شوره و درماتیت سبورئیک به شمار می آمد. اما در تحقیقات جدید، گونه های مالاسزیا گلوبوزا و مالاسزیا رستریکتا به عنوان گونه های غالب شناسایی شده اند.
مشاهده مطلب

بیماری های پوست و مو: سبوره

سبوره یا پوست چرب یکی از بیماری های پوستی است که مربوط به غدد سبابه می باشد. درماتیت سبورئیک نام علمی این بیماری است که با سرخی و پوسته شدن تظاهر پیدا می کند. | در مقاله بیماری های پوست و مو: سبوره از واژه سبورئیک استفاده شده است.
 سبوره از بیماری های مربوط به غدد سبابه است. سبوره اغلب تحت عنوان پوست چرب شناخته می شود. نقاطی از بدن که دچار این بیماری می شوند بخش هایی هستند که بیشترین توزیع غدد سباسه را داند، مانند صورت، گوش، پوست سر و بخش های فوقانی تنه. سبوره در برخی افراد می تواند منجر به درماتیت سبورئیک گردد که با سرخی و پوسته پوسته شدن پوست تمامی نقاط بدن همراه است.
مشاهده مطلب

پسوریازیس چیست؟

پسوریازیس عارضه خود ایمنی است که می تواند موجب التهاب و افزایش سرعت رشد سلولهای پوست شود. اینکه چرا برخی مردم دچار بین بیماری می شوند مشخص نیست اما ظاهرا فاکتورهای ژنتیکی دخیل هستند زیرا معمولا اگر والدین شما مبتلا به پسوریازیس باشند، شانس ابتلای شما بیشتر است. پسوریازیس مسری نیست اما وراثتی تلقی می شود. این بیماری با سیستم ایمنی بدن در ارتباط است و برای مدیریت آن از مرطوب کننده ها استفاده می شود. | در مقاله پسوریازیس چیست؟ از واژه سبورئیک استفاده شده است.
پسوریازیس پوست سر گاهی همراه با درماتیت سبورئیک است و به آن سبوپسوریازیس گفته می شود. سبوپسوریازیس پوست سر معمولا با پلاک های پوستی، حاوی پوسته های چرب زرد رنگ همراه است.
مشاهده مطلب

بیماری های پوست و مو: درماتیت آتوپیک

درماتیت آتوپیک یکی از بیماری های پوستی است که در آن علاوه بر سطح پوست، سیستم ایمنی پوست نیز دچار حساسیت بیش از حد می شود. | در مقاله بیماری های پوست و مو: درماتیت آتوپیک از واژه نورو درماتیت استفاده شده است.
بیماری پوستی که به آن درماتیت عصبی یا نورو درماتیت (لیکن سیمپلکس مزمن) گفته می شود با پچ های خارش دار پوستی شروع می شود. اقدام به خاراندن پوست توسط شما خارش پوست را بیشتر می کند. به مرور زمان این خاراندن تبدیل به عادت می شود و ادامه پیدا می کند تا جایی که پوست تغییررنگ داده، ضخیم و چرمی می شود.
مشاهده مطلب

واژه «درماتیت» در منابع و ترجمه های احسان حسنانی


BIOTIN — Also known as vitamin H, biotin is par t of the B vita- min group. It is an impor tant factor in the growth of tissue and the proper functioning of the oil glands. A biotin deficiency can lead to fry skin, seborrheic dermatitis and the formation of dandruff and crusts in the scalp. Biotin is vital for the maintenance of a normal fat metabolism, and is essential for hair growth and scalp health. (INCI dictionary)
TRITICUM AESTIVUM — Wheatgrass. Anti-inflammatory used in the treatment of eczema and dermatitis. An ingredient in many preparations for problem skin, and in shampoos and hair condition- ers. Contains plant sterols. (INCI dictionary)

BIOTIN — Also known as vitamin H, biotin is par t of the B vita- min group. It is an impor tant factor in the growth of tissue and the proper functioning of the oil glands. A biotin deficiency can lead to fry skin, seborrheic dermatitis and the formation of dandruff and crusts in the scalp. Biotin is vital for the maintenance of a normal fat metabolism, and is essential for hair growth and scalp health. (INCI dictionary)


seborrheic dermatitis
سبوره درماتیتیس
dermatitis pouchers 403
 به التهاب پوست، درماتیت گفته می شود که سه علامت مشخص دارد: 1- اریئما یا قرمزی 2- ادما یا تورم 3 - فلر وقتی که قرمزی و ورم عود می کند و تشدید می شود.
منبع: پوچرز ، ص 403


khoramsun

lift3
مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید