امولسیون چیست؟  

امولسیون چیست؟

نویسنده:

ehsan hosnani
احسان حُسنانی مدرس مراقبت از پوست
برای دریافت آموزش های رایگان، کلمه هدایا را با واتسپ به شماره 09017562749 بفرستید.
برای اطلاع از سرفصلهای پکیج آموزشی مراقبت از پوست و مو، کلمه پکیج را با واتسپ به شماره 09101971690 بفرستید.

شماره های درج شده فقط برای دریافت آموزش های رایگان و اطلاع در مورد پکیج های آموزشی و وبینارها است.
در حال حاضر فرصت پاسخگویی به سوالات وجود ندارد.




چکیده: امولسیون ها، مخلوط های نسبتا پایداری از روغن و آب هستند که با استفاده از ماده ای به نام امولسیون کننده ساخته شده می شوند. کرم ها و لوسیون های آرایشی، امولسیون هستند.
امولسیون
تمام پژوهشگرانی که در صنایع بهداشتی آرایشی کار می کنند، می دانند که امولسیون ها مخلوط های نسبتاً پایدار از روغن ها، چربی ها و آب می باشند. برای ساخت آن ها ابتدا مواد محلول در روغن را در فاز روغنی و مواد محلول در آب را در فاز آبی مخلوط می کند و به همراه یک عامل امولسیون کننده این دو فاز را به هم آمیخته و امولسیون ها را تشکیل می دهد. کرم ها و لوسیون های آرایشی امولسیون هستند.

پایداری امولسیون ها

وقتی ظرف حاوی مخلوط آب و روغن را تکان می دهیم، امولسیونی از آب و روغن تشکیل می شود هر چه تکان شدید تر باشد، اندازه قطرات فاز پاشیده ریزتر خواهد بود. دیر یا زود قطرات فاز پاشیده به همدیگر می پیوندند، اندازه آن ها بزرگ شده و جدایش فازها اتفاق می افتد. امولسیون های آرایشی تقریبا بدون استثنا به کمک امولسیون کننده ها پایدار می شوند و میتوان آن ها را به صورت روغن در آب (آب فاز پیوسته است) یا آب در روغن (آب فاز داخلی است) در آورد. باید به این نکته توجه داشت که بعد از افزودن امولسیون کننده به این سیستم ها، دیگر نمی توان امولسیون را مشتمل بر دو فاز دانست. بلکه باید فصل مشترک حاوی امولسیون کننده را نیز به عنوان فاز سوم در نظر گرفت. امولسیون کننده ها معمولاً مواد فعال در سطح هستند که مولکولشان دارای یک سر قطبی و یک دم غیرقطبی می باشد که بخش دم از یک زنجیره طویل هیدروکربنی تشکیل شده است. طول زنجیره هیدروکربنی، درجه سیرنشدنی و درجه شاخه دار نشدن آن روی خواص ماده امولسیون کننده تأثیرگذار است. مثالی از یک امولسیون کننده، مولکول سدیم استئارات است که در آن گروه کربوکسیلات بخش قطبی و زنجیره هیدروکربنی استئارات، بخش غیرقطبی می باشد. گرانروی فاز پیوسته یکی از عوامل مهم در پایداری امولسیون هاست. با افزودن یک عامل تغلیظ کننده یا ژل کننده می توان گرانروی فاز پیوسته را تنظیم نمود. برای کنترل کیفیت و شناسایی امولسیون ها، اندازه گیری پارامترهایی مثل گرانروی ظاهری امولسیون، غلظت یون اکسیژن (pH)، تعیین آب موجود در امولسیون با روش تیتراسیون کارل فیشر و اندازه گیری مقدار مواد فرار امولسیون (افت وزن امولسیون در آون) می توان استفاده نمود.

emulsion og
امولسیون ها دو دسته هستند. روغن در آب و آب در روغن
nano emulsions
نانوامولسیون چیست؟
cleansing creams and cold creams pouchers p419
علت نامگذاری کلدکرم ها از دیدگاه پوچرز: استفاده از کلدکرم ها روی پوست به علت تبخیر تدریجی آب موجود در امولسیون، موجب ایجاد احساس خنکی روی پوست می شد.
منبع: پوچرز ، ص 419
coarse emulsion big droplets
 امولسیون خشن با ذرات بزرگ، اضافه کردن رنگ و سایر افزودنی ها به نودل های صابون در همزنی به نام آمالگاماتور انجام می شود.
fine emulsion small droplets
 وقتی امولسیون ها به اندازه قطراتشان کوچک باشد به آن ها فاین یا نرم گفته می شود.
shokri p.41
مواد مرطوب کننده، آنتی اکسیدان ها، پایدارکننده ها و امولسیون کننده ها از مواد اولیه پرمصرف در فرآورده های مرطوب کننده می باشد. پلی اول های هیدروکربنی شامل روغن های معدنی، اسکوالن، پترولاتوم، پروپیلن گلایکول، همچنین مشتقات لانولین مثل گلیسرول و سوربیتول، لانولین و لانولین الکل ها (اوسرین)، دایمتیکون و سیکلومتیکون جزء روغن های سیلیکونی به شمار می آید. از اسیدهای چرب می توان اسید استئاریک و اسید لینولئیک را نام برد. ستیل الکل، استئاریل الکل و سیتریل الکل، الکل های چرب هستند که به عنوان مواد مرطوب کننده استفاده می شوند. ایزو پروپیل میریستات، ایزو پروپیل پالمیتات و روغن جوجوبا جزء ترکیبات استری می باشد. روغن کنجد، روغن بادام شیرین و کره کاکائو تری گلیسیرید هستند. پروتئین هیدرولیز شده حیوانی، کلاژن، پروتئین شیر، آمینو اسیدهای ابریشم، جزئ ترکیبات آمینو اسیدی به شمار می آیند. اوره، لسیتین نیز مواد مرطوب کننده به شمار می آیند. بوتیل هیدروکسی آنیزول BHA و بوتیل هیدروکسی تولوئن BHT و توکوفرول از مواد آنتی اکسیدان و پایدار کننده هستند. صابون ها، معمولا ترکیبات استئارات هستند که می توانند آمونیوم استئارات، پتاسیم استئارات باشند. گلیسیریل استئارات و سوربیتان استئارات، جزء امولسیون کننده های استری هستند. ستیل الکل همچنین می تواند به عنوان امولسیون کننده استفاده شود. کاربومرها، صمغ زانتان یا گزانتان، صمغ سلولز جزء امولسیون کننده های پلیمری هستند. لانولین الکل، کلسترول و استرول های سویا نیز امولسیون کننده می باشند. مطالب این صفحه برگرفته از صفحه 41 کتاب دکتر شکری
Builders can also supply and maintain alkalinity, which assists cleaning, especially of acid soils; help keep removed soil from redepositing during washing; and emulsify oily and greasy soils
 بیلدرهای صنایع شوینده قلیاییت مورد نیاز برای پاک کنندگی را به محیط اضافه می کنند. سازنده ها یا بیلدرها ترکیباتی هستند که عمل پاک کنندگی دترجنت ها را افزایش می دهند. مثلا از تشکیل رسوبات اسیدی جلوگیری می کنند. روغن ها را امولسیون می کنند و از رسوب مجدد چرک جلوگیری می کنند. سدیم تری پلی فسفات، سدیم سیلیکات، سولفات سدیم، سدیم کربنات، سدیم پربورات از رایج ترین بیلدرهای صنایع شوینده هستند.
Cocamide DEA, or cocamide diethanolamine, is a diethanolamide made by reacting the mixture of fatty acids from coconut oils with diethanolamine.
 کوکامید DEA یا کوکامید دی اتانول آمین، یک دی اتانول آمید است که از واکنش اسیدهای چرب به دست آمده از روغن نارگیل با دی اتانول آمین به وجود می آید. لوریک اسید، اسید چرب نارگیل است. از واکنش تراکمی لوریک اسید و دی اتانول آمین و خارج شدن یک مولکول آب، کوکونات فتی اسید دی اتانول آمید به دست می آید که کف کننده و امولسیون کننده خوبی است. مصرف سالانه کوکونات فتی اسید دی اتانول آمید بنا بر آمار سال 75 در ایران 30000 تن در سال می باشد.
definition of eucerit by nivea
اوسریت یا یوسریت یک ماده امولسیون کننده است که آب را با روغن در یک کرم پوستی پیوند می دهد.
eucerit patent
پتنت اوسریت: اوسریت در لغت به معنای موم زیبا میباشد. اوسریت یا اوسرین یک ماده امولسیون کننده است که از لانولین یا پشم گوشفند استخراج شده و پایه محصولات اوسرین و نیوا میباشد.
nivea history lanolin alcohol
 تاریخچه برند نیوآ : اوسریت یک لانولین الکل تخلیص شده می باشد که محتوی کلسترول بالایی دارد. لانولین الکل خالص یا اوسریت آلرژی کمتری نسبت به سایر لانولین الکل ها دارد. لانولین الکل یک ماده طبیعی است که حاوی مخلوطی از لیپیدهای مرتبط با پوست است که از مومهای پشم گوسفند استخراج می شود. ترکیبات اصلی تشکیل دهنده کرم نیوآ عبارتند از: آب، پارافین، گلیسیرین، پانتنول، سیتریک اسید، اسانس و اوسریت امول جنت. امول جنت یعنی امولسیون کننده.
super hartolan croda lanolin alcohol
 سوپر هارتولان نام تجاری لانولین الکل است که ماده مومی شکل سخت و زرد رنگ می‌باشد. این لیپید طبیعی سرشار از استرول‌ها می‌باشد. به پوست رطوبت می‌دهد و از پوست و مو محافظت می‌کند. امولسیون ساز آب در روغن مؤثر است و پایدارکننده امولسیون می‌باشد. به عنوان ماده پرچرب کننده یا superfat کننده در صابون‌ها و سیستم‌های دترجنت استفاده می‌شود. درصد استفاده از آن نیم تا سه درصد است.
toothpaste ingredients detergents
 دترجنتها: با پایین آوردن کشش سطحی و افزایش نفوذ خمیردندان به پاک کنندگی کمک می‌کند و مواد باقیمانده روی سطح دندان را جدا می‌کند. دترجنتهای استفاده شده در خمیردندان باید بدون مزه، غیرسمی و غیرمحرک برای مخاط دهان باشند. دترجنتها همچنین مخاط دهان را با عمل امولسیون سازی می‌زدایند. نکته: صابون اولین ماده کف کننده است اما معایبی مثل پ هاش قلیایی، مزه بد و عدم سازگاری با بسیاری از مواد دارد.
cream parts oil water emulsifier
    یک کرم معمولاً از آب، روغن، مواد امولسیون کننده، مواد مؤثره و افزودنی ها تشکیل شده است. اگر قطرات روغن در آب پراکنده باشد لوسیون به دست می آید و اگر قطرات آب در روغن پراکنده شده باشد پماد به دست می آید.
shake before use
محصولاتی که در دستورالعملشان نوشته قبل از استفاده قوطی را تکان دهید معمولاً سوسپانسیون یا امولسیون های ناپایدار هستند.
base materials emulsifier water bees wax borax
در ساخت کرم مواد پایه عبارتند از: امولسیون سازها، روغن ها، موم زنبور عسل و بوآکس

• Emulsion
English: a soap free creamy milk emulsion cleanser for the face to gently and effectively remove make-up, pollutants and daily impurities.
ترجمه به فارسی: امولسیون شیری و کرمی فاقد صابون، پاک کننده پوست صورت برای زدودن ملایم و مؤثر مواد آرایشی، آلودگی ها و آلایندگی های روزمره

ARACHIDYL ALCOHOL — A fatty alcohol derived from coco- nuts, used as an emulsion stabilizer in cosmetic products. ARACHIDYL GLUCOSIDE — Obtained through the condensation of arachidyl alcohol, a fatty alcohol, and glucose. Used in cosmetic products as a surfactant and emulsifier. (INCI dictionary)
BEHENYL ALCOHOL — A fatty alcohol derived from coconuts, used as an emulsion stabilizer in cosmetic products. (INCI dictionary)
CETEARYL ALCOHOL — A mixture of fatty alcohols. Helps stabilize the emulsion in products and has an emollient effect on the skin. (INCI dictionary)
MAGNESIUM SULFATE — A natural anti-inflammatory, commonly known as Epsom Salts. Sometimes used as an emulsion stabilizer to keep products from separating. (INCI dictionary)

• امولسیون

update chelcheragh

معادل انگلیسی اصطلاحات تخصصی این مطلب

1- فرار = Volatile فرار

volatile organic compounds or VOCs = ترکیبات آلی فرار 

EXTRACTION, Extraction with volatile solvents is the most effective and commonly used method to obtain essences. = استخراج: استخراج با حلال های فرّار موثرترین و رایج ترین روش به دست آوردن گیاهان است.

EXTRACTS, Concentrated perfume or flower products obtained through the process of extraction using volatile solvents. = عصاره: محصولات حاصل از استخراج با حلالهای فرّار كه تغلیظ شده است.

essential oils, an essential oil is a concentrated hydrophobic liquid containing volatile aroma compounds from plants, also known as volatile oils = اسانس های روغنی، ماده هیدروفوب غلیظ شده که حاوی ترکیبات آروماتیک فرار گیاهان می باشد. اسانس های روغنی را روغن های فرار نیز می نامند. 

AROMATHERAPY, The use of volatile plant oils, including essential oils, for psychological and physical well-being. The therapeutic use of pure essential oils and herbs in body massage,which is described by proponents as “healing, beautifying and soothing” the body and mind.The history of aromatherapy stretches as far back as 6,000 years ago in ancient Egypt. It wasn’t until the 1920’s, however, when the term was actually coined by a French chemist, R.M. Gattefosse. = آروماتراپی، استفاده از روغن‌های گیاهی شامل اسانس‌های روغنی برای سلامت فیزیكی و فیزیولوژیكی. استفاده درمانی از اسانس‌های روغنی خالص و گیاهان در ماساژ بدن، شفابخش، زیباكننده و التیام‌بخش برای بدن و ذهن می‌باشد. تاریخچه آروماتراپی به 6 هزار سال پیش به مصر باستان برمی‌گردد. در سال 1920 این واژه توسط یك شیمیدان فرانسوی به نام گَته فوزه ابداع شد.
volatile organic compounds or VOCs
ترکیبات آلی فرار
2- سیست = Cyst
acne cyst
آکنه کیستی، کیست آکنه
cyst is semi fluid abnormal affirmation above or below the skin that contains pus or abnormal matter
کیست زائده ای با شکل غیر طبیعی حاوی ماده چرکی شبه سیال است که بالا یا زیر پوست تشکیل می شود
cystic or nodular acne
آکنه کیستی یا ندولار
cysts
کیست ها = برآمدگی های غیرعادی پوست که حاوی چرک یا یک مایع غیر معمول است
3- پیوسته = Continuously به شکل پیوسته و ادامه دار
continuously
به شکل پیوسته و ادامه دار
4- لوسیون = Lotion لوسیون
لوسیون ها

lotion 2 = لوسیون

Body lotion = لوسیون بدن

lotion-like = لوسیون مانند

tanning lotion = لوسیون برنزه کننده

unscented lotion = لوسیون بدون بو که قبل از مصرف عطر و ادکلن استفاده می شود

Oil-control lotion = لوسیون کنترل چربی 

moisturizing lotion = لوسیون مرطوب کننده

Most lotions are oil-in-water emulsions = اغلب لوسیون ها امولسیون روغن در آب هستند

lotions that contain smaller amounts of emollients = لوسیون هایی که حاوی امولینت کمتری هستند

Cleansing milks are non-foaming lotions designed to cleanse dry and sensitive skin types = شیرپاک کن ها یا شیرهای کلنزر لوسیون های غیر کف زا هستند که برای تمیز کردن پوست خشک و حساس طراحی شده اند

first sunless tanning lotion was introduced in 1960 = اولین لوسیون برنزه کننده بدون آفتاب در سال 1960 معرفی شد

Or lotions that help rebalance the pH = لوسیون هایی که به متعادل کردن پ هاش کمک می کنند
Cleansing milks are non-foaming lotions designed to cleanse dry and sensitive skin types
شیرپاک کن ها یا شیرهای کلنزر لوسیون های غیر کف زا هستند که برای تمیز کردن پوست خشک و حساس طراحی شده اند
Or lotions that help rebalance the pH
لوسیون هایی که به متعادل کردن پ هاش کمک می کنند
lotion 2
لوسیون
lotions that contain smaller amounts of emollients
لوسیون هایی که حاوی امولینت کمتری هستند
lotions
لوسیون ها
unscented lotion
لوسیون بدون بو که قبل از مصرف عطر و ادکلن استفاده می شود
5- شناسایی = Identification
6- سر قطبی = Polar Head سر قطبی 
مثل نیتروژن که برای بسته بندی محصولات آرایشی بهداشتی که در برابر اکسیداسیون مقاومت کمی دارند، استفاده می شود.
7- کنترل کیفیت = Quality Control کنترل کیفیت 

quality control laboratory = آزمایشگاه کنترل کیفیت 
quality control laboratory
آزمایشگاه کنترل کیفیت
quality control
کنترل کیفیت
8- به هم آمیخته = Inter Mixed به هم آمیخته
9- سدیم استئارات = Sodium Stearate

مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید