سبوم = Sebum 

تلگرام آرایشی بهداشتی تبلیغ کتاب شوینده ها

سبوم = Sebum

نویسنده:

ehsan hosnani
گردآوری، ترجمه و نگارش: احسان حُسنانی


چکیده: معادل انگلیسی کلمه یا واژه سبوم، Sebum می باشد.

سبوم چیست؟


سبوم = Sebum
excess sebum = سبوم اضافی 
sebum = سبوم
sebum production = تولید سبوم
sebumeter = سبومتر
sebumeter = سبومتر، دستگاه سنجش میزان سبوم پوست
scalp excess sebum = چربی های اضافی پوست سر
sebum triglycerides = تری گلیسیرید های سبوم

سبومتر = Sebumeter
sebumeter = سبومتر
sebumeter = سبومتر، دستگاه سنجش میزان سبوم پوست


تلفظ sebum ↓


تلفظ sebum2 ↓
Sebum
sebum-og
Sebum
sebum
Sebum
sebumeter

واژه «سبوم» در مقالات سایت احسان حسنانی

آناتومی و ساختار مو

مو یكی از ضمائم پوست است كه به صورت زائده ای باریك و رشته مانند از پوست سر خارج شده است. وظیفه مو محافظت از بدن می باشد. به علت فقدان رشته های عصبی، تارهای مو فاقد هرگونه حس می باشند. مو از دو بخش ساقه و ریشه تشکیل شده که ساقه بخش قابل رویت و ریشه زیر سطح پوست قرار گرفته است. در مورد آناتومی مو بیشتر بدانیم. | در مقاله آناتومی و ساختار مو از واژه سبوم استفاده شده است.
غده سباسه یک غده حیاتی است که سبوم یا چربی ترشح می کند. بدن پس از بلوغ چربی بیشتری تولید می کند. با بالا رفتن سن تولید چربی کمتر می شود. ساختمان مو تار مو از سه لایه اصلی تشکیل شده است:
مشاهده مطلب

سبوم یا چربی طبیعی پوست

سبوم، چربی طبیعی پوست | در مقاله سبوم یا چربی طبیعی پوست از واژه سبوم استفاده شده است.
 ترکیباتی که توسط غدد سباسه یا غدد مولد چربی به سطح پوست رانده می شوند در اصطلاح سبوم خوانده می شود. برخی از چربی های سبوم در سلول های غدد سباسه ساخته می شوند و بخشی دیگر از جریان گردش عمومی خون دریافت می شوند. چربی های واقع در سطح پوست مخلوطی از سبوم و چربی هایی هستند که منشأ اپیدرمیک دارند. ترکیبات تشکیل دهنده سبوم •  اسکوالن (squalane) به میزان 14-12% (این ماده پیشتاز ساخت کلسترول است)
•  اسیدهای چرب آزاد یا اصلاً در ترکیب سبوم وجود ندارد یا مقدار آن ها بسیار اندک است. آنزیم های لیپاز موجود در سطح پوست که سبب تجزیه تری گلیسریدها شده و اسیدهای چرب آزاد تشکیل می شوند. عوامل مؤثر بر میزان ترشح سبوم سن سن عامل مهمی است زیرا ترشح هورمونها مستقیماً به سن فرد وابسته است.
آنتی بیوتیک ها: آنتی بیوتیک هایی مثل تتراسیکلین ها، اریترومایسین، لینکومایسین، کلیندامایسین، کوتریموکسازول و غیره می توانند سبب کاهش اسیدهای چرب سبوم و افزایش مقدار تری گلیسریدها شوند.
عملکرد سبوم نقش و عملکرد سبوم در سطح پوست انسان، تاکنون، کاملاً شناخته شده نیست. بر اساس فرضیه های موجود می توان سه عملکرد زیر را برای سبوم پیشنهاد نمود. 1. عملکرد آنتی اکسیدانی: یکی از وظایفی که به سبوم نسبت داده می شود ارائه مواد آنتی اکسیدان به سطح پوست می باشد. از جمله این مواد ویتامین E می باشد که این ویتامین و شکل اولیه آن یعنی آلفا-توکوفرول، می باشد. ارتباط مستقیمی بین میزان اسکوالن و آلفا-توکوفرول، در سطح پوست دیده می شود و به نظر می رسد این ماد اصلی ترین آنتی اکسیدان سطح پوست است. تامین ویتامین E از طریق سبوم نقش مهمی در پیشگیری از پیری و حفظ عملکرد دفاعی پوست و ممانعت در ورود مواد خارجی به بدن دارد.
2. عملکرد آنتی باکتریال: یکی از رفتارهایی که به سبوم نسبت داده می شود، عملکرد آنتی باکتریال است. بیشترین بخش از این عملکرد را به اولئیک اسید و پالمیتیک اسید نسبت می دهند. برخی منابع این عملکرد را به آنتی بادی IgG موجود در سبوم نسبت داده اند.
3. افزایش رطوبت پوست: عملکرد دیگری که به سبوم در سطح پوست نسبت داده می شود، افزایش هیدراسیون پوست است. از جمله این موارد تجزیه تری گلیسریدها در سطح پوست و آزاد شدن اسیدهای چرب و به دنبال آن گلیسرین است که یکماده جاذب الرطوبه قوی است و سبب افزایش محتوای آب لایه شاخی می گردد. همچنین حفظ هموستاز پوست نیز از جمله مواردی است که به عملکرد سبوم نسبت داده می شود.
مشاهده مطلب

دانستنی های پوست و مو: پوست خشک

پوستی که فاقد چربی یا رطوبت یا هر دوی آن ها باشد را پوست خشک می نامند. فعال کردن غدد چربی و حفظ رطوبت پوست از راهکارهای مراقبت از پوست خشک می باشد. خشکی پوست در افراد سالم هم ممکن است بروز کند. برخی بیماری ها منجر به خشکی پوست می شوند. استفاده از مواد شیمیایی و پاک کننده های قوی موجب خشکی پوست می شود. | در مقاله دانستنی های پوست و مو: پوست خشک از واژه سبوم استفاده شده است.
افزایش میزان TEWL اگر تا حدی باشد که محتوای آب لایه شاخی به کمتر از % برسد، خشکی پوست بروز می نماید. مشخصه پوست های خشک این است که دارای سبوم کمتری هستند و بسیار حساسند.
نکته بسیار مهم این است که پوست خشک نقطه مقابل پوست چرب نیست، بلکه وضعیت پیچیده ای از نظر میزان سبوم و محتوای آب پوست، به ویژه در ناحیه اپیدرم و لایه شاخی است. از دیدگاه زیست شناسی، خشکی پوست پدیده ای است که با تغییر در بهم-پیوستگی و عملکرد کورنئسیت ها، همراه با کاهش میزان آب بخش های فوقانی لایه شاخی بروز می کند. این نوع پوست دارای ظاهری آفتاب سوخته می باشد زیرا نمی تواند رطوبت خود را تأمین کند. بعد از شستشو سفت و سخت به نظر می رسد. ترک و پارگی از علائم خشکی پوست می باشد. خشکی با جریان هوا، دمای زیاد و حالات آب و هوایی افزایش می یابد. دارای رنگی کدر به خصوص در ناحیه گونه و اطراف چشم می باشد.
مشاهده مطلب

دانستنی های پوست و مو: لایه هیدرولیپیدی

روی لایه شاخی پوست یک روکش امولسیونی وجود دارد که فاز روغنی آن را سبوم و فاز آبی آن را عرق تشکیل می دهد. این روکش امولسیونی لایه هیدرولیپیدی نام دارد که مانند سدی از تبخیر اب و اتلاف رطوبت پوستی جلوگیری می کند. | در مقاله دانستنی های پوست و مو: لایه هیدرولیپیدی از واژه سبوم استفاده شده است.
 در سطح پوست و روی لایه شاخی یک روکش امولسیونی متشکل از سبوم و عرق وجود دارد که مانند سدی از تبخیر آب جلوگیری می کند. اجزاء تشکیل دهنده این روکش شامل آب، املاح، آمینواسیدها، اوره، تری گلیسریدها، کلسترول (آزاد و استریفیه)، اسکوالن، اسیدهای چرب و موم ها می باشد. این علاوه بر عملکرد فیزیکی عملکرد بیوشیمیایی نیز دارد. یکی از منابع سازنده ترکیبات این لایه سبوم می باشد. البته نمی توان میزان رطوبت پوست را به تنهایی به میزان سبوم نسبت داد، زیرا در آقایان با وجود آنکه میزان سبوم تا درصد بیشتر از خانم ها می باشد، درصد رطوبت پوست در سطح پایین تری قرار دارد.
مشاهده مطلب

دانستنی های پوست و مو: پوست نرمال

پوستی که رطوبت و چربی آن متعادل بوده و مشکل خاصی ندارد را پوست نرمال می نامند. مراقبت از پوست نرمال برای زیبایی و حفظ عملکرد آن ضرورت دارد. | در مقاله دانستنی های پوست و مو: پوست نرمال از واژه سبوم استفاده شده است.
 پوستی که درای شرایط خوبی از نظر میزان رطوبت و چربی باشد و مشکل خاصی که به سلامت و زیبایی آن لطمه بزند وجود نداشته باشد را پوست نرمال می نامند. پوست نرمال دارای عملکرد مناسبی است و مراقبت های منظم و مرتب باعث طبیعی و نرمال ماندن آن می شود. این طرز فکر که پوست های نرمال نیاز به مراقبت و رسیدگی ندارند، اشتباه است. زیرا در صورت عدم مراقبت کافی، پوست نرمال و طبیعی دچار مشکلات می شود. پوست طبیعی یا نرمال پوستی است که نرم، حاوی ساختار مسطح، فاقد منفذ و لک و آسیب، فاقد ناحیه چربی و یا پوسته پوسته می باشد و حاوی بیش از درصد آب در لایه شاخی خود است. این نوع پوست دارای شالوده ای نرم و هموار و شفاف، قابل ارتجاع می باشد که نه چرب است و نه خشک. میزان ترشحات سبوم در این نوع پوست در حد نرمال است. این نوع پوست دارای رنگی براق و صورتی می باشد که ریشه در جریان خون سالم و سلامت تن دارد. اغلب این نوع پوست را می توان در کودکان سالم، پیش از دوره بلوغ مشاهده نمود. این نوع پوست گهگاهی در خانم ها به دلیل عادت ماهیانه دارای آکنه می شود که به دلیل تغییرات هورمونی و فعالیت زیاد غدد سباسه می باشد. غفلت در محافظت از این نوع پوست سبب پیری و چروک شدن آن می شود.
مشاهده مطلب

دانستنی های پوست و مو: پوست چرب

پوستی که دارای چربی زیاد بوده و غدد سبوم در آن ها بیش از حد فعال است را پوست چرب می نامند. پوست های چرب مستعد جوش زدن بوده و چروک های عمیقی روی آن ایجاد می شود. اگرچه استعداد چروک شدن در آن ها کمتر است. مراقبت از پوست چرب شامل پاکسازی و زدودن سلول های مرده و آلودگی های چرب پوست می باشد. | در مقاله دانستنی های پوست و مو: پوست چرب از واژه سبوم استفاده شده است.
 پوست هایی که دارای مقدار زیادی چربی یا سبوم هستند و غدد تولیدکننده چربی در آنها بیش از حد فعال است را پوست چرب می نامند. در پوست های چرب معمولا فولیکول ها باز و بزرگتر از حد معمول می باشند. پوست های چرب بیشتر مستعد ایجاد جوش هستند. اما استعداد چروک شدن آن کمتر است. با این وجود چروک هایی که در پوست های چرب ایجاد می شوند، بسیار عمیق تر هستند. اگر پوست چرب به شکل صحیح تمیز نشود، سلول های مرده و آلودگی ها در چربی های پوست جمع شده و با مسدود کردن فولیکول ایجاد دانه های سرسیاه یا کومدون می نمایند.
مشاهده مطلب

آشنایی با شوره سر

0 | در مقاله آشنایی با شوره سر از واژه سبوم استفاده شده است.
به دنبال رشد و تکثیر این میکروارگانیسم ها و فعالیت متابولیک آن ها، تری گلیسریدهای موجود در سبوم توسط آنزیم های لیپاز تجزیه می گردد و اسیدهای چرب آزاد (از جمله اولئیک اسید) در سطح پوست سر آزاد می شود. نفوذ این اسیدهای چرب به بخش های فوقانی اپیدرم سبب بروز پاسخ های التهابی در لایه شاخی پوست فرد می گردد. این واکنش های التهابی با تغییر تعادل وضعیت موجود، سبب جدا شدن قطعاتی از سلول های لایه شاخی از سطح پوست می شود که به صورت شوره بروز می نماید. چرا پوست سر شوره می زند؟ اگرچه با قطعیت نمی توان گفت که فعالیت بیش از حد میکروارگانیسم ها سبب شوره سر می گردد، اما بی تردید این میکروارگانیسم ها در بروز شوره سر نقش دارند. در مجموع برخی عوامل داخلی و خارجی را می توان برای ایجاد شوره سر برشمرد.
عوامل داخلی بروز شوره سد از جمله عوامل داخلی می توان به عدم عملکرد سالم و صحیح پوست سر یا اعضای بدن، تغییرات در تعادل هورمونی، رژیم نامناسب غذایی و یا سوء تغذیه و تنش های عصبی اشاره نمود. عوامل خارجی بروز شوره سد از عوامل خارجی نیز می توان تغییر در رشد باکتری ها و قارچ های پوست سر واکنش های التهابی موضعی به دنبال استفاده از برخی محصولات آرایشی (مانند لوسیون های الکلی قوی، صابون های قلیایی و عوامل آسیب زننده به پوست سر) و حتی مصرف برخی داروها مانند داروهای ضدانعقاد و مدر اشاره نمود. علائم شوره سر پوسته های سفید رنگی که لابه لای موها و روی لباس دیده می شوند. خارش پوست سر درمان شوره سر با توجه به نقش میکروارگانیسم ها در بروز شوره سر، از نخستین گام های درمانی مواد ضدقارچ می باشند. داروهایی که برای درمان شوره سر به کار می روند باید به خوبی توسط پوست تحمل شود، فاقد اثرات سمی باشد، دفع بیش از حد سبوم را برطرف نماید، با توجه به عملکرد مخمرها و لیپولیز تری گلیسریدهای سبوم، عارضه خارش نیز دیده می شود که این مواد باید بتوانند این خارش را نیز برطرف نمایند؛ و سبب تسهیل تغذیه پیاز مو گردد.
دیفنس اسکالپ از بید کانادایی یا علف آتش به دست آمده که مولکول زیست فعال آن یک ماده پلی فنولی می باشد. مکانیزم عملکرد دیفنس اسکالپ: دیفنس اسکالپ با مهار آنزیم پنج آلفا ردوکتاز علاوه بر متعادل سازی میزان تولید و ترشح چربی طبیعی پوست (سبوم) با افزایش سنتز اینوولوکرین ، چسبندگی کورنئوسیت ها را افزایش می دهد. از آنجا که مالاسزیا برای رشد و تکثیر به لیپیدها و اسیدهای چرب احتیاج دارد و مجبور است از سبوم پوست سر به عنوان غذا استفاده کند، مهار آنزیم پنج آلفا ردوکتاز توسط دیفنس اسکالپ موجب کاهش تولید سبوم شده و به این ترتیب رشد این میکروارگانیسم ها را مهار می نماید.
مشاهده مطلب

اثر تغییرات هورمونی در پوست آقایان

بعد از آندروپوز (یائسگی آقایان) غلظت هورمون های مردانه در بدن کاهش می یابد. خشکی، خشن، زبر و ترک دار شدن پوست از جمله علائم آندروپوز در سنین بالا می باشد. | در مقاله اثر تغییرات هورمونی در پوست آقایان از واژه سبوم استفاده شده است.
 بلوغ در پسران عموماً در فاصله سنی 10 تا 17 سال اتفاق می افتد. در این هفت سال، در بدن تغییرات عمده ای ایجاد می شود. تولید تستسترون آغاز گردیده و موجب افزایش تولید چربی های طبیعی پوست (سبوم) از غدد سبابه می گردد. سلول های مرده پوست از طریق مجرای سبوم به سطح پوست ترشح می شود و در صورت عدم رعایت بهداشت می تواند موجب بروز آکنه یا جوش غرور در پسر نوجوان گردد. آکنه ها معمولا در اواخر دوران نوجوانی و در نزدیک بیست سالگی شروع به فروکش می نمایند. اگرچه در افراد با سابقه خانوادگی این مشکل می تواند تا 30 سالگی نیز ادامه داشته باشد. تولید هورمون تستسترون بعد از 30 سالگی در هر دهه 10 درصد کاهش می یابد. البته این میزان کاهش در همه افراد یکسان نیست. وقتی مردان وارد دوران بلوغ می شوند، سطح هورمون ها به شکل قابل ملاحظه ای افزایش می یابد که این پدیده سبب تغییرات عمده ای مثل رشد مو در بدن، کلفتی صدا و دیگر علائم ثانویه جنسی می گردد. این هورمون ها همچنین سبب افزایش تولید سبوم گردیده که می توانند سبب انسداد منافذ پوستی و بروز آکنه گردد. یائسگی در مردان مردان هم مثل زن ها در سنین بالا دچار یائسگی می شوند. آندروپوز (Andropause) اصطلاحی است که به یائسگی مردانه اطلاق می گردد. بعد از آندروپز غلظت هورمون های مردانه در بدن کاهش می یابد. خشکی، خشن، زبر و ترک دار شدن پوست از جمله علائم آندروپز مردانه در سنین بالا می باشد.
مشاهده مطلب

پوشش اسیدی چیست؟

پوشش اسیدی پوست، مسئول حفاظت از پوست در برابر آلودگی ها، سموم و باکتری ها است. | در مقاله پوشش اسیدی چیست؟ از واژه سبوم استفاده شده است.
در خارجی ترین قسمت پوست یعنی روی طبقه شاخی یک روکش اسیدی وجود دارد که به پوست خاصیت اسیدی ملایم می دهد. این لایه ترکیبی پیچیده از موادی است که از اپیدرم، لایه شاخی، ترشحات عرق و سبوم (ترشحات غدد سبابه) سرچشمه گرفته است. در این ترکیبات هم مواد محلول در آب و هم مواد محلول در چربی دیده می شود. اسید منتل حاوی اسیدهای چرب آزاد ترشح شده از غدد سبابه است که با اسید لاکتیک و آمینو اسیدهای عرق آمیخته شده است.
مشاهده مطلب

سبومتر در آزمایشگاه آرایشی بهداشتی

سبومتر، دستگاه اندازه گیری سبوم پوست است. سبومتر یا دستگاه اندازه گیری سبوم پوست یکی از ابزارهای سنجش میزان چربی پوست است که به منظور ارزیابی محصولات آرایشی بهداشتی صورت استفاده می شود. از سبومتر برای تعیین نوع پوست، همچنین در کلینیک های زیبایی و در مطب متخصصان پوست و مو استفاده می شود. | در مقاله سبومتر در آزمایشگاه آرایشی بهداشتی از واژه سبوم استفاده شده است.
 برای اندازه گیری میزان سبوم پوست و تعیین نوع پوست افراد، از دستگاه سبومتر یا سبوم سنج استفاده می شود. مکانیسم عملکرد این دستگاه کدورت سنجی است. بدین منظور یک منبع نور پرتوهایی را به سمت نوار نمونه گیری می تابد و یک گیرنده میزان نور عبور کرده و یا به عبارتی میزان کدورت را می سنجد؛ سپس یک پردازشگر میزان کدورت را بر اساس میکروگرم سبوم در سانتی متر مربع بیان می کند. تعیین نوع پوست با استفاده از سبومتر فرد به مدت ساعت پیش از شروع آزمون نباید از هیچ فرآورده آرایشی استفاده نماید و نباید صورتش را بشوید. میزان سبوم در نقطه از صورت تعیین می گردد. این نقاط شامل پیشانی، بینی، چانه و هر دو گونه می باشد. مقدار سبوم در سه سطح مورد مطالعه قرار می گیرد.
مشاهده مطلب

دانستنی های پوست و مو: اسیدیته پوست

روی پوست یک پوشش نازک اسیدی وجود دارد که حاوی اسیدهای چرب ترشح شده از غدد سبابه است که با اسید لاکتیک و اسید آمینه های عرق آمیخته می باشد. pH پوست انسان سالم نسبتاً اسیدی است. این خاصیت اسیدی به ممانعت از رشد باکتری ها کمک می کند. | در مقاله دانستنی های پوست و مو: اسیدیته پوست از واژه سبوم استفاده شده است.
 pH پوست مقیاسی است از میزان اسیدی یا قلیایی بودن پوست. همانطور که در شیمی خواندیم، pH عددی بین تا است که pH یک به معنای اسیدی ترین اسید و pH چهارده به معنای قلیایی ترین باز می باشد. پ.هاش به معنای خنثی بودن یک محلول است. روی پوست را یک پوشش نازک اسیدی به نام اسید منتل فرا گرفته است. این لایه اسیدی حاوی سبوم (اسیدهای چرب آزاد) ترشح شده از غدد سبابه است که با اسید لاکتیک و آمینو اسیدهای عرق آمیخته می باشد. pH پوست در حالت ایده آل است. pH پوست یک انسان سالم بین 4.5 تا 5.5 است. یعنی نسبتاً اسیدی است. این خاصیت اسیدی به ممانعت از رشد باکتری ها و آلرژن های مخرب پوست ضروری است. pH پوست، به جز نواحی خاصی از بدن مثل کشاله رانها، زیر بغل و لای انگشتان، در نقاط مختلف پوست تقریباً یکسان است. به طور معمول، این نواحی pH بالاتری نسبت به سایر نقاط بدن دارند. همین امر این نقاط را برای بیماری های عفونی به ویژه عفونت های قارچی مساعدتر می نماید. به همین علت، در افراد چاق که چین های ناحیه شکم، سینه و زیر گردن بیشتر است، لزوم رعایت بهداشت فردی بسیار ضروری است.
ترشح مواد چربی در سطح پوست بر pH پوست تاثیر دارد. به عنوان نمونه در افراد مبتلا به آکنه، ترشح زیاد سبوم در پیشانی باعث کاهش pH این ناحیه می گردد.
مشاهده مطلب

بیماری های پوست و مو: اگزما

اگزما در اثر تخریب خاصیت انسدادی پوست بروز می کند. استفاده ناصحیح از پاک کننده ها و محصولات آرایشی خصوصاً ترکیبات لایه بردار می تواند به اگزما منجر شود. معمولا از کورتون ها برای درمان اگزما استفاده می شود. در کودکان و نوجوانان اگزمای آتوپیک شایعتر است. عفونت باکتریایی از عوارض اگزما است. اگزما از کلمه یونانی به معنای جوشیدن و سرریز شدن مشتق شده است. تمام اگزماها درماتیت هستند ولی برخی درماتیت ها اگزما نیستند. اگزمای تحریکی، اگزمای آلرژیک و اگزمای فتودرماتیت از انواع اگزما هستند. | در مقاله بیماری های پوست و مو: اگزما از واژه سبوم استفاده شده است.
 اگزما با تخریب خاصیت سدی پوست بروز می کند که از عوامل شایع پوست حساس است. استفاده از مواد شیمیایی مثل پاک کننده ها و محصولات آرایشی که لیپیدهای بین سلولی را می زدایند، همچنین استفاده از مواد ساینده مثل ترکیبات لایه بردار می توانند به تخریب لایه سدی پوست و نتیجتاً اگزما منجر شوند. ترشح سبوم به میزان ناکافی و کافی نبودن مقدار لیپیدهای بین سلولی از دیگر عواملی هستند که موجب آسیب دیدن لایه محافظ پوست می شوند. نتیجه نهایی همه اینها آغاز واکنش های التهابی توأم با اریتما، پوسته ریزی، سوزش، خارش و حتی درد می باشد. با استفاده از داروهای دهانی یا تزریقی مثل کورتیکواستروئیدها می توان اگزما را درمان نمود.
مشاهده مطلب

اکتیو آرایشی، ضد آکنه، لینومین

لینومین ، عصاره فلکس حاوی مقدار مشخصی لیگنان است. ویژگی ها: تولید سبوم را کاهش می دهد. زخم های پوستی را کاهش می دهد. ؛ مکانیسم: مهارکننده آنزیم 5 آلفا ردوکتاز | در مقاله اکتیو آرایشی، ضد آکنه، لینومین از واژه سبوم استفاده شده است.
مشاهده مطلب

اکتیو آرایشی، ضد آکنه، متی پور

متیپور ، کمپلکس باردار یا فاقد بار الکتریکی از ریزذرات حاوی روغن های گیاهی است. ویژگی ها: سرعت تولید سبوم را بعد از یک ساعت کاهش می دهد. پوست را مات می کند. ؛ مکانیسم: تبادلگر سبوم، جذب چربی اضافی پوست | در مقاله اکتیو آرایشی، ضد آکنه، متی پور از واژه سبوم استفاده شده است.
مشاهده مطلب

اکتیو آرایشی، ضدشوره، دیفنسکالپ

| در مقاله اکتیو آرایشی، ضدشوره، دیفنسکالپ از واژه سبوم استفاده شده است.
اوئنوتئین B ماده پلی فنلی ماده موثره بید کانادایی مکانیزم عملکرد دیفنس اسکالپ: دیفنس اسکالپ با مهار آنزیم پنج آلفا ردوکتاز علاوه بر متعادل سازی میزان تولید و ترشح چربی طبیعی پوست (سبوم) با افزایش سنتز اینوولوکرین ، چسبندگی کورنئوسیت ها را افزایش می دهد. از آنجا که مالاسزیا برای رشد و تکثیر به لیپیدها و اسیدهای چرب احتیاج دارد و مجبور است از سبوم پوست سر به عنوان غذا استفاده کند، مهار آنزیم پنج آلفا ردوکتاز توسط دیفنس اسکالپ موجب کاهش تولید سبوم شده و به این ترتیب رشد این میکروارگانیسم ها را مهار می نماید.
مشاهده مطلب

اکتیو آرایشی، ضد آکنه، مینی پوریل

| در مقاله اکتیو آرایشی، ضد آکنه، مینی پوریل از واژه سبوم استفاده شده است.
•  ترشح بیش از حد سبوم از غدد سبابه
مینی پوریل روند تمایز کراتینوسیت ها را نرمالسازی نموده، تولید سبوم اضافی را کاهش می دهد و خاصیت قابض دارد.
مشاهده مطلب

برند آرایشی بهداشتی بوتگاورد

| در مقاله برند آرایشی بهداشتی بوتگاورد از واژه سبوم استفاده شده است.
روغن جوجوبا یک ترکیب Liquid Wax است که از تخم گیاه جوجوبا به دست می آید و و شباهت زیادی به سبوم پوست انسان دارد.
خاک رس: ماده مؤثر قدیمی برای از بین بردن سموم و سبوم اضافه از سطح پوست
مشاهده مطلب

برند آرایشی بهداشتی دوکری

دوکری برند تخصصی محصولات مراقبت از پوست و مو است که در سال 1930 توسط آقای آلبرت دوکری بنیانگذاری شده و پس از عرضه اولین سری از شامپوهای درماتولوژیکی با معرفی کرم ایکتیان، اولین کرم مرطب کننده جهت جبران اثرات خشکی ناشی از درمان های ضد آکنه اکنون بیش از 60 محصول تخصصی جهت مراقبت از پوست و مو ارائه می کند. برند دوکری توسط شرکت ماهتاب کیش عرضه می شود. | در مقاله برند آرایشی بهداشتی دوکری از واژه سبوم استفاده شده است.
موی چرب، شامپو سابال (تنظیم کننده ترشح سبوم)، شامپوی جاذب سبوم حاوی کائولین به نام آرژل
مشاهده مطلب

برند آرایشی بهداشتی ایوروشه

| در مقاله برند آرایشی بهداشتی ایوروشه از واژه سبوم استفاده شده است.
عصاره گزنه که به صورت سنتی برای پاک کردن سبوم مو و کف سر استفاده می شود.
مشاهده مطلب

سورفکتانت ها: سارکوزینات ها

| در مقاله سورفکتانت ها: سارکوزینات ها از واژه سبوم استفاده شده است.
6- خواص کاربردی: ایجاد کف خوب حتی در حضور سبوم یا روغن ها؛ میزان کف بهتر در آب های سخت نسبت به آب های نرم؛ دیسپرس کننده خوب صابون های آهکی؛ ادعا شده است تا حدودی دارای خصلت بازدارندگی رشد باکتری می باشد.
2- مراقبت شخصی: عامل کف کننده در شامپوها، افزایش دهنده کف آلکیل سولفات ها در حضور سبوم و ایجاد کف خوب در حضور صابون ها؛ عامل دفع کننده سمیت (حساسیت زایی) در شامپوها؛ افزودن این ترکیب به شوینده های آنیونی جهت ملایم تر کردن آن ها، حالت دهندگی و کف کنندگی؛ جهت آماده سازی برای اصلاح صورت و بدن؛ مورد مصرف در کف های مخصوص حمام و پاک کننده های صورت.
مشاهده مطلب

سورفکتانت ها: الکل اتر سولفات ها

| در مقاله سورفکتانت ها: الکل اتر سولفات ها از واژه سبوم استفاده شده است.
8- خواص کاربردی: شوینده های بسیار خوبی هستند، به طوری که در آب نمک اشباع و آب سخت (بر خلاف AS یا LABS) قدرت شویندگی آن ها کاهش نمی یابد. بنابراین نیازی به مواد کمکی (Builder) مانند پلی فسفات ها نمی باشد؛ میزان شویندگی با افزودن نمک های منیزیم افزایش می یابد؛ خصلت انحلال پذیری خوب، آن ها را برای فرمولاسیون های مایع قلیایی و فسفات دار مناسب ساخته است. آن ها می توانند حلالیت شوینده های دیگری را که قطبیت کمتری در آب دارند افزایش دهند؛ امولسیفایر بسیار خوب (خصوصاً برای سبوم)؛ عامل ایجاد کف عالی به خصص در حضور الکترولیت ها، ولی میزان کف آن در مقایسه با آلکیل سولفات ها سبک تر است به طوری که در حضور چربی و روغن زودتر باز شده و فرو می نشیندغ در مجموع اتر سولفات ها در حضور سبوم کف پایداری ندارند (بر خلاف آلکیل سولفات ها)، ولی افزودن سارکوزینات ها، بتائین ها یا آلکانول آمیدها می تواند موجب پایداری کف در حضور سبوم شود؛ ادعا می شود که زنجیره آبگریز C12 خواص کف کنندگی بهتری نسبت به C14 ایجاد می کنند (Adam & Neumann 1980)؛ محصولات تولیدشده توسط تولیدکنندگان متفاوت با ترکیب به ظاهر مشابه، ممکن است از لحاظ میزان کف کنندگی به طور محسوسی متفاوت باشند؛ این مورد بیشتر به تفاوت الکل های اتوکسیله شده اولیه مربوط می شود؛ احتمال می رود C10,C9 و C11 به صورت الکل سولفات ها به عنوان عامل فرونشانندۀ کف عمل کنند.
3- شامپوها و مواد آرایشی: شامپوها، شامپو بدن و مایع دستشویی عمده ترین محصولات هستند که از این ترکیب جهت ساخت آن ها استفاده می شود؛ اترسولفاته 2 مول اتوکسیله عموماً در شامپوها برای ایجاد کف حجیم و پایدار (بدون الکانول آمید) استفاده می شود و این در شرایطی است که مقدار سبوم زیاد نباشد؛ اتر سولفات های 3 مول اتوکسیله کف لحظه ایی (ناپایدار) بسیار خوبی دارند که ناپایدارتر و حجیم تر از کف حاصل از نوع 2 اتوکسیله بوده و برای کف های حمام (Foam Bath) مناسب می باشند. خواص پاک کنندگی و خصلت ویسکوزدهندگی آن با افزایش واحدهای اتیلن اکسید کاهش می یابد. از جهتی دیگر، افزایش اتوکسیلاسیون حساسیت های چشمی و پوستی را کاهش می دهد. محصولاتی با بیش از 12 واحد اتوکسیله ، به عنوان عامل شوینده و کف کننده ملایم و همچنین به عنوان یک عامل سم زدا کاهش دهنه تحریک زایی نیز استفاده می شوند؛ حلالیت آن ها نیز خوب است.
مشاهده مطلب


مطلب قبلی: لایه بردار

مطلب بعدی: درخشش

مطلب فوق را در شبکه های اجتماعی زیر با دوستانتان به اشتراک بگذارید



اگر مطالعه این مطلب برایتان مفید بود، روی دکمه زیر کلیک کنید !