حامل = vehicle  

حامل = vehicle

نویسنده:

ehsan hosnani
احسان حُسنانی مدرس مراقبت از پوست
برای دریافت آموزش های رایگان، کلمه هدایا را با واتسپ به شماره 09017562749 بفرستید.
برای اطلاع از سرفصلهای پکیج آموزشی مراقبت از پوست و مو، کلمه پکیج را با واتسپ به شماره 09101971690 بفرستید.

شماره های درج شده فقط برای دریافت آموزش های رایگان و اطلاع در مورد پکیج های آموزشی و وبینارها است.
در حال حاضر فرصت پاسخگویی به سوالات وجود ندارد.




چکیده: معادل انگلیسی کلمه یا واژه حامل، Vehicle می باشد.

حامل چیست؟


روغن حامل = Carrier Oil
carrier oil = روغن حامل

مایعات حامل  = Carrying Liquids
carrying liquids = مایعات حامل 

بعد از حاملگی = Post-Pregnancy
post-pregnancy = بعد از حاملگی

carrier oil
روغن حامل

Post-Pregnancy

واژه «حامل» در مقالات سایت احسان حسنانی

فیتواسفینگوزین در محصولات آرایشی بهداشتی

اسفینگوزین یکی از لیپیدهای پوست است. فیتو اسفینگوزینها در واقع اسفینگوزین های گیاهی با خاصیت ضدالتهابی، ضد آکنه و ضدپیری هستند که به عنوان مواد اولیه در صنایع آرایشی بهداشتی کاربرد دارند.
 با استفاده از سیستم های حمل و نقل مولکولی و حامل های فسفولیپیدی که در فاز آبی فرمولاسیون شبکه های لاملار تشکیل می دهند می توان از فیتو اسفینگوزین ها در فرمولاسیون های آرایشی بهداشتی استفاده نمود. ترکیب درصد لیپیدهای تشکیل دهنده این محصول شباهت به پوست داشته (بیومیمتیک ) و تمام عناصر مورد نیاز برای افزایش عملکرد سدی پوست و افزایش زیبایی پوست را دارد. فیتواسفینگوزین به صورت دولایه های فسفولیپیدی پایدارشده و قابلیت انحلال بالایی در آب دارد.
مشاهده مطلب

دی هیدروکسی استون چیست؟

دی هیدروکسی استون ماده مؤثره اغلب محصولات برنزه کننده است. این ماده با آمینواسیدهای پوست واکنش شیمیایی داده و پوست را قهوه ای می کند. این واکنش ها به صورت آنی انجام نمی شوند.
 دی هیدروکسی استون را معمولا در امولسیون های روغن در آب فرموله می کنند. روغن و موم می تواند رنگ را کاهش دهد. استفاده از سیلیکون در فرمولاسیون می تواند قابلیت پخش روغن را به محصول بدهد و به این ترتیب از لکه شدن یا رگه شدن در اثر استفاده روی پوست جلوگیری می شود. به حداقل رساندن اندازه ذرات میسل در امولسیون انتخاب شده، پخش یکنواخت روی سطح پوست را بهبود می بخشد. با توجه به شیمی دی هیدروکسی استون، فرمولاسیون برنزه کننده باید در pH اسیدی بین 4 تا 5 بافر شده و در پروسه ساخت، DHA حرارت نبینند و در دمای زیر 40 درجه سانتی گراد به فرمولاسیون اضافه شود. موارد ناسازگاری دی هیدروکسی استون می تواند با ترکیبات نیتروژن دار و اکسیژن دار واکنش دهد. بنابراین کلاژن، مشتقات اوره، اسیدهای آمینه و پروتئین ها می توانند با DHA واکنش دهند. به همین علت از این ترکیبات نباید در فرمولاسیون حاوی دی هیدروکسی استون استفاده شود. همانند بسیاری از محصولات آرایشی بهداشتی، زیبایی محصول بستگی زیادی به حامل های فرمولاسیون دارد. محصولات را می توان با اضافه کردن امولینت ها و هومکتانت ها به فرمولاسیون مناسب پوست خشک تبدیل کرد. محصولاتی که به فرم ژل یا حامل های الکلی فرموله شده باشند برای پوست های چرب مناسب ترند. مکانیزم عملکرد دی هیدروکسی استون محل اثرگذاری دی هیدروکسی استون، لایه شاخی پوست است. به همین علت در صورتی که نوارچسبی روی پوست چسبانده شده و به سرعت کنده شود، رنگ ناشی از DHA زدوده خواهد شد. با مالش دادن مکانیکی نیز می توان این رنگ را از پوست زدود. جایی که لایه شاخی ضخیم تر است، لکه شدن عمیق تر اتفاق می افتد و در نواحی که لایه شاخی نازک است یا اصلا وجود ندارد، برنزه شدن اتفاق نمی افتد. دی هیدروکسی استون را می توان به عنوان جایگزین دنسیل کلراید برای اندازه گیری میزان تبادلات سلولی در لایه شاخی استفاده نمود. پس از مالیدن محلول موضعی حاوی دی هیدروکسی استون که می تواند به فرم لوسیون باشد، تغییر رنگ می تواند بعد از یک ساعت مشاهده شود. این تغییر رنگ می تواند تحت نور wood که به آن نور سیاه نیز می گویند ظرف مدت 20 دقیقه مشاهده شود. بیشترین مقدار تیرگی بعد از 8 تا 24 ساعت اتفاق می افتد. فرد می تواند هر چند ساعت یک بار مصرف را تکرار کند تا به نتیجه دلخواه برسد. رنگ ایجاد شده بعد از یک بار استفاده بین 5 تا 7 روز دوام دارد. بسته به آناتومی موضع استفاده شده همان رنگ می تواند با استفاده هر یک تا چهار روز یک بار به صورت دائم باقی بماند. روی صورت، مقدار کمتری از محصول باید مالیده شود اما دفعات مالیدن باید بیشتر باشد تا رنگ دلخواه باقی بماند. عمق رنگ بسته به ضخامت و تراکم لایه شاخی متفاوت است. کف دست و کف پا به شکل عمقی تر تیره می شوند. به همین دلیل توصیه می شود که پس از استفاده، دست ها شسته شود تا رنگ باقی نماند. مو و ناخن هم رنگی می شوند، اما غشاء مخاطی که لایه شاخی و لایه کراتینی ندارد، رنگی نمی شود. پوست های زبرتر و هایپرکراتوتیک روی زانوها، آرنج‌ها، قوزک پا به شکل غیریکنواخت تری رنگی می شوند. همچنین رنگ پوست در این نواحی بیشتر باقی می ماند.
مشاهده مطلب

روغن سیلیکون چیست؟


 کاربرد سیکلومتیکون ها جایی که ماده حامل باید تبخیرشده و روی پوست نماند از سیکلومتیکون ها استفاده می شود. مثلا در ضدبوها (دئودورانت ها) و ضدعرق ها (آنتی پرسپرانت ها) از سیکلومتیکون به عنوان حامل استفاده می شود تا بعد از اینکه یک لایه از ماده موثره روی سطح پوست قرار گرفت، خودش تبخیر شود و احساس چسبندگی روی سطح پوست ایجاد نکند.
مشاهده مطلب

افینیتی، جذب تمایلی چیست؟

به تمایل یک ماده برای ترکیب شدن، جذب شدن یا آمیختن با ماده دیگر جذب تمایلی یا آفینیتی گفته می شود. وابستگی، نزدیکی و پیوستگی از دیگر ترجمه های این واژه است. افینیتی مقیاسی برای اندازه گیری میزان جذب مولکول ها نسبت به یکدیگر نیز در علم شیمی می باشد.
  تمایل به جذب انتخابی روی سطح پوست و مو یکی از ویژگی های مطلوب مواد مؤثره آرایشی بهداشتی است. فسفولیپیدها تمایل به جذب مواد مؤثره آرایشی بهداشتی روی پوست و مو را افزایش می دهند. مثلاً برای آنکه کافئین بتواند به عمق پوست نفوذ نموده و وارد آدیپوسایت ها شود، این ماده را با حامل های فسفولیپیدی غلاف پوشانی می کنند.
مشاهده مطلب

کیوتن در محصولات آرایشی بهداشتی

کوانیزیم کیوتن یک حامل انرژی است که به عنوان ماده اولیه در صنایع آرایشی بهداشتی کاربرد دارد.
مشاهده مطلب

شیمی رنگ مو

بسته به نوع رنگ مو از قبیل دائمی، نیمه دائمی و موقتی بودن از مواد شیمیایی مختلفی در ترکیب رنگ موها استفاده می شود. آمونیاک یکی از مواد تشکیل دهنده رنگ مو است که موجب جدا شدن کوتیکول های مو و نفوذ رنگ به داخل مو می شود. اولین رنگ موی شیمیایی با ماده فنیل اتیلن دی آمین ساخته شده است.
 نفوذ رنگدانه ها به بخش هایی از کوتیکول و کورتکس نفوذ رنگ های اسیدی به بخش هایی از کوتیکول و کورتکس و اتصال با مو از طریق پیوندهای یونی فرایندی است که در پروسه رنگ شدن مو با رنگ موهای نیمه دائمی اتفاق می افتد. حلال های حامل مثل بنزیل الکل می توانند نفوذ رنگ های با وزن مولکولی بالا را تسهیل کنند.
مشاهده مطلب

نانوتکنولوژی در صنایع آرایشی بهداشتی

نانوتکنولوژی علم ذراتی است که اندازه آن به کوچکی نانو یعنی 80000 برابر کوچکتر از تار موی انسان می باشد. نانومواد های مختلفی برای استفاده در محصولات آرایشی بهداشتی معرفی شده. نانوامولسیون ها و نانوپیگمان ها دو کاربرد عمده نانوتکنولوژی در محصولات آرایشی بهداشتی است. رنگدانه هایی مثل تیتانیوم دی اکساید و زینک اکساید در مقیاس نانو در برخی از محصولات ضد آفتاب استفاده می شوند. شرکت های لورآال و پروکتل اند گمبل از نانوتکنولوژی در محصولات آرایشی بهداشتی استفاده نموده اند.
 - آیا مواد یا محصولات نهایی طوری ساخته شده اند که خواص فیزیکی، شیمیایی و یا بیولوژیکی آن ها مشابه زمانی باشد که آن مواد در مقیاس نانو هستند؟ نانوامولسیون ها و نانوپیگمان ها کاربرد نانوتکنولوژی در محصولات آرایشی بهداشتی، به نانوامولسیون ها و نانوپیگمان ها خلاصه می شود. نانوامولسیون ها محلول های پیش آماده از قطرات روغنی و آبی هستند که اندازه قطره ها در آن ها در حد نانو کوچک شده است. به این ترتیب می توان روغن های مفید را با حفظ شفافیت و سبکی در فرمولاسیون استفاده نمود. مواد آسیب پذیری مثل ویتامین ها را با استفاده از حامل های لیپوزومی و نانوزومی می توان در فرمولاسیون های بهداشتی آرایشی استفاده نمود تا به محض تماس با پوست در هنگام استفاده، رها شده و اثربخشی خود را اعمال کنند. بر خلاف آنچه تصور می شود، نانوامولسیون ها قادر به عبور از لایه سدی پوست نیستند.
 مرطوب کننده ها، محصولات مراقبت از مو، ضدآفتاب ها و محصولات آرایشی میکاپ از محصولاتی هستند که بنا به گزارشات در آن ها نانوتکنولوژی استفاده شده است. لیپوزوم ها و نانوزوم ها دو سیستم حامل برای رسانش در محصولات آرایشی بهداشتی هستند. تفاوت نانوزوم ها با لیپوزوم ها این است که قطر ذره ها در نانوزوم ها کمتر است. سازمان غذا و داروی آمریکا برای استفاده از نانومواد در محصولات آرایشی بهداشتی دستورالعمل ایمنی منتشر نموده است. شرکت های آرایشی بهداشتی که از نانوتکنولوژی استفاده کرده اند شرکت لورآل بیشرین پتنت را در زمینه نانوتکنولوژی به ثبت رسانده است. نانو کپسول های حاوی ویتامین A که در لایه های عمقی تر پوست نفوذ می کند و در سری محصولات ضد چروک با نام تجاری Revitalift استفاده شده اند. شرکت لاپراری در محصول اسکین خاویار خود برای مبارزه با لک و چروک پوست، محصولاتی بر پایه نانوتکنولوژی ارائه نموده است. محصولات برند Olay از شرکت پروکتل اند گمبل حاوی نانوامولسیون ها می باشد. برند کدلی دارای محصول ضدآفتاب و ضد پیری به نام وینوسان است که حاوی فیلترهای فرابنفش و آنتی اکسیدان های nanomized می باشد. برخی از محصولات آرایشی بهداشتی دارای مجوز کمیته نانو لورآل - کوبل دارو LA ROCHE POSAY Anthelios Dermo-Kids SPF 50+ Lotion Very High Protection Children's Sensitive Skin
مشاهده مطلب

محصولات برنزه کننده پوست

به جای حمام آفتاب گرفتن و قرار دادن پوست در معرض آفتاب سوختگی و سرطان، بسیاری از مردم ترجیح می دهند از کرم ها، روغنها، اسپری ها و سایر محصولات آرایشی بهداشتی برنزه کننده پوست استفاده کنند.
 توسولین یک کمپلکس منحصر به فرد، برگرفته از مخمرها و قارچهای میکروسکوپی در شرایط کنترل شده، حاوی پلیمرهای سبک وزن گلوکز، مانوز و بتاگلوکان در حامل سدیم هیالورانات می باشد.
مشاهده مطلب

ضدعرق یا آنتی پرسپیرانت چیست؟

آنتی پرسپیرانت هایا ضدعرق ها دسته از محصولات آرایشی بهداشتی است که به منظور کاهش تعریق و کاهش بوی بد ناشی از تعریق استفاده می شوند.
 نوع فرآورده ای که برای ارائه مواد ضدعرق استفاده می شود نه تنها بر عملکرد آن بلکه بر میزان مقبولیت فرآورده از سوی مصرف کننده نیز مؤثر می باشد. رایج ترین سیستم های مورد استفاده عبارتند از: افشانه ها (sprays) مهم ترین ویژگی اسپری ها، حذف استفاده از دست در کاربرد آن می باشد. محصولات افشانه ای گازدار بسیار رایج و پرکاربرد می باشند. قلم ها (sticks) استیک ها به صورت مواد جامد نرم طراحی می شوند که با مالیدن بر روی محل مورد نظر، لایه ای از آن ها در سطح پوست بر جای می ماند. در فرمولاسیون اغلب این قلم ها از سدیم استئارت به عنوان ژل کننده در حامل پروپیلن گلیکول یا الکل استفاده می شود؛ البته عوامل ضدمیکروبی، جاذب الرطوبه ها و مواد معطره نیز به آن اضافه می شود.. در فرمولاسیون اغلب قلم ها از استئاریل الکل به عنوان ماده ژل کننده استفاده می شود. از مواد نرم کننده نیز برای نرم تر نمودن بافت فرآورده و پخش شوندگی بهتر روی سطح پوست استفاده می شود؛ اگرچه در قلم های ویژه آقایان کمتر از این مواد استفاده می شود، زیرا نرمی کمتری مورد نیاز است. در بسیاری از این فرآورده ه از تالک و سیلیکا نیز استفاده می شود. سیلیکا یک ماده سوسپانسیون کننده مناسب است که به حفظ یکنواختی اجزاء، در فرمولاسیون کمک می کند. از جمله سایر اجزا معمولاً می توان به رنگ، تیتانیوم دی اکساید (به عنوان مات کننده) و آلانتوئین، اشاره نمود. در این فراورده ها علاوه بر آلومینیوم کلر هیدرات، از آلومینیوم زیرکونیوم کلر هیدرات ها نیز استفاده می شود. آنچه در این مواد دارای اهمیت است، اندازه ذره مورد استفاده می باشد و تمامی مواد فوق باید به صورت میکرونایز مورد استفاده قرار گیرند. رولان ها (roll-on) سیستم های رولان از جمله فرآورده های ضدعرق و یا بوبر می باشند، که محصول در یک مخزن قرار می گیرد و حرکت یک جسم کروی در بالای درپوش، سبب می گردد تا بخشی از فرآورده از مخزن برداشت و بر روی پوست مالیده شود. این محصولات به اشکال مختلف محلول آبی، الکلی، هیدروالکلی و سیلیکونی استفاده می شوند.
 محصولات با پایه آبی معمولاً امولسیون های روغن در آب می باشند که گسترش خوبی در سطح پوست دارند و همین امر به کارایی آن ها کمک می کند. در سیستم هایی که پایه الکلی یا هیدروالکلی دارند، فرآورده در مدت زمان کمتری در سطح پوست خشک می شود. در این فراورده ها از آلومینیوم کلر هیدرات محلول در الکل، آلومینیوم کلر هیدرکس پروپیلن گلیکول، آلومینیوم سزکوئی کلروهیدرات و آلومینیوم زیرکونیوم پنتاکلروهیدرات استفاده می شود. در صورت فرمولاسیون مناسب، می توان به یک محصول شفاف بدن آب دست یافت. در این فرآورده ها چون ماده موثره در حامل حل می شود، لذا اندازه ذره عامل تعیین کننده ای نمی باشد. از اواخر دهه 1970 انواعی از سوسپانسیون های رول-آن به بازار ارائه شدند که بر مبنای سوسپانسیون مواد موثره در سیلیکون فرار طراحی شده بودند. این محصولات دارای کاربرد خشک، بدون ایجاد حس چسبناکی و با کارآیی مناسب می باشند. در این فرآورده ها نیز اندازه ذره مواد موثره باید در ابعاد بسیار ریزی باشد.
مشاهده مطلب

ترکیبات تشکیل دهنده عطر

یک عطر عمدتا از سه بخش تشکیل شده است: اسانس، ماده حامل، مواد افزودنی. بخش اصلی عطر را ماده معطر یا اسانس آن تشکیل می دهد. برای رقیق کردن اسانس از حامل ها یا حلّال ها استفاده می شود. گاهی برای افزایش مرغوبیت عطرها، موادی به فرمولاسیون عطر اضافه می شود که نه در دسته بندی اسانس قرار می گیرد و نه ماده حامل است. به این ترکیبات افزودنی های عطر گفته می شود.
 ماده حامل: برای رقیق کردن اسانس از حامل ها یا حلّال ها استفاده می شود. رایجترین نوع حلال در عطرسازی الکل است. همراه با این الکل مقداری آب به عنوان ناخالصی وجود دارد. الکل باعث می شود که اسانس به خوبی پخش شود و از رشد میکروبها جلوگیری می کند.
 مواد افزودنی: گاهی برای افزایش مرغوبیت عطرها، موادی به فرمولاسیون عطر اضافه می شود که نه در دسته بندی اسانس قرار می گیرد و نه ماده حامل است. به این ترکیبات افزودنی های عطر گفته می شود. آنتی اکسیدان ها و مواد رنگی که برای افزایش پایداری و برای جذابیت فیزیکی به عطرها اضافه می شوند دو نمونه از مواد افزودنی هستند.
مشاهده مطلب

واژه «حامل» در منابع و ترجمه های احسان حسنانی



chloasma1
 کلوآسما، ماسک حاملگی، ملاسما، chloasma or melasma
chronosphere
 کرونوسفرها حامل های میکروسکوپی رهایش تدریجی مواد مؤثره
epithelium and olfaction
 اپیتلیوم و بویایی: در شکل بالا سلول های گیرنده بویایی، سلول های حامل، تاژک ها آکسون ها، غده های بومن (که مخاط بویایی را تولید میکند) در سمت چپ دیده میشود. شکل سمت راست بخشی از سیستم بویایی ست که در زیر مغز و در زیر پیاز بویایی واقع شده است.
mouthwash formula example
 مثالی از فرمولاسیون دهان شویه: هگزیل رزارسینال به عنوان ماده قابض کننده و آنتی سپتیک. گلیسرول یا گلیسیرین به عنوان جاذب الرطوبه و شیرین کننده. آسکاربیک اسید ضدمیکروبی. اسانس میخک ضدالتهاب. متیل سالیسیلات طعم دهنده. اتیل الکل حل کننده روغن میخک . آب به عنوان ماده حامل.
perfume dictionary a
 ابسولوت عصاره الکلی کانکریت است. آکورد آمیزه‌ای از ترکیبات عطری است که شدت بوی آنها متعادل بوده و لذت بخش است. عموماً بعنوان جزء سازنده عطر استفاده می‌شود.
الکلی: محصول عطری که برای استفاده روی پوست طراحی شده و ماده حامل آن اتانول الکلی است مثل شانل شماره 5، غلظت عطر می‌تواند از 2 درصد برای ادوکلن تا 30 درصد برای اکستریت تغییر کند.
آلدهیدی: مشخصه بویایی برای تعریف اثر استفاده از آلدهیدهای آلیفاتیک در غلظت زیاد مثل آلدهید 10 کربنه.
آنوسمیا: همان بیماری نابویایی، عدم توانایی درک بوها. عموماً و خصوصاً برای مولکول‌های خاص می‌تواند مشکل ژنتیکی باشد یا در اثر داروها یا تخریب بینی و مغز ایجاد شده باشد.
azaleic acid ducray sesderma bioderma
 آزالئیک اسید لایه برداری می کند و در هنگام حاملگی قابل مصرف می باشد. دوکری، سسدرما و بایودرما حاوی آزالئیک اسید می باشد.


package13 2024
مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید