جاذب الرطوبه = hemactant هومکتانت  

جاذب الرطوبه = hemactant هومکتانت

نویسنده:

ehsan hosnani
احسان حُسنانی مدرس مراقبت از پوست
برای دریافت آموزش های رایگان، کلمه هدایا را با واتسپ به شماره 09017562749 بفرستید.
برای اطلاع از سرفصلهای پکیج آموزشی مراقبت از پوست و مو، کلمه پکیج را با واتسپ به شماره 09101971690 بفرستید.

شماره های درج شده فقط برای دریافت آموزش های رایگان و اطلاع در مورد پکیج های آموزشی و وبینارها است.
در حال حاضر فرصت پاسخگویی به سوالات وجود ندارد.




چکیده: معادل انگلیسی کلمه یا واژه جاذب الرطوبه، Hemactant می باشد.

جاذب الرطوبه چیست؟


جاذب الرطوبه = Hemactant


واژه «جاذب الرطوبه» در مقالات سایت احسان حسنانی

نفوذ به پوست - قسمت اول کاهش اندازه ذرات

پوست انسان سد نفوذ ناپذیری است که مواد به آسانی به داخل آن نفوذ نمی کند. به همین دلیل باید راه هایی پیدا کرد که بتوانیم مواد موثره و ترکیبات دارویی را به داخل پوست وارد کنیم. یکی از این راه ها که ساده ترین آن ها هم هست، این است که سایز آنها را کاهش دهیم. مثلا کلاژن و الاستین مولکول های بزرگی هستند و به راحتی به پوست نفوذ نمی کنند. آنها از جنس پروتئین هستند. ولی اگر پروتئین را کوچک کنیم به پپتیدها واسیدهای آمینه تبدیل می شوند. پپتیدها و اسیدهای آمینه راحت تر به داخل پوست نفوذ میکنند. یا مثلا هیالورونیک اسید یک مولکول پلیمری است و از تعداد زیادی واحد همشکل تشکیل شده است. کوچک کردن سایز هیالورونیک اسید می تواند به افزایش نفوذ آن کمک کند.
 دو دسته از ترکیباتی که با کاهش سایز می توانند در داخل پوست نفوذ بکنند را الان به شما معرفی می کنم. یک مولکولی داریم به اسم هیالورونیک اسید (Hyaluronic acid). هیالورونیک اسید در واقع ماده جاذب الرطوبه ای است که در این قسمت پوست که به آن درما (Derma) یا درم می گوییم قرار گرفته است.
 در این لایه ها ما به لایه شاخی کار داریم یعنی این بالا بالایی. میزنم این طرف تا شما لایه شاخی را بهتر ببینید. لایه شاخی خودش یک ساختاری شبیه دیوار آجری دارد. یک دیوار آجری که آجرهای این دیوار کورنئوسیت ها هستند. ملات سیمانی این دیوار چیست؟ ترکیباتی که در کل به آن لیپید می گوییم. کورنئوسیت ها پس در واقع سلول های لایه شاخی هستند. در داخل این کورنئوسیت ها یک استخرهایی وجود دارد که مواد جاذب الرطوبه آن جا قرار گرفته اند و رطوبت آب را جذب می کنند. جلوتر من به شما شکلش را نشان می دهم.
 کلمه امگا (Omega) را روی بعضی از ترکیبات آرایشی بهداشتی دیدید حتما. مثلا امگا 3، امگا 6، امگا 9. این ها همین اسیدهای چرب ضروری هستند. در کنارش کلسترول و سرامید این ها ملات سیمانی لایه شاخی را تشکیل می دهند. خوب این لایه شاخی با این ملات سیمانی و این ترکیبات جاذب الرطوبه کاری می کند که رطوبت از پوست خارج نشود.
 اما یک بخش عمده ای از آب را همان طور که می بینید برگشت کرده یعنی این لایه لیپیدی اجازه نمی دهد که آب از داخل پوست خارج شود و به بیرون برود و از آن طرف هم این ترکیبات جاذب الرطوبه ای که در لایه شاخی وجود دارد و ما به آن NMF یا نچرال مویستیورایزینگ فاکتور (Natural moisturizing factor)، این ها رطوبت پوست را جذب می کنند و نمی گذارند که خارج بشود.
مشاهده مطلب

نفوذ به پوست - قسمت پنجم: الکتروتراپی

پوست انسان سد نفوذ ناپذیری است که مواد به آسانی به داخل آن نفوذ نمی کند. به همین دلیل باید راه هایی پیدا کرد که بتوانیم مواد موثره و ترکیبات دارویی را به داخل پوست وارد کنیم. یکی از این روش ها الکتروتراپی است. این روش که به هیدرودرمی نیز مشهور است با استفاده از یک جریان الکتریکی DC است که فرکانس پایینی دارد. در داخل پوست یک جریان الکتریکی خفیفی وارد می شود و این جریان الکتریکی باعث می شود که مواد دارای بارالکتریکی مثبت به داخل پوست حرکت کنند. آب و مواد جاذب الرطوبه اسیدی با این جریان حرکت می کنند و پوست را به صورت موقتی سرشار از رطوبت می کنند. این رطوبت علاوه بر شاداب سازی پوست، به افزایش نفوذ ترکیبات موثره نیز کمک می کند. نوعی دیگر از الکتروتراپی که به هایفرکوئنسی مشهور است دستگاهی است که یک جریان متناوب فرکانس بالا را از طریق یک بازویی یا هندپیس وارد الکترودهای شیشه ای می کند که به شکل های مختلفی موجودند. انواع قارچی، قاشقی، نقطه ای و شانه ای هستند که کاربردهای مختلفی دارند. در داخل این الکترودها، یک گاز بی اثر مثل ارگون یا نئون وجود دارد. اگر این گاز، آرگون باشد نوری که ایجاد می شود قرمز رنگ خواهد بود. اگر نئون باشد نوری که ایجاد می شود، سبز رنگ خواهد بود. در اثر تماس الکترود با پوست، اکسیژن هوا تبدیل به ازن شده و این ازن موجب ضدعفونی شدن پوست از طریق حذف باکتری های هوازی می کند. الکترود شانه ای برای حذف جوش های پوست سر، رفع شوره و تقویت گردش خون مویرگی استفاده می شود. الکترود قارچی روی نواحی وسیعتر صورت استفاده می شود. الکترودی که تیز است روی جوش های نقطه ای استفاده میشود.
مشاهده مطلب

ویتامین B چیست؟

ویتامین B خود انواع مختلفی دارد و با شماره های 1، 2، 3 و 5 موجود است. تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، اسید فولیک، اسید پنتوتنیک اسامی هستند که به انواع ویتامین ب اشاره دارند.
 پرو - ویتامین B5 (پنتنول): یک ماده جاذب الرطوبه که با خشکی های ایجاد شده در اثر پیری پوست مبارزه می کند.
مشاهده مطلب

سبوم چیست؟ سبوم = چربی طبیعی پوست

ترکیباتی که توسط غدد سباسه یا غدد مولد چربی به سطح پوست رانده می شوند در اصطلاح سبوم خوانده می شود. برخی از چربی های سبوم در سلول های غدد سباسه ساخته می شوند و بخشی دیگر از جریان گردش عمومی خون دریافت می شوند. چربی های واقع در سطح پوست مخلوطی از سبوم و چربی هایی هستند که منشأ اپیدرمیک دارند.
 3. افزایش رطوبت پوست: عملکرد دیگری که به سبوم در سطح پوست نسبت داده می شود، افزایش هیدراسیون پوست است. از جمله این موارد تجزیه تری گلیسریدها در سطح پوست و آزاد شدن اسیدهای چرب و به دنبال آن گلیسرین است که یکماده جاذب الرطوبه قوی است و سبب افزایش محتوای آب لایه شاخی می گردد. همچنین حفظ هموستاز پوست نیز از جمله مواردی است که به عملکرد سبوم نسبت داده می شود.
مشاهده مطلب

اسیدهای آلفا هیدروکسی در محصولات آرایشی بهداشتی

اسیدهای آلفا هیدروکسی دسته ای از اسیدهای کربوکسیلیک هستند که روی اتم کربن آلفای آنها، یک گروه هیدروکسیل نشسته است. کربن آلفا به اتم کربن مجاور با گروه کربوکسیل گفته می شود.
مشاهده مطلب

پنتنول در محصولات آرایشی بهداشتی

دپنتنول یا پرو ویتامین B5 برای رطوبت رسانی به پوست و همچنین خواص تسکینی اش در محصولات آرایشی بهداشتی استفاده می شود.
 پانتنول موضعی به خوبی توسط پوست تحمل می شود. استفاده از این ماده سبب هیدراسیون پوست (این ویتامین تا حدودی اثر جاذب الرطوبه نیز دارد)، صاف شدن سطح پوست، افزایش الاستیسیته درم، محافظت در برابر عوامل تحریک زا، اثر ضد التهاب و تأثیر ضد خارش می گردد. به طور معمول این ویتامین در محدوده 1% در فرمولاسیون فرآورده ها به کار می رود.
مشاهده مطلب

هومکتانت در محصولات آرایشی بهداشتی

هومکتانت ها دسته ای از مرطوب کننده ها هستند که به آن ها مواد جذب کننده رطوبت نیز می گویند.
 هومکتانت به موادی گفته می شود که قادر به حفظ رطوبت می باشند. هومکتانت ها در صنایع غذایی و آرایشی بهداشتی کاربرد فراوان دارند. هومکتانت ها دسته ای از مرطوب کننده ها هستند که به آنها مواد جاذب الرطوبه Hygroscopic substance نیز می گویند. هومکتانت ها ترکیبات کلیدی بسیاری از محصولات مراقبت از پوست هستند و در محصولات مراقبت از مو به ویژه برای به کارگیری در شامپو ها و لوسیون های حجم دهنده مو استفاده می شوند. جذب رطوبت محیط توسط این مواد به مو حجم می دهد.
مشاهده مطلب

مواد جاذب الرطوبه در محصولات آرایشی بهداشتی

گلیسیرین، سوربیتول، پروپیلن گلایکول و سدیم هیالورونات به عنوان مواد جاذب الرطوبه در محصولات آرایشی بهداشتی استفاده می شوند.
 پروپیلن گلیکول: پروپیلن گلیکول زیست دسترس پذیری مواد فعال را به طور قابل توجهی افزایش می دهد و بنابراین حضور آن در هیدرال فاتین سه میوه باعث جبران فعالیت نامطلوب دیگر مواد جاذب الرطوبه می شود.
مشاهده مطلب

فاکتور مرطوب کننده طبیعی در محصولات آرایشی بهداشتی

از هیدرولیز پروتئین فیلاگرین در پوست ترکیباتی مثل هیالورونیک اسید و گلیسیرین تشکیل می شود که عوامل مرطوب کننده طبیعی پوست هستند. فرم سنتز شده این مواد در صنایع آرایشی بهداشتی به عنوان مرطوب کننده استفاده می شوند.
 مهم ترین عامل در نگهداری آب پوست و جلوگیری از تبخیر آن مربوط به عوامل مرطوب کننده طبیعی پوست یا NMF است که در داخل سلول های طبقه شاخی قرار گرفته است. این مواد حدود 30-20 درصد وزن خشک کورنئوسیت ها را تشکیل می دهند. بسیاری از این مواد از هیدرولیز فیلاگرین (filaggrine) بدست می اید. این پروتئین غنی از اسیدهای آمینه هیستیدین و گلوتامین است که در هیالوکراتین یافت می شود. فیلاگرین در لایه های پایینی اپیدرم نقش ساختمانی دارد ولی در لایه شاخی به آمینواسیدهای جاذب الرطوبه و با توان اتصال به آب بالا می شکند. از جمله این اسیدهای آمینه می توان به هیستیدین، گلوتامین و آرژینین اشاره نمود استفاده تبلیغاتی از عوامل مرطوب کننده طبیعی این ها موادی هستند که به طور طبیعی در داخل پوست قرار دارند. موادی مثل اوره، اسید لاکتیک و فسفولیپیدها. این مواد بهانه خوبی برای تبلیغ برخی شرکت های تولیدکننده مواد آرایشی شده است. اوره در لایه شاخی پوست وجود دارد و اسیدلاکتیک باعث نرم شدن لایه شاخی پوست می شود. وقتی چربی های پوست کم می شود، عمل سدی لایه شاخی مختل می شود و رطوبت پوست از دست می رود. گفته می شود که فسفولیپیدها باعث نفوذ ترکیبات مرطوب کننده به پوست شده و رطوبت پوست را نگه می دارند.
مشاهده مطلب

کرم های مرطوب کننده

اهمیت رطوبت رسانی به پوست، این روزها بر کسی پوشیده نیست. خانم و آقا فرقی ندارد. تقریبا همه از کرم های مرطوب کننده استفاده می کنند.
 جاذب الرطوبه ها (HUMECTANTS) که رطوبت جذب می کنند
 در این سه نوع مرطوب کننده، این مدل که جاذب الرطوبه هستند و ترکیبی هستند که کلا بر پایه آب هستند، برای پوست های چرب مناسب اند. من این را در اسلاید بعدی تقسیم بندی کردم. انواع ترکیبات جاذب الرطوبه ای (HUMECTANTS) را که وجود دارد اینجا به طور کامل تقسیم بندی کردیم. به دو نوع نفوذکننده و سطحی تقسیم بندی کردم. نفوذکننده منظورم ترکیباتی مثل سوربیتول، گلیسیرین و پروپیلن گلایکول هستند که اندازه آنها کوچک است. برحسب اندازه شان در لایه های مختلف سطحی پوست نفوذ می کنند و یک سری ترکیباتی هستند که به آنها NMF می گویند که مخفف کلماتnatural moisturizing factor است و اینها مرطوب کننده هایی هستند که در خود پوست وجود دارند و رطوبت پوست را نگه می دارند؛ مثل اوره، لاکتیک اسید و سدیم PCA و در کرم ها از اینها استفاده می شود. کرم های مرطوب کننده پوست چرب ترکیباتی هستند که روی اینها بیشتر مانور داده اند. باز یک قسمتی هم از اینها هست که نفوذش کمتر از سبک ها است. از جنس ماکرومولکول هستند، مثل هیالوروئیک اسید و کلاژن هایی که سطحی هستند و اینها ترکیباتی هستند که رطوبت آب را به خود جذب می کند. یادمان باشد که پوست چرب احتیاج به مرطوب کننده دارد و یکی از تشنه ترین پوست ها است زیرا خیلی ها فکر می کنند که پوست چرب نیاز به مرطوب کننده ندارد و به آن رطوبت نمی رسانند.
 در ادامه چند کرم مرطوب کننده مناسب پوست چرب به شما معرفی می کنم. یکی از برند اوریاژ (URIAGE) است با نام Aqua PRECIS. اینها هر کدام را اگر بروید به ترکیبات تشکیل دهنده اش نگاه کنید می بینید که جزء این مواد جاذب الرطوبه (HUMECTANTS) هستند. همان مواد گلیسیرین، سوربیتول، پروپیلن گلایکول، ترکیبات NMF و ماکرومولکول ها.
مشاهده مطلب

گلیسرول در محصولات آرایشی بهداشتی

گلیسیرین یک ترکیب قند الکلی با سه گروه هیدروکسیل و سه اتم کربن است. گلیسیرین یک رطوبت رسان معروف بوده و در لایه شاخی پوست به خوبی نفود می کند. گلیسیرین همچنین یکی از فاکتورهای مرطوب کننده طبیعی پوست است که از تجزیه فیلاگرین به طور طبیعی در پوست تشکیل می شود.
مشاهده مطلب

سوربیتول در محصولات آرایشی بهداشتی

سوربیتول یک ترکیب قند الکلی با شش اتم کربن و شش گروه هیدروکسیل است. نسبت به گلیسیرین رطوبت کمتری جذب می کند. اما بر خلاف آن، نسبت به نوسانات رطوبت محیط کمتر حساس است.
 سوربیتول یا گلوسیتول یک ترکیب قندالکلی با طعم شیرین است. سوربیتول یک ماده جاذب الرطوبه است اما نسبت به گلیسرول قدرت کمتری برای نگه داری آب دارد اما مزیتی که نسبت به گلیسرین دارد آن است که در برابر نوسانات رطوبت محیط کمتر حساس است.
مشاهده مطلب

هیالورونیک اسید

نوعی گلایکوزآمینوگلایکن، یکی از مواد زمینه ای بافت همبند پوست، قوی ترین ماده جذب کننده رطوبت، مرطوب کننده پوست، مغذی، موثر در بهبود زخم
sodium hyaluronate

 آیا کرم ها و سرم های حاوی هیالورونیک اسید (Hyaluronic Acid) باید روی پوست مرطوب یا خیس استفاده بشود. ببینید این تصور از آنجا ناشی شده است که چون هیالورونیک اسید (Hyaluronic Acid) جاذب الرطوبه است بعضی ها تصور می کنند که اگر این ترکیب روی پوست قرار بگیرد و هوا و رطوبت کافی نداشته باشد رطوبت را از پوست جذب می کنند و در نتیجه پوست را خشک می کنند. نکته اینجاست که هیالورونیک اسید (Hyaluronic Acid) که در محصولات آرایشی بهداشتی استفاده می شود در آن غلظتی که است توان بیرون کشیدن رطوبت پوست را ندارد، ضمن اینکه در کرم پر از آب و پر از ترکیبات مرطوب کننده دیگر است. در نتیجه همان آبی که در داخل کرم است کافی است برای اینکه در هیالورونیک اسید (Hyaluronic Acid) جذب شود. در نتیجه لزومی و ضرورتی ندارد که روی پوست خیس استفاده بشود.
مشاهده مطلب

ضدعرق یا آنتی پرسپیرانت چیست؟

آنتی پرسپیرانت هایا ضدعرق ها دسته از محصولات آرایشی بهداشتی است که به منظور کاهش تعریق و کاهش بوی بد ناشی از تعریق استفاده می شوند.
 نوع فرآورده ای که برای ارائه مواد ضدعرق استفاده می شود نه تنها بر عملکرد آن بلکه بر میزان مقبولیت فرآورده از سوی مصرف کننده نیز مؤثر می باشد. رایج ترین سیستم های مورد استفاده عبارتند از: افشانه ها (sprays) مهم ترین ویژگی اسپری ها، حذف استفاده از دست در کاربرد آن می باشد. محصولات افشانه ای گازدار بسیار رایج و پرکاربرد می باشند. قلم ها (sticks) استیک ها به صورت مواد جامد نرم طراحی می شوند که با مالیدن بر روی محل مورد نظر، لایه ای از آن ها در سطح پوست بر جای می ماند. در فرمولاسیون اغلب این قلم ها از سدیم استئارت به عنوان ژل کننده در حامل پروپیلن گلیکول یا الکل استفاده می شود؛ البته عوامل ضدمیکروبی، جاذب الرطوبه ها و مواد معطره نیز به آن اضافه می شود.. در فرمولاسیون اغلب قلم ها از استئاریل الکل به عنوان ماده ژل کننده استفاده می شود. از مواد نرم کننده نیز برای نرم تر نمودن بافت فرآورده و پخش شوندگی بهتر روی سطح پوست استفاده می شود؛ اگرچه در قلم های ویژه آقایان کمتر از این مواد استفاده می شود، زیرا نرمی کمتری مورد نیاز است. در بسیاری از این فرآورده ه از تالک و سیلیکا نیز استفاده می شود. سیلیکا یک ماده سوسپانسیون کننده مناسب است که به حفظ یکنواختی اجزاء، در فرمولاسیون کمک می کند. از جمله سایر اجزا معمولاً می توان به رنگ، تیتانیوم دی اکساید (به عنوان مات کننده) و آلانتوئین، اشاره نمود. در این فراورده ها علاوه بر آلومینیوم کلر هیدرات، از آلومینیوم زیرکونیوم کلر هیدرات ها نیز استفاده می شود. آنچه در این مواد دارای اهمیت است، اندازه ذره مورد استفاده می باشد و تمامی مواد فوق باید به صورت میکرونایز مورد استفاده قرار گیرند. رولان ها (roll-on) سیستم های رولان از جمله فرآورده های ضدعرق و یا بوبر می باشند، که محصول در یک مخزن قرار می گیرد و حرکت یک جسم کروی در بالای درپوش، سبب می گردد تا بخشی از فرآورده از مخزن برداشت و بر روی پوست مالیده شود. این محصولات به اشکال مختلف محلول آبی، الکلی، هیدروالکلی و سیلیکونی استفاده می شوند.
مشاهده مطلب

آشنایی با تولید خمیردندان

ساخت خمیردندان در مخازن از جنس فولاد ضدزنگ یا ظرف های قلع اندود باشد. ماشین ورزدهنده که با آن خمیر هم می زنند و پره های مماس با جداره دارد و با سرعت پایین می چرخد برای این کار مناسب است.
 ژل آبکی یا موسیلاژ اول با استفاده از کلوئید آب دوست تهیه می شود. اگر صمغ کتیرا استفاده شود برای سهولت کار، قبل از اضافه کردن هرگونه آب، ابتدا صمغ را در مقدار مناسب از ماده جاذب الرطوبه پخش می کنند.
 در صورتی که خمیر برای مدت طولانی نگهداری می شود استفاده از نگهدارنده الزامی است. سدیم کربوکسی متیل سلولز باید ابتدا با مقدار کافی آب داغ خیس شود در حالی که متیل سلولز بهتر است با آب سرد خیس شود. آب باقیمانده سپس به محلول کنسانتره اضافه می شود و یک شب زمان داده می شود. اگر ماده جاذب الرطوبه استفاده نشده باشد، برای تهیه ژل می تواند مقدار مناسب از آن در این مرحله اضافه شود.
مشاهده مطلب

مواد اولیه و سازنده خمیر دندان

موادي كه در تهيه خميردندان استفاده مي شوند مي توانند به گروه هاي زير دسته بندي شوند: • مواد پاك كننده و جلادهنده، • دترجنت ها و مواد كف كننده، • هيومكتانت ها يا مواد جاذب الرطوبه، • تركيبات پيوند دهنده، • مواد شيرين كننده و طعم دهنده، • مواد متفرقه با مقاصد درماني، سفيدكنندگي، نگهدارنده ها)
 مواد جاذب الرطوبه براي جلوگيري از خشك شدن خميردندان استفاده مي شود و كمي قابليت انعطاف و شکل پذیری به خميردندان مي دهد. مقدار ماده هيومكتانت مورد نياز براي فرمول، بستگي زيادي به وزن مخصوص پودرهاي استفاده شده در محصول دارد. اگر مواد پودري، وزن مخصوص پاييني داشته باشند مقدار هومكتان كمتري مورد نياز است. نسبت هومكتان مي تواند بين 5 تا 10 درصد و تا حداكثر 30 درصد متغير باشد. اما به عنوان يك قاعده كلي، درصدهاي پايين هومكتانت پيشنهاد نمي شود.
 در بين آنها گليسيرين پركاربردترين ماده جاذب الرطوبه است چرا كه محصول را براق مي كند و خواص و رفتار آن در تماس با مواد ديگر خمير بسيار شناخته شده است. علاوه بر اين، گليسيرين به عنوان يك ماده شيرين كننده هم نقش مفيدي دارد.
مشاهده مطلب

ماسک صورت چیست؟

حتما در فیلم ها دیده اید که خانمهای میانسال روی پوست صورت را با لایه ای خمیری شکل می پوشانند و روی تخت دراز می کشند. یا خانمهایی که خیار و لیمو روی پوست می گذارند! چرا آنها این کار را می کنند؟
 ماسک های هیدروکلوئیدی هم برای مصارف خانگی و هم برای مصارف آرایشگاهی قابل استفاده هستند. هیدروکلوئیدها از موادی مثل جو دوسر تشکیل شده اند و دارای وزن مولکولی بالایی هستند. مواد تشکیل دهنده این ماسک ها از صمغ ها و مواد جاذب الرطوبه تشکیل شده است و مواد مرطوب کننده دیگری نیز به فرمولاسیونشان اضافه شده است. ماسک های خاک رس ماسك هاي خاك رس: بر پايه خاك رس هستند. 15 تا 30 دقيقه روي پوست مي مانند. پاك شدني است بعد از با آب و صابون شسته شود معمولاً خميري شكل است مواد نرم كننده، سفيدكننده و قابض مي توان به آنها اضافه كرد. براي پوست چرب مفيد هستند چون خاصيت جاذب چربي دارند. براي پوست مختلط فقط روي ناحيه تيزون استفاده شود.
مشاهده مطلب

دی هیدروکسی استون چیست؟

دی هیدروکسی استون ماده مؤثره اغلب محصولات برنزه کننده است. این ماده با آمینواسیدهای پوست واکنش شیمیایی داده و پوست را قهوه ای می کند. این واکنش ها به صورت آنی انجام نمی شوند. | در مقاله دی هیدروکسی استون چیست؟ از واژه هومکتانت استفاده شده است.
دی هیدروکسی استون را معمولا در امولسیون های روغن در آب فرموله می کنند. روغن و موم می تواند رنگ را کاهش دهد. استفاده از سیلیکون در فرمولاسیون می تواند قابلیت پخش روغن را به محصول بدهد و به این ترتیب از لکه شدن یا رگه شدن در اثر استفاده روی پوست جلوگیری می شود. به حداقل رساندن اندازه ذرات میسل در امولسیون انتخاب شده، پخش یکنواخت روی سطح پوست را بهبود می بخشد. با توجه به شیمی دی هیدروکسی استون، فرمولاسیون برنزه کننده باید در pH اسیدی بین 4 تا 5 بافر شده و در پروسه ساخت، DHA حرارت نبینند و در دمای زیر 40 درجه سانتی گراد به فرمولاسیون اضافه شود. موارد ناسازگاری دی هیدروکسی استون می تواند با ترکیبات نیتروژن دار و اکسیژن دار واکنش دهد. بنابراین کلاژن، مشتقات اوره، اسیدهای آمینه و پروتئین ها می توانند با DHA واکنش دهند. به همین علت از این ترکیبات نباید در فرمولاسیون حاوی دی هیدروکسی استون استفاده شود. همانند بسیاری از محصولات آرایشی بهداشتی، زیبایی محصول بستگی زیادی به حامل های فرمولاسیون دارد. محصولات را می توان با اضافه کردن امولینت ها و هومکتانت ها به فرمولاسیون مناسب پوست خشک تبدیل کرد. محصولاتی که به فرم ژل یا حامل های الکلی فرموله شده باشند برای پوست های چرب مناسب ترند. مکانیزم عملکرد دی هیدروکسی استون محل اثرگذاری دی هیدروکسی استون، لایه شاخی پوست است. به همین علت در صورتی که نوارچسبی روی پوست چسبانده شده و به سرعت کنده شود، رنگ ناشی از DHA زدوده خواهد شد. با مالش دادن مکانیکی نیز می توان این رنگ را از پوست زدود. جایی که لایه شاخی ضخیم تر است، لکه شدن عمیق تر اتفاق می افتد و در نواحی که لایه شاخی نازک است یا اصلا وجود ندارد، برنزه شدن اتفاق نمی افتد. دی هیدروکسی استون را می توان به عنوان جایگزین دنسیل کلراید برای اندازه گیری میزان تبادلات سلولی در لایه شاخی استفاده نمود. پس از مالیدن محلول موضعی حاوی دی هیدروکسی استون که می تواند به فرم لوسیون باشد، تغییر رنگ می تواند بعد از یک ساعت مشاهده شود. این تغییر رنگ می تواند تحت نور wood که به آن نور سیاه نیز می گویند ظرف مدت 20 دقیقه مشاهده شود. بیشترین مقدار تیرگی بعد از 8 تا 24 ساعت اتفاق می افتد. فرد می تواند هر چند ساعت یک بار مصرف را تکرار کند تا به نتیجه دلخواه برسد. رنگ ایجاد شده بعد از یک بار استفاده بین 5 تا 7 روز دوام دارد. بسته به آناتومی موضع استفاده شده همان رنگ می تواند با استفاده هر یک تا چهار روز یک بار به صورت دائم باقی بماند. روی صورت، مقدار کمتری از محصول باید مالیده شود اما دفعات مالیدن باید بیشتر باشد تا رنگ دلخواه باقی بماند. عمق رنگ بسته به ضخامت و تراکم لایه شاخی متفاوت است. کف دست و کف پا به شکل عمقی تر تیره می شوند. به همین دلیل توصیه می شود که پس از استفاده، دست ها شسته شود تا رنگ باقی نماند. مو و ناخن هم رنگی می شوند، اما غشاء مخاطی که لایه شاخی و لایه کراتینی ندارد، رنگی نمی شود. پوست های زبرتر و هایپرکراتوتیک روی زانوها، آرنج‌ها، قوزک پا به شکل غیریکنواخت تری رنگی می شوند. همچنین رنگ پوست در این نواحی بیشتر باقی می ماند.
مشاهده مطلب

هومکتانت در محصولات آرایشی بهداشتی

هومکتانت ها دسته ای از مرطوب کننده ها هستند که به آن ها مواد جذب کننده رطوبت نیز می گویند. | در مقاله هومکتانت در محصولات آرایشی بهداشتی از واژه هومکتانت استفاده شده است.
 هومکتانت به موادی گفته می شود که قادر به حفظ رطوبت می باشند. هومکتانت ها در صنایع غذایی و آرایشی بهداشتی کاربرد فراوان دارند. هومکتانت ها دسته ای از مرطوب کننده ها هستند که به آنها مواد جاذب الرطوبه Hygroscopic substance نیز می گویند. هومکتانت ها ترکیبات کلیدی بسیاری از محصولات مراقبت از پوست هستند و در محصولات مراقبت از مو به ویژه برای به کارگیری در شامپو ها و لوسیون های حجم دهنده مو استفاده می شوند. جذب رطوبت محیط توسط این مواد به مو حجم می دهد.
مشاهده مطلب

گلیسرول در محصولات آرایشی بهداشتی

گلیسیرین یک ترکیب قند الکلی با سه گروه هیدروکسیل و سه اتم کربن است. گلیسیرین یک رطوبت رسان معروف بوده و در لایه شاخی پوست به خوبی نفود می کند. گلیسیرین همچنین یکی از فاکتورهای مرطوب کننده طبیعی پوست است که از تجزیه فیلاگرین به طور طبیعی در پوست تشکیل می شود. | در مقاله گلیسرول در محصولات آرایشی بهداشتی از واژه هومکتانت استفاده شده است.
مشاهده مطلب

آشنایی با تولید خمیردندان

ساخت خمیردندان در مخازن از جنس فولاد ضدزنگ یا ظرف های قلع اندود باشد. ماشین ورزدهنده که با آن خمیر هم می زنند و پره های مماس با جداره دارد و با سرعت پایین می چرخد برای این کار مناسب است. | در مقاله آشنایی با تولید خمیردندان از واژه هومکتانت استفاده شده است.
مواد پودری (به جز دترجنت) از غربال عبور می کنند و به تدریج به مخلوط موسیلاژی همزمان هم زدن ملایم اضافه می شوند. اضافه کردن پودرها و هومکتانت ها یک به یک انجام می شود تا مخلوط قوام کرمی خود را به دست آورد. برخی تولیدکننده ها هومکتانت و دترجنت را قبل از اضافه کردن مخلوط پودرها اضافه می کنند اما این کار، خاصیت تیکسوتروپیک ژل کلوئیدی را تحت تأثیر قرار می دهد.
مشاهده مطلب

واژه «جاذب الرطوبه» در منابع و ترجمه های احسان حسنانی



dentifiric ingredients
ترکیبات تشکیل دهنده خمیر دندان: مواد ساینده (مثل کربنات کلسیم و فسفات کلسیم که از رایج ترین ترکیبات ساینده هستند). ساینده ها سطح دندان را کدر می‌کنند به همین علت برای جبران این اثر، مواد جلادهنده نیز به فرمولاسیون خمیردندان اضافه میشود. هومکنتانت یا هیومکتانت یا مواد جاذب الرطوبه برای حفظ رطوبت، به فرمول خمیردندان اضافه می‌شود. سوربیتول مانیتول و پروپیلن گلایکول رایج ترین ترکیبات هومکتانت هستند. مواد جاذب الرطوبه، به خمیرندان قوام میبخشند. مواد طعم دهنده همانطور که از نامشان پیداست، مزه ی خمیردندان را اصلاح میکنند و طعم نسبتا ماندگاری، به دهان میدهند. مواد نگهدارنده یا پرزرواتیو شامل اسید بنزوئیک هستند که برای ممانعت از رشد باکتری ها در فرمول خمیردندان استفاده می‌شوند.
humactants
هومکتانت یا هیومکتانت یا مواد جاذب الرطوبه، ترکیبات هیدروفیل یا آبدوست هستند که آب را از بخش میانی پوست به بخش اپیدرم می‌کشانند. در رطوبت بالای ۸۰ درصد، مواد جاذب الرطوبه همچنین می‌توانند آب موجود در هوای اطراف را جذب نموده و روی اپیدرم قرار دهند. اما تبخیر از سطح پوست می‌تواند موجب خشکی شود.
mouthwash formula example
مثالی از فرمولاسیون دهان شویه: هگزیل رزارسینال به عنوان ماده قابض کننده و آنتی سپتیک. گلیسرول یا گلیسیرین به عنوان جاذب الرطوبه و شیرین کننده. آسکاربیک اسید ضدمیکروبی. اسانس میخک ضدالتهاب. متیل سالیسیلات طعم دهنده. اتیل الکل حل کننده روغن میخک . آب به عنوان ماده حامل.
toothpaste ingredients chart
 ترکیبات تشکیل‌دهنده خمیردندان: مواد ساینده: 20 تا 40 درصد، مواد پیوند دهنده: 2 درصد، مواد جاذب الرطوبه: 20 تا 40 درصد. مواد ساینده مثل اکسید آلومینیوم، کلسیم پیروفسفات، کربنات‌ها مثل سدیم بی‌کربنات، کلسیم کربنات، سیلیکا. ترکیبات پیونددهنده مثل پلیمرهایی همچون کربکسی متیل سلولز، آلجینات و صمغ‌ها. مواد هیومکتانت یا جاذب الرطوبه عبارتند از: گلیسیرین، سربیتل، پروپیلن گلایکول، مانیتول و پروپیلن گلایکول.
toothpaste ingredients humactants
 هیومکتان یا هومکتان برای جلوگیری از خشک شدن خمیردندان استفاده می‌شود و به خمیردندان خاصیت پلاستیسیتی می‌دهد. سوربیتول رایج‌ترین ترکیب جاذب الرطوبه است. گلیسیرین و پروپیلن گلایکول نیز همین نقش را دارند.


khoramsun

lift3
مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید